Hvad bilder Danmarks Radio sig ind?

Foto: Colourbox

Det er trist at konstatere, at mediemastodonten DR, som der tvangsudskrives licensbetaling til, lader hånt om almindelige lyttere og seere og tager beslutninger hen over hovedet på dem.

 

Danmarks Radio bruger således uden hæmninger løs af seernes og lytternes tvangslicens, når der skal laves ”1864”, som viser sig at være af en højst diskutabel kvalitet. Eller endnu værre: Noget så fløjtende overfladisk og ligegyldigt som Melodi Grand Prix ofres der et flercifret millionbeløb på ud over det budgetterede (!).

 

Til gengæld er der ikke råd til at beholde Radioens Underholdningsorkester, som i tidens løb har glædet masser af danskere med koncerter og musikalske aktiviteter af en meningsgivende og kulturbærende kvalitet. Hvad er mere dansk og rodfæstet end denne elskede og folkeligt værdsatte institution, som altså nu fjernes med et pennestrøg?

 

Giro 413 og Danmarksmester sat i skammekrogen

Heller ikke radioens ønskekoncert, Giro 413, er der fra 1. november længere plads til på en almindelig tilgængelig radiokanal.

 

For de fleste danskere er lyden af musikønskerne fra Giro 413 som en hyggelig og tryg musikalsk ledsagelse til familiemiddagen om søndagen en del af den mentale nationale bagage. Og jeg ved, at jeg ikke er alene om at have taget den tradition med mig ind i voksenlivet, hvor Giro 413 stadig gennem årene har været en god og tryg bastion i en ellers omskiftelig tilværelse i konstant forandring.

 

”Den gamle gartner”, ”Gem et lille smil til det bliver gråvejr”, ”Mormors kolonihavehus” og ”Skamlingsbanken” med mange flere evergreens er i al deres banalitet samtidig en dejlig indsprøjtning af noget, der dybt nede i bevidstheden ligger som en ufortalt fast bestanddel af vores folkelige kultur – samtidig med at ønskekoncerten jo sideløbende har fornyet sig.

 

Lytterskaren er typisk borgere med en del år på bagen. Derfor regnes den da heller ikke for noget, hvorfor DR’s ledelse følgelig også fjerner denne folkelige og populære udsendelse fra den umiddelbart tilgængelige programflade, hvorefter den nu kun kan høres på den digitale Kanal 5 på DAB-radio eller på computeren (!).

 

Hvad er det for en arrogant og respektløs holdning at udvise over for en stor gruppe lyttere? – Ligesom Dansktoppen og søndagsgudstjenesten er Giro 413 henvist til ”skammekrogen”, når disse udsendelser trods alt ikke kan fjernes helt. Det ville ellers have været det optimale for denpolitisk korrekte kulturradikale tankegang, der ligger bag beslutningerne i DR.

 

Det samme gælder det særdeles folkelige og populære program ”Danmarksmester”, som bl.a. mange bilister har haft stor glæde af at lytte til og gætte med på, ligesom det er tilfældet for mange rundt omring i de små hjem. Hvorfor skal en sådan udsendelse forvises til en perifér kanal, som ikke er tilgængelig for den brede almenhed? – Det er ganske enkelt uartigt. Hvad bilder DR sig ind? Er denne offentligt finansierede public service mastodont kun til for de helt unge?

 

Stor del af befolkningen reduceret til tyende uden rettigheder

Læs også
Hvornår går borgerlige politikere i flæsket på de politiserende røde journalister?

Man ser en tydelig parallel mellem den tvangsdigitalisering, politikerne trækker ned over hovedet på befolkningen, og så de arrogante og hensynsløse beslutninger, der tages i DR’s programledelse.

 

En stor del af lytterne og seerne er reduceret til et tyende uden rettigheder og uden krav på hensyn og respekt! 

 

Halvanden times dansk musik hver søndag bestemt af lytternes egne ønsker er der ikke mere plads til på den DR-kanal, som mange lytters radioer er fast indstillet på. Heller ikke den daglige hygge og dyst på almen viden, Danmarksmester, er der mere plads til på danskernes radiokanal. Sådan er der så meget, der af et svævert magtcentrum i DR regnes for så lidt. Trist, men desværre sandt!

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…