Hvad mener danske muslimske organisationer om Islamisk Stat, der myrder løs i islams navn? Vi spurgte to af dem. Læs reaktionen

Foto Asger Bonnevie

Verden er vidne til grusomme forbrydelser, herunder fordrivelser og brutale nedslagtninger, begået af Islamisk Stat (tidligere ISIS) i Allahs navn.

 

For en demokratisk indstillet muslim bosat i Vesten er Islamisk Stats forbrydelser en særdeles oplagt mulighed for at understrege, at ikke alle troende muslimer deler organisationens version af islam.

 

Imidlertid synes ingen danske muslimske organisationer eller talsmænd at ville tage denne debat. Foreløbig er der rungende tavshed.

 
Gaza fylder det hele
Hele interessen i det muslimske miljø koncentrerer sig om muslimerne i Gaza. Ingen fordømmer Islamisk Stat, og ingen udtrykker deres sympati med ofrene for Islamisk Stats bestialske fremfærd. Hvorfor?

 

Islamisk Stat slagter alle modstandere af deres rabiate idé om et kalifat og enhver vantro, der ikke vil omvende sig til islam eller i det mindste acceptere en status som undermenneske i den islamiske stat.

 

Kristne, yazidier, shia-muslimer og sekulært indstillede muslimer står alle til at miste livet, hvis de ikke bøjer sig for Islamisk Stat.  Hvorfor ser man ikke de islamiske hjemmesider eller fremtrædende muslimske talsmænd beskæftige sig med det?

 

Ingen muslimske organisationer med i demonstration mod ISIS i København
Fredag den 8. august blev der demonstreret mod Islamisk Stat på Christiansborg Slotsplads – der var ikke en eneste muslimsk organisation at se blandt de fremmødte.

 

I betragtning af, hvor stor sympati muslimske organisationer har for palæstinenserne og Hamas i Gaza, skulle man ellers tro, der kunne falde lidt af til ofrene for de militante islamisters terror, som i omfang og karakter trods alt ligger en klasse over palæstinensernes tab i Gaza – selv om disse tab er alvorlige nok.

 

Den Korte Avis har bedt om svar


Den Korte Avis har rettet henvendelse til flere muslimske organisationer, blandt andet Islamisk Trossamfund og Muslimernes Fællesråd, for at få en udtalelse om Islamisk Stats forbrydelser.

 

Muslimernes Fællesråd har i skrivende stund ikke svaret.

 

Islamisk Trossamfund ønsker ikke at udtale sig!

 

Det forstår vi ikke. Vi vil derfor fortsætte med at forsøge at få et svar. Islamisk Stat er i gang med et folkedrab. En humanitær katastrofe udfolder sig i øjeblikket i de områder, som organisationen kontrollerer. Og man gør det med begrundelse i islam. Det kan danske muslimer vel ikke bare besvare med tavshed.

 

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

Demonstrationer for ISIS i Europa

Rundt om i Europa har nogle muslimer lavet demonstrationer og andre  sympati-aktioner for Islamisk Stat. Man har også set demonstranter herhjemme bære Islamisk Stats flag. Man må sandelig håbe, at det ikke er noget, der udvikler sig. Er Islamisk Trossamfund, Muslimernes Fællesråd og andre organisationer enige i det, og vil de aktivt søge at bekæmpe enhver tendens i den retning?

 

 

 

Pro-ISIS demo i Hagg. Twitter

 

Pro-Gaza demo med ISIS flag i tunneli London

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…