Fredelige borgere fik sig et chok, da de så, hvad tilhængere af Islamisk Stat lavede midt i parken

wikimedia

Fredelige borgere spærrede øjnene op, da de forleden kom gående i en park i den franske by Strasbourg:

 

Midt i parken øvede en gruppe jihadister sig i hellig krig. De var klædt som rigtige hellige krigere, havde islamisternes obligatoriske lange skæg og brugte attrap-våben.

 

Politiet modtog flere bekymrede opringninger, fortæller kilder til radiostationen RTL.

 

Ikke for sjov

Da politiet ankom til stedet, blev der råbt ”vantro!” mod dem. Lederen af jihad-gruppen fortalte politiet, at de trænede for at ”hævne deres muslimske brødres død”. Og så fik politifolkene ellers at vide, at de ”ville brænde i helvede”.

 

De unge mennesker, der var ”i lære” som hellige krigere, havde dog ifølge politiet ikke gjort noget direkte ulovligt, så de slap for videre tiltale. Politiet nøjedes med at kalde deres optræden en ”provokation”. Men man har trods alt ladet anti-terror politiet overtage efterforskningen.

 

Det må der siges at være god mening i. Det er jo ikke det rene sjov, at en gruppe mennesker i Frankrig træner i at føre krig mod Frankrig. De gør det oven i købet fuldkommen åbenlyst – i pagt med Islamisk Stats strategi, hvor man bevidst går efter at skræmme fjenden.

 

Civile skal dræbes

Frankrig har god grund til at være på vagt over for, at hellige krigere med fransk baggrund vil begå terrorhandlinger i Frankrig.

 

Det er en trussel, som mange europæiske lande må leve med. Og for franskmændene er den meget tæt inde på livet.

 

For nylig blev den franske turist Hervé Gourdel kidnappet og dræbt i Algeriet af en gruppe med forbindelser til Islamisk Stat.

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

Det skete kort tid efter, at Islamisk Stats ledende talsmand Abu Mohammed al-Adnani havde holdt en tale på video, hvor han opfordrede muslimer til at dræbe civile vesterlændinge i almindelighed og franskmænd i særdeleshed. De ”beskidte og ondskabsfulde” franskmænd, som han kaldte dem.

 

I tirsdags blev der så lagt en anden video ud på nettet, hvor en hellig kriger i Syrien på flydende fransk opfordrede sine ”brødre i Frankrig” til at ”dræbe en hvilken som helst civil person” i landet.

 

Det skulle ske som hævn for de bombardementer i Irak og Syrien, som Frankrig deltager i.

 

Den franske jihadist henviste til Mohammed Merah som et forbillede. Merah var manden, som dræbte fire mennesker, herunder tre børn på en jødisk skole i Toulouse. Han dræbte også to uniformerede soldater og sårede en tredje hårdt.

 

Femte kolonne

En type som den hellige kriger på videoen har ingen problemer med at opfordre til drab på mennesker, der skulle forestille at være hans landsmænd. Det eneste, der betyder noget, er, at de er vantro og fjender af islam. Der er ingen loyalitet over for ens land, kun over for islam.

 

Den gruppe, der trænede til at blive hellige krigere i parken i Strasbourg, er oplært i den samme tankegang.

Læs også
”De kalder os hvide svin”

 

For øjnene af fredelige franskmænd øvede de sig i, hvordan de kan slå fredelige franskmænd ihjel.

 

Så vidt er det kommet. Her er integration en by i Syrien. Det rækker ikke engang at kalde det parallelsamfund. Der er tale om femte kolonne.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…