Hvornår er en lejekontrakt underskrevet?

Colourbox

Spørgsmål:

Hej, jeg har afleveret en lejekontrakt, som jeg har underskrevet i §11 feltet i kontrakten, under mit navn skrevet på computer.

 

Det eneste andet der fremgår i §11 feltet er ligeledes udlejernes navne, men der er hverken stempel eller underskrift under deres navne.

 

Jeg vil gerne ud af kontrakten, og har ikke betalt nog et indskud, hvilket er kriteriet, for at jeg kan få udleveret kopien af lejekontrakten.

 

Svar:

Tak for dit spørgsmål.

 

Lejekontrakten er indgået og bindende for begge parter, når både udlejer og lejer har underskrevet lejekontrakten. Det vil sige, at lejekontrakten allerede nu er bindende for dig. Det har ingen betydning, at du endnu ikke har indbetalt depositum.

 

At du er bundet af lejekontrakten betyder bl.a., at du, hvis du vil ud af kontrakten, er nødt til at opsige lejeaftalen efter de almindeligt gældende regler. Det vil sige 3 måneders opsigelse for lejligheder og 1 måned for enkeltværelser i udlejers egen bolig. Er lejekontrakten tidsbegrænset, kan der være aftalt et længere opsigelsesvarsel.

 

Udlejer kan kræve, at du betaler husleje indtil opsigelsesvarslets udløb, eller indtil udlejer har fundet en anden lejer. Udlejer er dog forpligtet til at forsøge at genudleje lejemålet hurtigst muligt. Betaler du ikke husleje eller depositum, kan udlejer vælge at ophæve lejeaftalen, hvilket kan medføre yderligere omkostninger for dig.

 

Min anbefaling er, at du straks skriftligt kontakter udlejer og fortæller, at du alligevel ikke ønsker at leje lejemålet, og så se om ikke I kan finde en mindelig løsning.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…