Forsommer-vine til grill og terrasse

Vinleverandørerne er i forsommerhumør oven på et godt salg til konfirmationsfesterne. Det giver sig udslag i meget fordelagtige priser hos de forhandlere, hvis brede sortiment af vine bliver omtalt i Den Korte Avis.

 

Kvaliteten ligger helt i top, og det gælder både de lettere terrasse- og altanvine og de kraftigere vine, som ledsager vor kunst på grillen.

 

 

 

Château du Grand-Puy Ducasse, 2009 Dauphin, Pauillac, Bordeaux, Frankrig – Normalpris 349 kr. – Tilbudspris 299 kr. ved køb af seks flasker. Når franskmænd virkelig opper sig på vinfronten, er det svært ikke at blive en smule benovet. Det gælder også denne vin, der er lavet på slottets yngste vinstokke i forholdet 60 pct. Cabernet Sauvignon og 40 pct. Merlot. Det er lækkerier til smagsløgene.

Importør: Vinens Verden, Odense S. www.wine.dk

 

Palazzo Altesi, 2009 Altesino, Brunello di Montalcino DOCG, Toscana, Italien – Kampagnepris 139,95 kr. ved køb af 12 flasker. Her er tale om et kanon-tilbud på en superflot vin. Bouquet’en dufter intenst af viol og en let brise af vanille, mens smagen er fuldfed af koncentreret solbær og blåbær, og finish’en er næsten uendelig.

Det er bare vinen til braiseret oksekød med indkogt sauce, og så er den holdbar til slutningen af 2020’erne.

Importør: Philipson Wine, Kokkedal. www.philipsonwine.com

 

Cantina Santa Christina, 2012 Santa Christina, Toscana IGT, Cortona, Italien – Normalpris 109,95 kr. – Tilbudspris 75 kr. Det er vinhuset Antinori, der ejer denne vingård i det populære Toscana, og vinen hører til i Supertoscaner-kategorien. Den er rubinrød i glasset og har en intens blomsterduft. Den passer ideelt til roast beef.

Importør: Theis Vine, Skovlunde. www.theis-vine.dk

 

Læs også
Gode vintilbud til kriseplagede danskere

 

Fincas las Cruses, 2012 Apanillo, Tierra de Castilla, Cuenca, Spanien – Normalpris 79,95 kr. – Tilbud i Kvickly 3 flasker for 129 kr. Vinen er lavet på den spanske nationaldrue Tempranillo, og i denne udgave præsenterer den sig med en utrolig sødme og mange smagsnuancer. Det er en vin, man ikke kan undgå at holde af sammen med en god hjemmelavet burger.

Importør: Coop, Albertslund. www.coop.dk

 

Darling Cellars, 2010 Sir Charles Henry Darling, Darling-regionen i det vestlige Sydafrika – Kampagnepris 119,95 kr. og på tlf. 86 41 96 00 anvises nærmeste forhandler. Vinen er stukket sammen på Bordeauxagtig maner af druesorterne Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot og Petit Verdot som en tribut til vinhusets navngiver, der blev udpeget til guvernør over Kap det Gode Håb i 1851.

En flot vin.

Importør: Amka, Randers. www.amka.dk

 

Læs også
Vin til bod, bøn og faste

Bodegas García de Aranda, 2011 Señorio de los Baldíos, Ribera del Duero DO, Spanien – Normalpris 129 kr. – Tilbudspris 85 kr. ved køb af 6 flasker. Vinen er fremstillet på 100 % Tinta del País, hvilket er det lokale navn for Tempranillo, og den er i den mellemsvære klasse med en dyb rød farve og en smag af kirsebær og solbær samt et touch af vanilje. Den perfekte grillvin.

Importør: D’Wine, Aalborg. www.d-wine.dk

 

 

Vitivinicultori Leone de Castris, 2011Maiana, Rosso, Salice Salentino DOC, Italien – Normalpris 89 kr. – Tilbudspris 64 kr. ved køb af seks flasker. Man skal lige tilvænne smagsløgene en smule, før man finder ud af, at blandingen af Negroamaro og Malvasia Nera druer er rigtig delikat. Farven på vinen er intens rød, duften oser af blomme og smagen er fløjlsblød.

Importør: Gallovini, Vejle. www.gallovini.dk

 

Hans Nittnaus, 2012 Blaufränkisch-St. Laurent Selection, Burgenland, Østrig – Normalpris 99,95 kr. – Tilbudspris 150 kr. ved køb af 2 flasker hos SuperBest. Østrig laver i særklasse god vin, men det mest af det bliver af samme grund drukket af østrigerne selv. Derfor bør vinelskeren slå til og smage denne dejlige, tørre vin og understøtte de importører, som vover pelsen ved at præsentere noget nyt, der samtidig smager rigtig godt.

Importør: GOBIvin, Valby. www.gobivin.dk

Læs også
Med rødhalsen som køkkenskriver

 

Domaine de la Janasse, 2013 Rosé, Côtes de Rhône ARC, Frankrig – Normalpris 79 kr. – Tilbudspris 69 kr. ved køb af 6 flasker. Producenten hører til i top-10 i Châteauneuf-du-Pape, og når han laver en rosévin, så holder den og er stort set anvendelig i alle sammenhænge bortset fra rødt kød. Den er rund, fyldig og har god elegant frugt i smagen, og hvad kan man så forlange mere?

Importør: Jysk Vin, Randers. www.jyskvin.dk

 

 

Azienda Agricola Olivella, 2012 Bombino Bianco, Frascati, Lazio IGT, Italien – Kampagnepris 69 kr. I Rom drikkes der oceaner af vin fra Frascati af stærkt varierende kvalitet. Denne her er der ikke noget i vejen med, tværtimod. Med sin krydrede, tørre og sprøde smag er den en rigtig ”læsker”, når den danske sommersol bager fra en skyfri himmel. Til tvivleren: Den er alle pengene værd!

Importør: Carlo Merolli, Virum. www.carlomerolli.dk

 

Læs også
Vin til Påskens lammesteg

Viña Tarapaca, 2013 Chardonnay, Valle Central, Chile – Normalpris 69,75 kr. – Tilbudspris 59,95 kr. ved køb af 6 flasker. Producenten er en af Chiles ældste (1874) og meget store (850 hektarer), og denne Chardonnay, der med sin modenhed og smukt balancerede syre er fremragende til thai-mad og fiskeretter, er et godt eksempel på den oversøiske vinverdens formåen med og kræsen for sine råvarer.

Importør: Skjold Burne, Brøndby. www.skjold-burne.dk.

 

Plaimont Producteurs, 2013 Grand Héron, Côtes de Gascogne IGP, Sydvestfrankrig – Normalpris 60 kr. – Tilbudspris 50 kr. Grand Héron betyder stor hejre på fransk, og fuglen har givet navn til denne sprøde hvidvin, som er fremstillet på Colombard og Ugni Blanc druer. Duften minder om friskslået græs, og i munden fås en herlig smag af moden grapefrugt. Den kan med fornøjelse drikkes alene, men er også en god ledsager til marineret kylling og kalkun på grillen.

Importør: Vinslottet, Greve. www.vinslottet.nu.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…