Nogle asylansøgere klager over maden – nu er en flygtning utilfreds med det kolde vejr

Vi har hørt om en asylansøgere, der klagede over kogt fisk på paptallerken. Andre har været utilfredse med, at vandet i bruseren, der var for koldt, at der var trængsel i baderummet og for dårlig rengøring.

 

Mange mennesker for eksempel i Syrien lever under elendige forhold med fare for deres liv. Men man tvivler på, at asylpolitikken har kontrol med hvem der kommer til landet, når man hører nogle af de ting, der bliver klaget over.

 

 

Seneste eksempel kom fredag, da justitsminister Karen Hækkerup var på talerstolen i folketingssalen under behandlingen af et forslag, der skal ændre reglerne for kvoteflygtninge.

 

Her kom hun med den forbløffende oplysning, at en flygtning havde klaget over vejret.

 

Debat i Folketingssalen

Ordvekslingen lød sådan her:

 

Karen Hækkerup, S: … hvis vi skal have en vellykket integration, og hvis det skal blive en god og varig løsning, for dem som vi tager. Så giver det altså mening, at dem som kommer hertil, har et realistisk billede af, hvad det er for en fremtid der venter dem i Danmark. Jeg tror det var Dansk Folkepartis Martin Henriksen, som sagde, at hvem vil ikke bare sige ja til at komme til Danmark. Der vil jeg sige, at det er der jo faktisk nogle der ikke siger ja til. Det kan være mennesker, det kan være mennesker der har familie i et andet land. Det kan være mennesker, der ikke kan forlige med at skulle til et koldt nordligt liggende land, men hellere ville noget andet, og derfor…

Martin Henriksen, DF: … er det korrekt, at der er en person som vi har hjulpet til Danmark, fordi vi har vurderet at personen har behov for beskyttelse, personen er måske i livsfare, så hjælper vi personen til Danmark, til at etablere et nyt liv i Danmark. Og så klager vedkommende over vejret?! … Er det korrekt, som ministeren sagde det…

Karen Hækkerup: Jeg bliver nødt til at oplyse om den klage. Jeg har fået den sådan henkastet henover et bord, og det var selvfølgelig til et vist moro, at der findes sådan en klage. … Jeg skal ikke kunne sige om klagen kun går på vejret, men jeg kunne da godt forestille mig, at der var nogle som kom hertil, som mente der her i nogle måneder var ret koldt. (1. behandling af L 141 citeret efter Uriasposten)

 

Det kan ikke være en rigtig flygtning

En klage over vejret! Fra et menneske, der var flygtet fra forfølgelse?

 

”Jeg tvivler på, at det er en reel flygtning, siger Martin Henriksen til Den Korte Avis.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

”Jeg er bekymret for, om det er de mennesker, der har mest brug for hjælp, der kommer til Danmark. Det er jo ikke nødvendigvis sådan, at de flygtninge og asylansøgere, der kommer hertil, er dem, der har lidt mest i deres hjemland. En del mennesker tager herop, selv om de ikke er voldsomt ramt af for eksempel krigens rædsler i Syrien. De søger asyl for at få et bedre liv i et velstående samfund. Dem, der har de store problemer i hjemlandet, kan ofte slet ikke komme væk”, siger Martin Henriksen

 

Det har ikke været muligt at få en uddybende kommentar fra Karen Hækkerup, skriver EB.dk.

 

Andre Eksempler

Der har været andre eksempler på asylansøgere, der har klaget over forholdene i det land, de er flygtet til. I Sverige er asylansøgere fra Syrien således begyndt at klage over, at forholdene i asylcentrene ikke er så behagelige, som de havde forestillet sig. (Den Korte Avis 4 .2)

 

Det er jo ikke lige, hvad man forventer fra mennesker, der skal forestille at være blevet reddet fra død og ødelæggelse.

 

Kogt fisk på paptallerkener

En 18-årig syrer (kaldet Mazen), der flygtede til Sverige for at komme væk fra det krigsplagede land og undgå indkaldelse til den syriske hær.

Læs også
Han blev smidt ud af landet, men han vendte bare tilbage og sagde ”asyl” – så kom han ind igen med blodige konsekvenser

 

Han har givet udtryk for stor utilfredshed med de forhold, som han er blevet udsat for i asylcenteret. Eksempelvis har han fået serveret kogt fisk i stedet for ovnbagt, som han var vant til fra Syrien – undertiden blev den serveret på paptallerkener! (Politiken 13.1)

 

Desuden var der mest koldt vand i bruserne, som han måtte dele med syv andre.

 

Den unge mand erkender, at disse klager kan virke nærmest latterlige i forhold til, hvad andre oplever i Syrien. Men, siger han, han har ikke fået den kontrol over sit liv, som han flygtede for at få.

 

En anden beretning er af samme skuffe – også fra Sverige.

 

En gruppe syriske asylansøgere flyttes fra et center til et andet.

 

”Situationen var vældig dårlig. Maden var beskidt, rengøringen dårlig, køkkenpersonalet uhygiejnisk, og der manglede lægehjælp,” siger en kvinde, som kaldes Aabida (sverigesradio.se).

Læs også
Politikerne skulle vise pressen, at der var kommet styr på kriminaliteten – så skete det eneste, der ikke måtte ske

 

 

Helt grotesk bliver det, da Aabida siger: ”Hvis situationen er som på det center (Lugnås, red.), vil jeg hellere rejse tilbage til Syrien.”  Værre har hun åbenbart ikke haft det dernede.

 

De vrede syrere klager også over, at den enkelte familie ikke havde sit eget værelse.

 

Desuden lå asylcentret alt for isoleret. (skaraborgslanstidning.se)

 

Ude af kontrol

Disse eksempler tyder på, at det kan være svært at føre er asylpolitik, som har reel kontrol med hvem, der bliver behandlet som asylansøgere og hvem, der får permanent opholdstilladelse som flygtninge.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…