Hun er mor til tre, uddannet på et amerikansk eliteuniversitet, og nu er hun Islamisk Stats yndlingsterrorist

Inden Islamisk Stat skar halsen over på den amerikanske journalist James Foley, forsøgte de at presse USA til en handel: Hvis amerikanerne opfyldte nogle betingelser, ville de frigive Foley.

 

Blandt betingelserne var, at de amerikanske myndigheder skulle løslade en vis Aafia Siddiqui.

 

Hun er ikke kendt i den brede offentlighed, men fanatiske islamister dyrker hende som en dødens engel.

 

Den lille spinkle 42-årige kvinde har tilnavnet ”Lady al-Qaeda”, fordi hun har været tæt forbundet med ledelsen i al-Qaeda og stået som en slags vartegn for terrororganisationen.

 

Hun er gift med en af hjernerne bag 11. september, som i dag sidder i Guantanamo-fangelejren, og hun er mor til tre børn.

 

Islamisk Stat forsøgte at få hende løsladt og knytte hende til sig som et led i, at de har overtaget al-Qaedas rolle som den dominerende terrororganisation.

 

Det ville have været en kæmpe sejr for Islamisk Stat at få hende fri. Hun var kvinden bag terrorplaner, som kunne havde dræbt hundredetusindvis af mennesker.

 

Men den sejr ønskede præsident Obama ikke at give dem. Han sagde blankt nej til at udveksle hende.

 

Meget højt uddannet

Det er en stor misforståelse at terrorister generelt er sociale tabertyper, der ikke har anden vej til en karriere end terror. Mange af de ledende terrorister er højt uddannede. De er ikke styret af behovet for social opstigning. De er styret af en fanatisk tro på en radikal og voldelig islamistisk ideologi.

 

Det mønster gælder i helt ekstrem grad for Aafia Siddiqi, som har pakistansk oprindelse, men flyttede til USA. Hun er uddannet som neurolog (nervespecialist) på et af verdens mest prestigefyldte universiteter, Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

 

Hun kom i FBI’s søgelys, fordi hendes mands onkel – topmand i al-Qaeda – nævnte hendes navn under et forhør.

 

Omfattende terrorplaner

I 2008 blev hun arresteret i Afghanistan, da hun iført burka stod og studerede et landkort. En lokal beboer studsede over hende og meldte hende til myndighederne. Og de fandt artige sager på hende.

 

Hun havde detaljerede planer for terroraktiviteter, der kunne slå et hav af mennesker ihjel.

 

Hun ville således sprede smitte med ebola! Hun havde også planer om at lave en såkaldt ”dirty bomb”, som er en almindelig bombe, der rummer atommateriale, som bliver spredt, når den sprænges. Kemiske våben var også inde i billedet.

 

Ingen ved, hvor store hendes muligheder faktisk var for at bruge disse våben. Men hun havde en skarp hjerne og en stærk vilje til at føre planerne ud i livet.

 

Læs også
BBC: Kilde siger, at den efterlyste tyrker fra Utrecht har været terrorist for Islamisk Stat

Da hun blev arresteret, fandt man også et kilo af det ekstremt giftige stof sodium cyanid skjult i hendes taske. Her lå tillige dokumenter, der udpegede mulige terrormål i New York: Wall Street, Empire State Building, Brooklyn Bridge, Frihedsgudinden og undergrundsbanen.

 

Da hun var i forhør snuppede hun pludselig en riffel, der var blevet efterladt på et bord i lokalet, og begyndte at skyde på forhørslederne. Hun ramte dem dog ikke, men blev selv skudt i maven, da de gengældte beskydningen.

 

En dræber i megaklassen

Hendes terrorplaner og hendes forsøg på at myrde forhørslederne gjorde det lysende klart, at man ikke skal tage fejl af den lille, spinkle kvinde med den højakademiske baggrund. Hun var – og er – en dræber i megaklassen. Fuldstændig skrupelløs i sin fanatisme.

 

Det er derfor, at Islamisk Stat elsker hende. Og det er derfor, at hun bliver kaldt ”poster girl” (”plakatpige”) for hellige krigere over hele verden.

 

Men det er også derfor, hun blev idømt 86 års fængsel ved en domstol i Texas! Den enorme straf skyldes ikke bare, hvad hun har begået. Den skyldes nok så meget de ufattelige forbrydelser, hun arbejdede på at begå.

 

Det er ikke Aafia Siddiquis skyld, at mange mennesker i New York undgik en grusom død. Hun gjorde, hvad hun kunne, for at ramme dem. Og hun ville efter al sandsynlighed have fortsat sine morderiske aktiviteter i Islamisk Stats regi, hvis hun var blevet frigivet.

Læs også
Tre partier siger nej til at lade Islamisk Stats tilhængere komme tilbage til Danmark

 

Et barbarisk og afstumpet menneske iført doktorhat fra det fine Massachusetts Institute of Technology.

 

(Kilde: Daily Mail)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…