Vil du plyndres af romaer? Så hjælp dem i trafikken

FDM

Sommeren står nu for alvor for døren, og det betyder invasion af langfingrede romaer. Det kan især ramme godtroende mennesker, der gerne vil hjælpe andre.

 

Og de er allerede i fuld gang. Således slår Midt- og Vestsjællands politi nu alarm og advarer bilister mod at stoppe på motorvejene, selvom de bliver prajet af romaer, der tilsyneladende har behov for hjælp til problemer med deres bil.

 

Forsøger at stjæle eller sælge ”guld”

Det oplevede bilister på Vestmotorvejen ved Køge. Den var i weekenden hjemsøgt af en udenlandsk en mand og tre kvinder, der forsøgte at stoppe bilister. Det fortæller Freddy Madsen fra Midt- og Vestsjællands Politi i Køge.

 

”De havde sat en advarselstrekant op 150 meter fra bilen og fingerede, at de havde haveri og ønskede hjælp. Man bør som bilist være opmærksom på, om der virkelig er tale om folk, der har brug for hjælp, og hvis det er romaer, skal man bare køre videre, og man skal hverken købe noget eller andet,” understreger Freddy Madsen til sn.dk og advarer:

 

”Når folk så stopper, forsøger de enten at stjæle fra dem, og vi ser også tilfælde, hvor de vil sælge såkaldt guld,” fortæller Freddy Madsen fra Midt- og Vestsjællands Politi til sn.dk

 

Sidste år: Mellem 15 og 20 anmeldelser om dagen

Hidtil er Danmark i rimelig grad gået fri af de romaer, der opererer ved motorvejene og landevejene, men med de erfaringer, politiet allerede nu har, tyder noget på, at en del af dem i år har udset sig Danmark som jagtmark.

 

Sidste år var det især den vestlige del af Sverige, der oplevede et større antal romaer på landevejene. I løbet af en enkelt uge modtog politiet i Västra Götaland hver dag mellem 15 og 20 anmeldelser om landevejspirateri og forsøg på pirateri og plat og svindel.

 

Og de metoder romaerne anvender, suppleres ofte med truende adfærd for slet ikke at tale om direkte trusler, viser de svenske erfaringer fra sidste år.

 

Bondefangeri og røveri

En af metoderne er bondefangeri suppleret med røveri. Det oplevede en meget uheldig mand ifølge den svenske avis Expressen.

Læs også
Utrygheden er steget på Indre Nørrebro og på Vesterbro

 

Han blev kontaktet var på en rasteplads af to udenlandske mænd i en bil med tysk indregistrerede nummerplader. De fortalte ham, at de havde problemer med deres kreditkort og stod og manglede penge til benzin.

 

Manden forbarmede sig over dem, gav dem penge og kørte. Da han kort tid efter passerede rastepladsen, så han, at de stadig stod på samme sted og stoppede op og konfronterede dem.

 

”Og så trak en af dem en kniv og røvede ham for alle hans penge,” fortæller polititalsmand Jenny Wildén.

 

En person placerer sig ofte foran bilen

Mange af de svenske bilister, der var standset er standset i den tro, at der var behov for hjælp, oplevede ofte, at en person stillede sig foran bilen og blev der, indtil de havde efterkommet romaernes ønsker.

 

De mest gængse metoder til at få penge ud af dem, der havde været så letsindige at stoppe op, drejede sig om penge til benzin eller andet og mange betalte alene af den grund, at de følte sig truede.

 

Læs også
Svindelsagerne mod Britta Nielsen, store virksomheder og Asmaas mand undergraver tilliden i det danske samfund

En anden af de gængse metoder var at smide gyldne ting ind af de åbne bilruder og derefter under trusler kræve betaling for dem.

 

Og folk betalte som regel. Blandt andet fordi det også var svært at komme væk på grund af den person, der ofte havde placeret sig foran bilen.

 

De kommer især fra Makedonien, Rumænien og Bulgarien

Ifølge tidligere kriminalkommissær og svensk ekspert i landevejsrøveri, Per Arne-Nilsson, kommer romaerne fra Makedonien, Rumænien og Bulgarien, og han understreger, at det ikke handler om fattigdom, men om en kriminel livsstil.

 

”Det er deres måde at leve på, og den er ofte indbringende. Vejpiraterne er meget mobile og færdes over hele Europa, hvor de begår denne her form for kriminalitet. Og begynder det at blive for hedt for dem i et område, flytter de til et andet,” sagde Per Arne-Nilsson sidste år til Expressen.

 

Og nu vil sommeren så vise, om det er Danmark, der i år står for tur, efter at det sidste år efterhånden blev for hedt for dem i den vestlige del af Sverige.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…