Hammergode vine til spotpris

e første måneder i året er altid præget af en vis træghed blandt forbrugerne. Det smitter også af på salget af vin. Udsalg til spotpriser af lagervin florerer, for det er nu, at kældrene begynder at blive supplereret med seneste årgang. Men en satsning på en vin kan også være gået galt, vindrikkerne delte ikke indkøberens opfattelse, og så må den væk, også selvom det fører til tab. På denne måde kan den bredt interesserede og knap så kræsne få et vældig godt køb.

 

Compañia de Vinos, 2012 Al Muvedre Tinto Joven, Alicante, Spanien – kampagnepris 49,95 kr. Bag vinen, der er lavet på 100 pct. Monastrell drue, står en af Spaniens mest begavede vinmagere, Telmo Rodrigues. Han har specialiseret sig i at lave topvine på meget gamle lokalt dyrkede vinstokke, og i dette tilfælde fra Alicante, der er mere berømt for turisme end for vin. Her fås smæk for skillingen.

Importør: Philipson Wine, Kokkedal. www.philipsonwine.com

 

Azienda Agricola Le Ragose, 2008 Marta, Rosso Veronese IGT, Negrar, Italien – Normalpris 149,95 kr. – Tilbudspris 300 kr. ved køb af 3 flasker. Vinhuset Le Ragose blev købt af ønologen Arnaldo Galli og hans kone Marta i 1969, og den aktuelle vin er lavet på Cabernet Sauvignon, der var den nu afdøde frues yndlingsdrue, og som plantedes tilbage i 1987. Vinen lever 110 % op til filosofien om, at kvalitet bør fortrænge kvantitet.

Importør: Vinikassevis, Valby. www.vinikassevis.dk

 

 

Chateau Mourgues du Gres, 2011 Terre de Feu, Costières de Nîmes, Rhône, Frankrig – Kampagnepris 119,75 kr. En vin med muskler, der stammer fra Grenache-druen blandet med lidt Syrah, og som kun laves i år med ekstremt varme eftersomre.

Alkoholprocenten er høj, hvorfor vinen passer godt til Tagine-mad – retter tilberedt i en stegeso såsom gris, lam og and. Slottet tælles blandt de bedste producenter i dette område og styres af Francois Collard, som tidligere var vinmager på Chateau Lafitte.

Importør: Bichel Vine, Hjortshøj. www.bichel.dk

 

 

Læs også
Vin til ventetiden frem til jul

Vignobles Garzaro, 2009 Fleur du Casse, Saint Émilion Grand Cru AOC, Bordeaux, Frankrig – Kampagnepris 319,95 kr. På højre side af Garonne-floden i Bordeaux-vinområdet anvendes druesorterne Cabernet Franc og Merlot som de foretrukne. Merlot trækker med sin frugt det største læs, mens Cabernet Franc giver parfumeret duft til vinen. Den aktuelle udgave er perfekt og klassisk i smagen.

Importør: Theis Vine, Skovlunde. www.theis-vine.dk

 

 

Bodegas Resalte de Peñafiel, 2008 Peña Roble Crianza, Ribera del Duero DO, Valladolid, Spanien – Normalpris 199 kr. – Tilbudspris 99 kr. Vingården er etableret i år 2000 med hele det udstyr, som indikerer kvalitet. 80 hektarer vinmarker ligger langs Ribera del Duero floden, hvor der udelukkende dyrkes Tempranillo-druer. Smagen er frisk og farven indbydende. Kort sagt en vin af høj karat, og denne udgave fås kun hos Vin og Vin.

Importør: Vin og Vin, Middelfart. www.vinogvin.dk

 

 

Læs også
Vinhøsten skuffer i Europa men sætter rekord i landene syd for ækvator

Azienda Agricola Gulfi, 2009 Nerojbleo, Vigna Costa, Sicilien IGT, Italien – Normalpris 149 kr. – Tilbudspris 109 kr. Vinen er fremstillet 100 % på øens nationale drue, Nero d’Avola, som man høster på markstykker, der er spredt på 6 forskellige områder. Farven er mørkerød, og næsen er præget af røde frugter og et strejf af vanille. I munden fornemmes en elegant vin med en harmonisk lang eftersmag.

Importør: Jysk Vin – det gode glas, Randers. www.jyskvin.dk

 

Azienda Agricola Corrado Capece Minutolo, 2011 Villa Schinosa, Primitivo Puglia IgP, Apulien, Italien – kampagnepris 75 kr. I glasset har vi en kraftig rosinsmagende vin på 14,5 pct. alkohol med en rank frugt fra skoven, en passende syrestruktur og en lang eftersmag. Som ledsager til mad er den perfekt til en god bøf med fritter eller en frokostplatte med stærkt krydre pålæg.

Importør: Carlo Merolli, Virum. www.carlomerolli.dk

 

Graymont Estate, 2012 Old Vine Zinfandel, Californien, USA – Normalpris 99 kr. – Tilbudspris 89 kr. ved køb af 6 flasker. Vinen afspejler Californiens solrige og lune klima, som år efter år sikrer optimalt modne druer med intensitet i duft og smag og i en blød og rund stil. Alkoholprocenten ligger på 14,6, og sådan en Kraftbørge passer fint til simremad med vintergrøntsager eller pastaretter med kødsovs.

Importør: Vinens Verden, Odense S. www.wine.dk

 

Læs også
Vin til stormfuldt efterår

 

Cavas de Weinert, 2004 Gran Vino, Lujan de Cuyo, Mendoza, Argentina – Normalpris 129 kr. – Tilbudspris 115 kr. Vinen er lavet på et særligt udvalg af Malbec, Cabernet Sauvignon og Merlot druer, og det giver et harmoniske slutprodukt med en overdådig duft af frugt, en flot struktur og kompleksitet samt elegance. Igen en vin med højt alkoholindhold (14,6 %), som er god til dansk vintermad.

Importør: Vinslottet – oplevelser på vin, Greve. www.vinslottet.nu

 

Cepas y Bodegas, 2011 Viñalcasta, Toro DO, Zamora, Spanien – Normalpris 99 kr. – tilbudspris 75 kr. Vingården er et lille familieforetagende, der laver kvalitetsvin med tre forskellige oprindelsesgarantier i vinregionen Castilla y Lyon. Vinen har blåligrød farve og en intens duft af solbær og morbær, som går igen i den længe varende smag i munden.

Importør: D’Wine, Aalborg. www.d-wine.dk

 

Viña Santa Rita, 2011 Medalla Real Chardonnay Gran Reserva, Leyda Valley, Chile – Kampagnepris 119,95 kr. i udvalgte Spar- og SuperBest-butikker. Medalla Real er betegnelsen for vinproducentens topvine, og den aktuelle hvidvin lever fuldt ud op til renommeet. Duft og smag leder tanken hen på grapefrugt, mandarin, ananas og mango, men når den gemmes vil den få en mere cremet karakter. Den er perfekt som aperitif og går fint til skaldyr, laks og fiskeretter med pikant dressing.

Importør: AMKA, Randers. www.amka.dk . På tlf. 86 41 96 00 anvises nærmeste forhandler.

Læs også
Lækre vine til Indian Summer

 

Wente Vineyards, 2012 Morning Fog Chardonnay, Livermore Valley, San Francisco Bay, USA – Normalpris 119,75 kr. – Tilbudspris 89,75 kr. ved køb af 6 flasker. Vinen er fremstillet på den klon af Chardonnay, som vingården selv har fremelsket, og som i dag anvendes af de fleste producenter i Californien. Den giver en vin med megen krydderi og noter af æbler og ristet grahamsbrød, ligesom den friske smag bliver hængende i smagsløgene.

Importør: Skjold Burne, Brøndby. www.skjold-burne.dk

 

Mare Magnum, 2012 Mauro Chardonnay, Puglia IGT, Apulien, Italien – Normalpris 59,95 kr. – Tilbudspris 89 kr. ved køb af 2 flasker i Kvickly. Normalt er det de røde Primitivo-vine, vi kender fra Støvlehælen, men der laves også habile hvidvine, som den aktuelle. Denne har en overraskende god, frisk eftersmag, og prisen sat i forhold til kvaliteten er det et supergodt køb for en udpræget fiskevin.

Importør: Coop, Albertslund. www.coop.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…