Y blev løsladt af en flink dommer, og blev med det samme sigtet for at gøre det samme igen

Det er godt en måned siden, at der faldt dom i sagen mod fire unge andengenerationsindvandrere fra Albertslund – tre af dem blev dømt for flere af de brandstiftelser, der har hærget byen i et år. Nu er den yngste af dem på kun 16 år – Y – imidlertid igen i politiets søgelys.

 

Y blev i november ved retten i Glostrup idømt halvandet års fængsel for to gange at have sat ild i til affaldscontainere, for at have begået røveri mod en Aldi-forretning og for at have truet et vidne i forbindelse med et røveri mod en dreng.

 

Dommeren valgte dengang helt undtagelsesvis ikke at fortsætte varetægtsfængslingen af Y, indtil han skulle afsone sin dom. Hun sagde efter domsafsigelsen: ”Det er kun, fordi du er så ung, at vi har truffet den beslutning”. I retten græd Y’s forældre af glæde over løsladelsen af deres søn.

 

Smidt ud af boligselskabet

Efter løsladelsen er Y imidlertid sammen med sine forældre blevet smidt ud af det boligselskab, de bor i i Albertslund. Flere af hans kammerater, der også blev dømt for flere af ildspåsættelserne i byen, er ligeledes blevet opsagt af selskabet.

 

Til TV2 Lorry siger Y: ”Det kommer som et chok selvfølgelig både for mig og mine forældre, for vi havde slet ikke regnet med, at det ville komme til den grænse – at det ville ske sådan”.

 

Y fortæller, at forældrene bebrejder ham, at hans kriminelle adfærd nu har fået den konsekvens, at hele familien må forlade deres hjem i Albertslund:

 

”De er både sure på mig og sure på kommunen. Selvfølgelig slipper jeg ikke godt fra det her, for jeg har også selv dummet mig, ikke” (TV2 Lorry).

 

Sigtet for nye trusler

Oven i det er Y nu blevet sigtet af politiet for at have begået ny kriminalitet.

 

Y blev således kort før jul fremstillet i grundlovsforhør – sigtet for forsøg på at opkræve en dummebøde af den samme dreng, han i november blev dømt for at begå røveri imod og true fra fængslet, skriver Ekstra Bladet.

 

Læs også
En købmand sælger ikke længere alkohol på grund af bebyggelsens mange muslimer – nu er Inger Støjberg blevet spurgt, og her er hendes svar

Anklagemyndigheden mente, at Y flere gange efter sin løsladelse sammen med en kammerat havde ringet drengen op med hemmeligt nummer og truet ham over telefonen.

 

Y nægtede sig dog skyldig, og dommeren fandt det ved grundlovsforhøret ikke bevist, at Y var tilstrækkeligt involveret til, at han kunne varetægtsfængsles. Han blev derfor løsladt. Politiet fastholder dog sigtelsen mod ham (Ekstra Bladet).

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…