Her er beviserne: Grænsekontrol er effektiv og virker

Det er hævet over enhver tvivl, at narko og våben til banderne strømmer ind over de åbne danske grænser. De åbne grænser giver også menneskesmuglere og andre illegale frit spil. Set på årsbasis er risikoen for at blive taget af politiets ”baglandspatruljer” minimal.

 

Det er tilmed blevet mere og mere almindeligt, at menneskesmuglere og andre kriminelle ofte har en bil med papirerne i orden, som kører i god afstand foran at for at rekognoscere og advare, hvis der er politi i farvandet.

 

Fem måneder, der taler sit eget tydelige sprog

I 2011 indførte VKO-flertallet fast toldkontrol ved den dansk-tyske grænse, der var virksom fra den 15. juli til den 15. november. Her blev der fanget så meget, at det siger noget om, hvor meget, der kommer over grænserne nu, hvor den nuværende regering har afskaffet VKO’s grænsekontrol.

 

Alene i denne fem måneders periode beslaglagde tolderne ifølge tal fra Skatteministeriet og Justitsministeriet i alt 3.690 kilo, eller små 3,7 tons hash, khat og anden narkotika, fremgår det af et svar til Folketingets Retsudvalg på initiativ af Dansk Folkepartis retsordfører og gruppeformand, Peter Skaarup.

 

I den samme periode året før, hvor der som bekendt ikke var toldkontrol, nåede beslaglæggelserne ifølge oplysningerne til Retsudvalget op på blot 26 kilo.

 

Tolderne tjente rigeligt deres løn hjem

I løbet af disse fem måneder med toldkontrol beslaglagde tolderne desuden 6,8 millioner kroner og tjente dermed rigeligt deres løn hjem. Til sammenligning blev der i den tilsvarende periode året før uden toldkontrol beslaglagt én million kroner, fremgår det af oplysningerne til Retsudvalget.

 

Også politiet kom på arbejde og fik i løbet af disse fem måneder overdraget 88 alvorlige sager fra tolderne. Det drejede sig primært om menneskesmugling, ulovligt ophold og efterlyste personer.

 

Dertil kom ikke færre end 37 sager for overtrædelser af våbenloven. Altså forsøg på at indføre ulovlige våben.

 

Alt dette på blot fem måneder med fast toldkontrol, og det er formentlig ikke alle, der er blevet snuppet. Hvad der på baggrund nu frit kan passere landegrænsen af narko, våben, menneskesmuglere med videre må være enormt.

 

Læs også
Langt over to hundrede menneskesmuglere er fængslet på grund af grænsekontrol – men Radikale kaldet det symbolpolitik

Rødby Færge: Menneskesmuglere og illegale personer

Grænsen mellem Danmark og Tyskland bliver også krydset med færgen mellem Rødby og Puttgarden. Her er trafikken minimal sammenlignet med trafikken over landegrænsen. Men alligevel er der bid, hver gang, der bliver foretaget indrejsekontrol ved Rødby Færge.

 

Således blev der ved en kontrol lørdag den 22. september sidste år afsløret tre menneskesmuglere, to indiske og en syrer med hollandsk statsborgerskab. Inderne forsøgte at smugle tre mænd fra Bangladesh ind i landet, medens den hollandske syrer have to illegale landsmænd med i bilen.

 

De tre fra Bangladesh havde tilsammen betalt deres menneskesmuglere 29.000 kroner for en biltur fra Paris og til Rødby. Da de blev afsløret, søgte de asyl. De to syrere blev sendt retur til Holland, hvor de først havde søgt asyl, men havde så åbenbart fundet ud af, at forholdene for asylansøgere var bedre i Danmark.

 

Indrejseforbud og flere illegale asylansøgere

Mandag den 7. april i år stillede politiets udlændingekontrolafdeling igen op ved Rødby Færge, hvor politiet i det internationale tog fra Hamburg pågreb to mænd fra Eritrea uden rejselegitimation.

 

Da politiet undersøgte deres plads i toget nærmere viste det sig, at de var asylansøgere i Tyskland, som i lighed med de to tidligere nævnte syrere åbenbart også havde hørt om forholdene for asylansøgere i Danmark og derfor foretrukket at søge asyl her.

 

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

Desuden pågreb politiet en mand fra Litauen, som rullede i land i en svensk indregistreret bil. Det viste sig, at han havde forbud mod at rejse ind i Danmark, og han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af indrejseforbuddet.

 

I den berygtede rumænske Eurolinebus, der er den, der fragter tyvekoster fra blandt andet Danmark til Rumænien, fandt politiet en fuld og højtråbende rumænsk mand, som ikke kunne legitimere sig. Han blev anholdt og sigtet forforsøg på at rejse ind i Danmark uden legitimation.

 

Omfanget er vist ikke svært at forestille sig

Mennekesmuglere og illegale indvandre og illegale asylansøgere var således resultatet af blot to kontrolbesøg på en færgerute, hvor der hver halve time døgnet rundt anløber en færge fra Tyskland. Sejlturen varer kun tre kvarter.

 

På den baggrund er omfanget af illegal indvandring den vej vist ikke svært at forestille sig, og blot disse to kontrolbesøg, der her er omtalt, beviser til fulde sammen med resultaterne fra blot fem måneders toldkontrol ved den dansk-tyske landegrænse, at grænsekontrol er effektiv og virker.

 

Og i betragtning af de 6,8 millioner kroner, tolderne på blot fem måneder ifølge Skatteministeriet og Justitsministeriet konfiskerede, er den også mere eller mindre selvfinansierende.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…