Kvalitetsvine til påskepriser

________

Kup på
vinhylden
________

 

Der er mange penge at spare, hvis man åbner øjnene, når den står på vinindkøb til fest som den forestående påske eller blot til dagligt mådeholdent forbrug. Det afslører Kup på Vinhylden gang på gang, og kvaliteten er ikke det, som det skorter på. Tværtimod forkæler de mange tilbudspriser os forbrugere, og sammenholdt med priserne i de lande, hvor vinene fremstilles, kan de lokale vinbutikker eller supermarkeder slet ikke være med, når det gælder de danske vinpriser. Selvfølgelig ser man slagtilbud i grænsehandelsbutikkerne, men det er sjældent kvaliteten, som strammer.

 

 

 

Château Roubine, 2011 InSpire Cru Classé, Côtes de Provence, Frankrig – Normalpris 249 kr. – Tilbudspris 600 kr. ved køb af 3flasker. Slottet, der drives af Valerie Rouselle, en af Provence’s berømte vindamer, daterer sig tilbage til Temridder-ordenen Saint James af Jerusalem i 1307. Vinen er et mesterstykke stukket sammen af druesorterne Syrah og Cabernet Sauvignon, og en bedre kompagnon til lammesteg fås næppe.

Importør: Vinslottet, Greve. www.vinslottet.nu

 

Azienda Agricola Villa Giada, 2011 La Quercia, Barbera d’Asti Superiore DOCG, Piemonte, Italien – Normalpris 159 kr. – Tilbudspris 99 kr. ved køb af 6 flasker. Den mere end 200 år gamle vingård har siden 1993 været ejet af Andrea Faccio, og den økologiske vin er fremstillet på 100 pct. Barbera-drue. Den er varm og blød i smagen, hvor der er mindelser om skovbund og morkler og vilde brombær.

Importør: Jysk Vin – det gode glas, Randers. www.jyskvin.dk

 

 

Bodegas Asenjo & Manso, 2011 CDP Manso Crianza, Ribera del Duero DO, Spanien – Normalpris 119 kr. – Tilbudspris 75 kr. ved køb af 6 flasker. Det barske vinområde langs Duero-floden i Nordvestspanien, som i Portvinsland hedder Duoro, præsterer den ene topvin efter den anden. Tempranillo-druen presses af det såkaldte terroir – jordbunds- og klimaforhold – til at yde sit bedste, og i modsætning til andre vindyrkere i tørre områder, bruger A&M ikke kunstvanding. Resultatet er en flot, flot vin, der er bredt anvendelig.

Importør: D’Wine, Aalborg. www.d-wine.dk

Læs også
Vin til ventetiden frem til jul

 

 

Azienda Agricola Falesco, 2011 Falconieri, Umbria IGT, Montecchio, Italien – Normalpris 139,95 – Tilbudspris 210 kr. ved køb af 3 flasker. Forhandler: Se www.vinikassevis.dk. Vingården ejes af to af Italiens førende vinmagere, brødrene Riccardo og Renzo Cotarella, og når de tryller med druerne, er successen altid hjemme. Denne påskevin lavet på Merlot, Montepulciano og Cabernet Sauvignon druer, giver en blød, men også en kraftig oplevelse, der er mærket af mesterhånd.

Importør: Vinikassevis, Valby. www.vinikassevis.dk

 

 

Azienda Agricola Vini Venturini, 2010 Valpolicella Classico Superiore DOC, Veneto, Italien – Normalpris 99 kr. – Tilbudspris 89 kr. ved køb af seks flasker. I glasset har vi en rigtig forårsvin, der hverken er for let eller for tung. Der er en fin afbalanceret syre og elegant frugt. Den gør sig rigtig godt til hamburgerryg med stuvet grønlangkål, men harmonerer også godt med en stegt eller kogt kylling.

Importør: Gallovini, Vejle. www.gallovini.dk

Læs også
Vinhøsten skuffer i Europa men sætter rekord i landene syd for ækvator

 

Tenuta Brunelli, 2012 Poggio Apricale, Toscana IGT, Montalcino, Italien – Kampagnepris 119,95 kr. Vinen er fremstillet på Sangiovese og Colorino vinstokke midt i Brunello-landet Moltalcino på et 15 hektar stort område, hvoraf kun 5 hektarer anvendes til vindyrkning. Resten er skov og olivenplantager. Colorino-druen giver farve og sødme til kradsbørstige druer som f. eks. Sangiovese. En flot vin, som vil vinde ved dekantering eller henlæggelse i nogle år.

Importør: Theis Vine, Skovlunde. www.theis-vine.dk

 

Waterbrook Winery, 2010 Mélange Noir, Columbia Valley, Walla Walla, Washington State, USA – Normalpris 169 kr. – Tilbudspris 149 kr. ved køb af 6 flasker. Mélange er fransk for ”blanding”, og det er rette ord for denne vin, som består af 23 % Cabernet Sauvignon, 21 % Malbec, 19 % Syrah, 19 % Merlot, 6 % Carmenère, 4 % Petit Verdot, 4 % Cabernet Franc og 4 % Mourvèdre – i alt 8 forskellige druesorter. Resultatet er en dybrød og harmonisk vin, som er skabt til fest.

Importør: Vinens Verden, Odense S. www.wine.dk

 

Alpamanta Estate Wines, 2010 Natal Malbec, Mendoza, Argentina – Normalpris 79,95 kr. ved køb af 12 flasker – Tilbudspris 59,95 kr. ved tilsvarende køb. Vingården styres af dansk-østrigeren Andrej Razumovsky, der etablerede sig i Lujan de Cuyo i 2005 sammen med to venner for at lave økologisk og biodynamisk vin. Succes’en har braget igennem godt hjulpet af bistand fra Sydamerikas førende ønolog, Alvaro Espinoza. Der er fantastisk valuta for pengene, når der hældes op i glasset.

Importør: Philipson Wine, Kokkedal. www.philipsonwine.com

Læs også
Vin til stormfuldt efterår

 

Vigne & Vini, 2012 Tatu Varvaglione, Apulien, Italien – Kampagnepris 69,95 kr. i internet-butikken www.nemlig.com. Den rosinsmagende vin er stukket sammen af 90 pct. Primitivo-druer og 10 pct. Aglianico-druer. Munden fyldes med rød moden frugt og en frugtsyre, som er velafbalanceret. Det matcher godt med stegt kød og kraftige skæreoste, men er også fin til en gang lasagne eller pizza.

Importør: AMKA, Randers. www.amka.dk

 

 

 

Hayes Ranch, 2011 Best Foot Forward Chardonnay, Livermore, Californien, USA – Normalpris 89,75 kr. – Tilbudspris 69,95 kr. ved køb af 6 flasker. Vingården er en del af Wente Bros.-familien, som i næsten 130 år har lavet kvalitetsvine i ”Vesten” ved Stillehavet. Denne udgave af Chardonnay fylder næsen med duft af æbler, og i munden anes en lækker smag af pære og fersken, der sættes i relief af et strejf af mineraler. En lækker vin til påskebordets afdeling for alt godt fra havet.

Importør: Skjold-Burne, Brøndby. www.skjold-burne.dk

 

Læs også
Lækre vine til Indian Summer

 

Villa Annaberta, 2012 Canaja Bianco, Veneto IGT, Italien – Normalpris 89,95 kr. –

Tilbudspris 299 kr. ved køb af 6 flasker i Kvickly, SuperBrugsen og Dagli’Brugsen.

En herlig norditaliensk hvidvin fremstillet på druesorterne Sauvignon Blanc og Müller-Thurgau samt Garganega, der har hængt til tørre på vinstokkene til starten af vinteren. Resultatet er en sødme, som passer fint til f. eks. store pille-selv-rejer eller fiskeretter på påskebordet.

Importør: Coop, Albertslund. www.coop.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…