Denne lille fejl ødelægger parforholdet

zedge
Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media
Er du glad for din partner? Så glad, at du faktisk fortæller ham det hele tiden? Så risikerer du at ødelægge jeres forhold.

 

Det er en ny undersøgelse, der netop er blevet offentliggjort i tidsskriftet Journal of Social and Personal Relationships, der viser, at vi skal være utroligt varsomme med at sætte, den vi elsker, op på en piedestal. Der er nemlig væsensforskel på at elske og på at idolisere. Og det er sidstnævnte, der giver ulighed i forholdet. Det skriver Womenshealthmag.com.

 

Se syv tegn på, om jeres forhold holder  på Femina.dk

Undersøgelsen blev udført i flere dele og bestod til dels af en gruppe nyforelskede kærestepar og dels af en gruppe ægtefolk. I den første del af undersøgelsen, hvor man lod den ene af parterne blandt kæresteparrene tro, at den anden havde højere tanker om partneren, end denne havde om sig selv, resulterede det i, at den idoliserede part trak sig fysisk lidt væk fra den anden.

 

I anden del af undersøgelsen skulle ægtefolkene indrapportere, hvordan deres selvbillede så ud, og hvordan de mente, at deres partner opfattede dem. Og blandt de mænd, som følte sig idoliserede af deres ægtefælde, var der generelt en større utilfredshed med forholdet.

Har I en krise? Få fem råd til at bevare jeres ægteskab på Femina.dk

 

Man føler sig ikke genkendt

Forskerne mener, at grunden til, at det kan virke frastødende, hvis man bliver sat på en piedestal af den anden, er, at den idoliserede part delvist føler, at den anden ikke kender ham eller hende ordentligt. Derudover kan det give præstationsangst og stress, hvis man føler, at man skal leve op til et billede som ufejlbarlig.

 

Hvis du gerne vil give din partner ros, så gør det på en behersket måde, som virker troværdig. Det forklarer parterapeut og forfatter Jane Greer til Womenshealthmag.com.

 

– Hvis du gerne vil anerkende din partner på en positiv måde, så skal du udtrykke, at du sætter pris på de gode ting, han gør, mens du refererer til hans særlige talenter eller evner, siger hun.

 

Fra www.Dagens.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…