Der sker folkemord her og nu: Irakere skal vælge mellem at dø af tørst eller blive skudt af islamistiske ekstremister

Twitter

Islamisk Stat har indtaget nye områder i det nordlige Irak. Netop nu er det ved at sætte sig på den del, hvor folkegruppen Yazidis hovedsagelig lever. Det er en særlig gruppe med kurdiske rødder og deres egen religion.

 

IS angriber denne gruppe, så grusom og systematisk at det bliver kaldt folkedrab. (Daily Mail).

 

Flere tusinde meldes myrdet. Tallet 2000 er nævnt.

 

Store grupper er flygtet op i bjergene. 40.000 skriver Daily Mail.

 

De flygtede over hals og hoved uden mad og vand. Nu er flere især børn ved at dø af tørst i bjergene.

 

De flygtede står overfor det forfærdelige valg; Bliver de i bjergene vil mange dø af sult og tørst. søger de tilbage for at få vand vil de blive slagtet.

 

Nogle bliver også taget til fange og solgt på markedet som slaver, og kvinderne brugt til prostitution. Det siger Vian Dakheed i sin gribende tale til parlamentet, som kan ses over denne artikel.

 

 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2717935/Up-40-000-Iraqis-forced-choose-dying-thirst-slaughter-extremists-Refugees-stranded-mountain-surrounded-ISIS-waiting-kill-them.html#ixzz39diNGU3i

 

Marzio Babille, som repræsenterer Irak i FN børnefond UNICEF siger: “Der er børn, der dør på vejene og i bjergene. Der er intet vand, der er ingen vegetation. De er fuldstændig omringet af Islamisk Stat. Det er en katastrofe. Det er en katastrofe!

 

En af dem, der er fanget i bjergene er den 23-årige Shihab Balki, som sendte en sms til Loveday Morris fra The Washington Post , som berettede, at han havde set mange døde.

Læs også
Pludselig sagde imamen sandheden

 

IS har givet Yazidi et ultimatum: De skal konvertere til islam, betale en religiøs skat, flytte fra deres hjem – eller se døden i øjnene.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…