Hans kone lå i koma, og der var ringe håb – men to sange gav hende livet tilbage

Familien fejrede Steve Neals 46 års fødselsdag. Men pludselig faldt hans kone Maria sammen. På vej til hospitalet fik hun et slagtilfælde.

 

Lægerne sagde til Steve og de fire børn, at de skulle indstille sig på det værste. Maria blev hasteoverført til King’s College Hospital i London, hvis førende kirurger opererede hende i hjernen og lagde hende i kunstig koma.

 

Men efter syv dage var det stadig ikke muligt at få hende vækket af komaen. Så besluttede Steve at gøre et fortvivlet forsøg med sin helt egen metode.

 

Han satsede på, at en meget kær erindring kunne bringe et glimt af lys ind i Marias mørke.

 

Sange på mobiltelefonen

Han hentede to sange, som havde en ganske særlig betydning for ægteparret, ned på sin mobiltelefon. The Righteous Brothers: ”Unchained Melody” og Simply Red: ”If You Don’t Know Me By Now”. Dem dansede de til ved deres bryllup for 21 år siden.

 

Han tog mobiltelefonen med hen til Maria på hospitalet og lagde den hen til hendes øre, mens han afspillede de to sange.

 

Steve, der er taxachauffør, siger til Daily Mail: ”Jeg prøvede at få en eller anden respons. Hvis der var noget, der kunne vække hende, så var det de sange.”

 

Som han forklarer: ”Hun er min livspartner, vi har haft en meget tæt relation, og vi har altid været sammen.”

 

Sangene skulle virke som den stærkest mulige appel til Maria om at holde fast i livet. Og tilsyneladende satte de noget i gang hos hende.

 

Efter en time skete der noget

Læs også
En indbrudstyv troede, han kunne stikke af – men et frygtløst ægtepar stod parat til at kaste sig over ham

Efter at de var blevet afspillet i en time, var der små bevægelser at spore. Hun bevægede sin arm og nikkede svagt. I løbet af de næste to dage reagerede hun mere, og så åbnede hun sine øjne.

 

Så småt blev hun i stand til at skrive små beskeder, og to uger efter hjerneoperationen begyndte hun at tale til sin familie.

 

Maria er stadig indlagt, men kan aflægge korte besøg derhjemme. Lægerne har gjort det klart for familien, at hun vil være handicappet resten af livet. Men hun gør betydelige fremskridt både mentalt og fysisk.

 

Familien prøver nu at samle penge ind for at kunne indrette husets underetage, så hun har alt det nødvendige til rådighed dernede.

 

To unge mennesker, der dansede sammen

Flere af de ansatte på King’s College Hospital har over for Steve kaldt Maria ”et mirakel”.

 

Ingen vil naturligvis kunne bevise, at det faktisk var de to sange, der bragte hende tilbage til livet. Men de færreste vil nok bestride, at livsgnisten eller livsviljen i nogle tilfælde kan gøre en forskel, når man er tæt på døden.

Læs også
Video: Manden skal skynde sig på arbejde, og han har glemt sin madpakke – så skal konen kaste den ned til ham …

 

Steve vidste, hvor han skulle lede efter denne gnist. Hos to unge mennesker, der dansede sammen som nygifte for 21 år siden og begge var sikre på, at de havde fundet deres livspartner.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…