Kvinder adskilt fra mænd til muslimsk møde på universitetet – hvor er de forargede røster?

Du har sikkert hørt om Bella Donna etagen, på Bella Sky hotellet. Måske en sidste gang.

 

Østre Landsret har besluttet, at denne etage, forbeholdt kvinder, skal laves om således, at mænd også kan checke ind i de værelser der, indtil fornyelig, var indrettet kun til kvindelige gæster.

 

Bella Sky består ellers af 2 bygninger, som hver især består af 23 etager. 17. etage i en af bygningerne var Bella Donna.

 

Denne sag kom for en dommer, fordi Ligebehandlingsnævnet har været på banen. På trods af, at der er tale om en privat aktør, som selv burde kunne bestemme, hvilke kunder man vil henvende sig til.

 

Men retssagen blev altså kørt i Østre Landsret.

 

Jeg ville meget gerne vide, hvor meget denne retssag har koster de danske statsborgere?

 

Hvor meget taber virksomheden Comwell hotelkæden, som bl.a. ejer Bella Sky, på den afsagte dom?
Samtidig sker der en helt anden i den virkelige verden.

 

Her aflukker man offentlige svømmehaller for mænd af hensyn til muslimske kvinder.

 

Men sådan en adskillelse af mænd og kvinder kan man nu også opleve til et offentligt møde på et dansk universitet. Og der er vel at mærke ikke tale om et møde arrangeret af Hizb-ut-Tahrir. Nope!

 

Og så sent som i torsdags, ved afholdelse af et arrangement på SDU, blev kvinder og mænd del op og skulle endda benytte forskellige indgange.
Torsdag aften afholdt ”Unge Muslimer i Syddanmark” og ”Unge Muslimer i Odense” et møde med foredrag i lokaler de havde lejet på Syddansk Universitets Center (SDU).

 

Da tilhørerne ankom måtte kvinderne ikke gå ind af samme indgang som mændene. Og i salen kunne mænd og kvinder ikke sidde ved siden af hinanden. Salen var opdelt: Mændene skulle sidde til venstre og kvinderne til højre. En kvinder der var ankommet sammen med sin ven, der var en mand, satte sig alligevel ved siden af ham. Men det fik hun ikke lov til. Hun forlod mødet i vrede.

 

Læs også
Video fra Sverige: Muslimske piger tvinges til at gå ind bagerst i bussen, drengene skal have de forreste pladser

Mange andre af de unge var også i chok og protesterede. Og det burde de bestemt også være.

 

Det, der er endnu mere chokerende er, at Ligebehandlingsnævnet ikke blander sig i sager som disse, på trods af, at det foregår i det offentlige rum og ofte af arrangører, som får offentlig støtte af den danske stat.

 

Det er mildt talt pinligt, at den danske stat blander sig i sager, som ikke kommer den ved, men griber ikke ind, når der foregår synlig diskrimination, for skatteydernes penge.

 

Bella Skys direktør, Allan Agerholm vil ikke anke dommen til Højesteret, da retssagen har kostet både hotellet og skatteyderne rigeligt. Da jeg læste det, ønskede jeg, at visse politikere og Ligebehandlingsnævnet havde samme indstilling og samme respekt overfor andre menneskers penge. Men nej.

 

De vil hellere bruge penge på bagateller end smøge ærmerne og rydde op i ting, der kræver en vis mod og ikke nødvendigvis øger deres popularitet.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…