En duft af forårets vin

________

Kup på
vinhylden
________

Mildere vinde blæser henover landet, hvor forårsbebudere melder om vinterens afslutning. De længere dage har også bragt smilet frem på vinformidlernes læber, og det giver sig udslag i en strøm af rigtig gode vintilbud, hvor kvaliteten langt overgår prisen. Glade tidender for vinnydere, som er økonomisk bevidste.

 

 

Bodega La Perla del Priorat, 2007 Clos Les Fites Crianza DOQ, Priorat, Catalonien, Spanien – Normalpris 269 kr. – tilbudspris 150 kr. ved køb af 6 flasker. Denne formidable vin tilberedes på en palmeindrammede vingård i Nordøstspanien, hvis historie går tilbage til 1200-tallet og karteusermunke. Druesorterne er Garnacha, Cariñena og Cabernet Sauvignon (55/35/10) fra 25-60 år gamle stokke. Smagen er fyrig, og vinen passer eminent til lammeretter godt krydret grydemad med chili og hvidløg.

Importør: D’Wine, Aalborg. www.d-wine.dk

 

Château Canon, 2010 Canon-Fronsac ACFC, Fronsac, Gironde, Frankrig – Normalpris 159 kr. – Tilbudspris 129 kr. ved køb af 6 flasker. Denne klassevin kommer fra et af Frankrigs næsten glemte vinområder syd for Bordeaux og er lavet på 100 pct. Merlot-druer. Vintokkene skuer ud over Dordogne-floden. I glasset er den dybrød og i munden solmoden med behagelige mineralske toner i eftersmagen. En klassiker, som heldigvis er bragt til live igen.

Importør: Vinens Verden, Odense S. www.wine.dk

 

 

Cantine Terre da Vino, 2009 Barolo DOCG, Langhe, Piemonte, Italien – Normalpris 199 kr. – Tilbudspris 169 kr. ved køb af 6 flasker. Denne supervin er fremstillet på 100 pct. Nebbiolo-drue i et af Piemontes berømte områder. Nebbiolo betyder ”tåge”, og den afsatte morgendug på planterne er en af hemmelighederne på den høje kvalitet. Der er saft og kraft i dråberne, som ethvert stykke velstegt oksemørbrad vil glæde sig over at få som ledsager.

Importør: Vinslottet, Greve. www.vinslottet.nu

 

 

Læs også
Vin til ventetiden frem til jul

 

Domaine Foncalieu, 2012 Cuvée Heritage, Côtes du Rhône ACRP, Frankrig – Kampagnepris 99,95 kr. Vinen består af en blanding af Grenache, Syrah og Cinsault druer og hører til den type, hvor velsmagen tager det ene glas efter det andet. Én i dag forholdsvis lav alkoholprocent, 13,5 pct., betyder, at elegance og frugtighed bevares intakt, samtidig med at der udløses en lækker, varm harmoni på smagsløgene. Et bedre køb til prisen fås næppe.

Importør: Theis Vine, Skovlunde. www.theis-vine.dk

 

 

Bodega el Angosto, 2010 La Tribu, Valencia DO, Spanien – Normalpris 99 kr. – Tilbudspris 69 kr. ved køb af 6 flasker. Vinen er lavet på lige dele Syrah, Mourvèdre og Grenache, og efter fire måneder på fad har det givet en dybrød farve og en behagelig krydret duft i næsen. Smagen er fyldig og rund og meget behagelig at lade løbe hen over smagsløgene. Vinguruen Parker har givet 90 point ud af 100 mulige og det på trods af en vis skepsis over for spanske vine – specielt dem på Tempranillo druer. Men det er en dyd at blive klogere.

Importør: Jysk Vin – det gode glas, Randers. www.jyskvin.dk

 

 

 

Læs også
Vinhøsten skuffer i Europa men sætter rekord i landene syd for ækvator

Delicato Family Vineyards, 2012 Old Vine Zinfandel, Manteca, San Joaquin Valley, Californien, USA – Normalpris 84,95 kr. – Tilbudspris 120 kr. ved køb af 2 flasker hos SuperBest-købmændene. Producenten er kendt for sine pris-vindende vine, og denne lever fuldt op til ryet med sin harmoni og fylde i smagen. Fra bouqueten flyder en strøm af mørke bær, tobak og peber. En ideel vin til f. eks. ungarsk gullasch med kartoffelmos.

Importør: GobiVin, Valby. www.gobivin.dk

 

Hayes Ranch, 2011 Lucky Horseshoe Zinfandel, Livermore, Central Coast, Californien, USA – Normalpris 89,75 kr. – Tilbudspris 69,75 kr. ved køb af 6 flasker.

Druesorten Zinfandel betragtes som USA’s nationaldrue, og denne udgave er rig på en blanding af kirsebær og cigarkassetræ. Samtidig har den en typisk rosinsødme, som de fleste vinnydere sætter stor pris på. Prøv den sammen med slagterens bedste medisterpølse og bliv overrasket over det sublime resultat.

Importør: Skjold Burne, Brøndby. www.skjold-burne.dk

 

 

Læs også
Vin til stormfuldt efterår

Viña Santa Rita, 2012 120 Pinot Noir, Valle Central DO, Chile – Kampagnepris 54,95 kr. hos madleverandøren www.nemlig.com. Tallet 120 indikerer en hyldest til 120 tapre soldater, der under den chilenske frigørelseskamp fra Spanien i 1814 agerede som gøngehøvdinger med vingården Santa Rita som kommandocentral. Denne udgave af vinen er en velsmagende Pinot Noir, der har frisk syre og frugtig lang eftersmag.

Importør: Amka, Randers. www.amka.dk. På tlf. 86 41 96 00 oplyses nærmeste forhandler.

 

Spier Wines, 2012 Vintage Selection, Stellenbosch, Western Cape, Sydafrika – Normalpris 99,95 kr. – Tilbudspris 299 kr. ved køb af 6 flasker i Kvickly. Vinen er hvid og stukket sammen af druesorterne Chardonnay, Chenin og Viognier. Den fremstår frisk og fyldig med en strågul farve. Duften oser af eksotiske frugter, og smagen domineres af karamel og honningmelon. En flot ledsager til kogt laks med hollandaisesovs eller til thairetter fra wok-gryden. Et supergodt køb.

Importør: Coop, Albertslund. www.coop.dk

 

 

Viu Manent, 2013 Chardonnay Reserve, Valle de Colchagua, Chile – Kampagnepris 39,95 kr. ved køb af 12 flasker. De fantastiske dyrkningsforhold i Sydamerikas 4200 km længste land afspejles i denne flotte hvidvin. Til næsen sendes krydret duft af melon og banan, og dens smag fylder godt og frisk i munden. Sammen med et politisk ukorrekt stykke franskbrød med tandsmør og en god portion rejer udgør vinen en himmerigsmundfuld, som alle kan ofre på sig selv uden at få økonomiske lommesmerter.

Importør: Philipson Wine, Kokkedal. www.philipsonwine.com

Læs også
Lækre vine til Indian Summer

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…