Italiens bedste rødvin til kuppris

________

Kup på
vinhylden
________

 

 

Det er ikke hver dag, at denne vinspalte kan præsentere en rødvin, der har fået prædikatet ”Italiens bedste vin”. Men vort nye medlem af panelet, Andrup Vin i Esbjerg, falbyder i denne uge toppen af toppen: 2010 Eremo San Quirico fra vinhuset Azienda Agricola Nativ i det historiske Campania i Syditalien – se billedet.

Men der er, som det fremgår af nedenstående, også mange andre gode, dejlige og smagfulde vine at forkæle sig selv med her i sommerferien. Knæk og bræk i jagten på vinhylderne. Flot sommervejr ønskes alle og på gensyn i august, hvor der kommer nyt fra vinfronten!

 

HVIDVIN

 

Cantine Gemma, 2012 Arneis, Langhe DOC, Serralunga d’Alba, Piemonte, Italien – Normalpris 90 kr. – Tilbudspris 80 kr. ved køb af 6 flasker. Arneis er navnet på en klassisk hvidvinsdrue i Piemonte. Vinen er tør, smagsløgsvenlig og i perfekt balance.

Den er drikkeklar nu, men vil utvivlsomt holde formen et par år mere. Den kan nydes til det meste, hvor valget står mellem en let rødvin eller en kraftfuld hvidvin. Se importørens fotoinvitation.

Importør: Carlo Merolli, Virum. www.carlomerolli.dk

 

Weingut Hermann Moser, 2012 Per Due, Kremstal DAC, Østrig – Normalpris 95 kr. – Tilbudspris 75 kr. Vinen er fremstillet på 100 pct. Grüner Veltliner-druer, som er høstet på en enkelt parcel, der hedder Wolfsgraben. Denne ”ulvegrav” har været brugt til vinavl siden 1284. Fra glasset står en frisk og frugtfuld duft, og i munden afgiver vinen smag af æble, god syre, peber og mineraler. Perfekt ti l ristede jomfruhummer.

Importør: Vinslottet, Greve. www.vinslottet.nu

 

Azienda Vitivinicola Ciattaglia, 2012 Sbronzo, Lazio IGP, Grosseto, Italien – Normalpris 99 kr. – Tilbudspris 79 kr. ved køb af 6 flasker. Producenten hører til de små, men får en masse kvalitet ud af sine 5 hektarer vinmarker, der ligger midtvejs mellem Rom og Castel Gandolfo. Vinen er stukket sammen af 2 Malvasia druetyper og  af Trebbiano Toscana og fremstår frisk og tør i glasset, eller som italienerne siger: Sbronzo.

Importør: Gallovini, Vejle. www.gallovini.dk

 

ROSÉVIN

 

Caves d’Esclans, 2013 Whispering Angel, Côtes de Provence APCP, Frankrig – Normalpris 189,95 kr. – Tilbudspris 129 kr. Slottet ejes af den legendariske russiskfødte vinmand Alexis Lichines søn Sacha. Denne siger, at i Esclans-dalen hvisker englene, og hvis man drikker denne vin, kan man høre dem. ”Og hvis du besøger os, får du måske englene at se…” Mere behøves der faktisk ikke at blive sagt om denne pragtvin, der er skabt til den danske sommer og dens livsnydere.

Importør: Theis Vine, Skovlunde. www.theis-vine.dk

 

Domaine Aureto, 2013 Tramontane, Vaucluse IGP, Ventoux, Rhône, Frankrig – Normalpris 129 kr. – Tilbudspris 99 kr. ved køb af 6 flasker. Vinen er fremstillet på druesorterne Caladoc og Grenache, der er høstet på 36 hektarer land. Den schweiziske ejer, Werner Wunderli, har i de seneste år pumpet store summer i nye produktionsanlæg og moderne vinkældre, og kvaliteten på vinene er herved nået helt i top.

Importør: Jysk Vin – det gode glas, Randers. www.jyskvin.dk

 

Vidal-Fleury, 2013 GSM, Côte-Rôtie, Rhône, Frankrig – Normalpris 89,95 kr. – Tilbudspris 39,95 kr. ved køb af 12 flasker. GSM står for druesammensætningen, nemlig 10 % Grenache, 45 % Syrah og 45 % Mourvèdre, og produktionen er foregået på Rhônedalens ældste vingård, hvor der er lavet vin uafbrudt siden 1791. Det er den ultimativt gode terrasse- og altanvin, hvor det ene glas automatisk følger det næste.

Importør: Philipson Wine, Kokkedal. www.philipsonwine.com.

 

RØDVIN

 

Azienda Agricola Nativ, 2010 Eremo San Quirico, Campania, Italien – Normalpris 299,95 kr. – Tilbudspris 175 kr. ved køb af 6 flasker. Stjerneanmelderen af vin, Luca Maroni, har kåret vinen som Italiens bedste i sin vinguide. 99 point ud af 99 opnåelige fik Eremo blandt 14.000 konkurrenter. Den er produceret på druer fra 200 år gamle Aglianico-vinstokke, som giver et minimalt, men ekstraordinært koncentreret udbytte. Duften er præget af solbær og brombær, og i munden opleves en utrolig fed fylde. En vin i særklasse!

Importør: Andrup Vin, Esbjerg. www.andrupvin.dk

 

Castello di Meleto, 2009 Toscana Rosso, Gaiole, Chianti, Italien – Normalpris 209 kr. – Tilbudspris 159 kr. ved køb af seks flasker. Denne supertoscaner er fremstillet på 70 % Sangiovese og 30 % Cabernet og falder således uden for områdets strikse regler og må nøjes med klassifikationen ”Toscana Rosso IGT”. Men det gør ikke spor, tværtimod. Blandingen er suveræn og giver en flot dybrød vin med intense aromaer og flot koncentration. Matcher alt grillstegt kød.

Importør: Vinens Verden, Odense S. www.wine.dk

 

La Perla del Priorat, 2009 Noster Nobilis, Priorat DOQ, Spanien – Normalpris 149 kr. – Tilbudspris 109 kr. ved køb af 6 flasker. Denne karakteristiske vin fra Priorat i det sydvestlige Catalonien er sat sammen af most fra druesorterne Garnatza (70 %), Samsó (25 %) og Cabernet Sauvignon (5 %), og fra glasset opleves en herlig duft af moden frugt. Smagen er kraftig og langvarig og kalder på roast beef og kold sommerkartoffelsalat.

Importør: D’Wine, Aalborg. www.d-wine.dk

 

Le Preare Cantina Valpolicella Negrar, 2012 Turris Ripasso, Valpolicella DOC, Italien – Normalpris 149,95 – Tilbudspris 300 kr. for en kasse med 3 flasker. (Forhandler oplyses på tlf. 38 13 00 77). En klassiker fra Norditalien, hvor druesorterne Corvina, Corvione og Rondella er herrer. De håndplukkede druer gærer i ståltanke i 15 dage i kontakt med drueskaller og druekød fra Amarone-rester. Det giver et resultat med kraftig bouquet, fylde og lang eftersmag, som passer fint til en grillstegt kotelet.

Importør: Vinikassevis, Valby. www.vinikassevis.dk

 

Père Anselme, 2012 Passion de Anselme, Côtes du Rhône Village ACRVC, Chateauneuf-du-Pape, Frankrig – Normalpris 79,75 kr. – Tilbudspris 59,75 kr. ved køb af 6 flasker. En velbalanceret og intens Village-vin, der kommer fra marker i Laudun i det sydlige Rhône og er stukket sammen af druesorterne Syrah og Grenache. Farven er mørkerød med teglfarvet kant, og i duften fornemmes skovbund og brombær. Det er en god match til f. eks. sommerbuk.

Importør: Skjold-Burne, Brøndby. www.skjold-burne.dk

 

Cantine del Borgo Reale, 2012 Amleto, Negroamaro, Salento IGT, Apulien, Italien – Normalpris 79,95 kr. – Tilbudspris 50 kr. i Kvickly. Lokaldruen Negroamaro udfolder sig for fuld kraft i Apulien med en næsten overdøvende styrke af frugt, hvor stikkelsbær er toneangivende. Det er vinen, som passer som fod i hose til krydret charcuteri som f. eks. salami og parmaskinke eller spaghetti med et drys revne trøfler eller en mere økonomisk trøffelolie.

Importør: Coop, Albertslund. www.coop.dk

 

Bodegas Trapiche, 2011 Melodias, Mendoza, Argentina – Kampagnepris 69,95 kr. (På tlf.86 41 96 00 oplyses nærmeste forhandler). Vinen er produceret på Malbec-druen og fremstår dybrød med et lilla skær i glasset. Til næsen strømmer en behagelig duft af solbær og sveskeblomme samt et elegant touch af røg og vanille. I munden er den fløjlsblød og vedvarende. Er fin sammen med sprængt oksekød og sommerkål.

Importør: Amka, Randers. www.amka.dk

Læs også
Vin til ventetiden frem til jul
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…