Danskerne har taget godt imod ny pantelåner

Foto: Colourbox

Før sommeren fandt et nyt men genkendeligt koncept vej til Danmark. Pantelåneren genopstod i en ny form.

 

Sælg og køb tilbage
Firmaet Pant i Alt i Skovlunde introducerede “sælg og køb tilbage”-ideen, som et alternativ til dyre kvik-lån.

 

Ideen er, at man låner penge af sig selv. Man deponerer sit sølvtøj, smykker, motorcykel eller andet af værdi i en given periode, der typisk ligger på to til seks måneder. Man sælger det rent faktisk til Pant i Alt med en tilbagekøbsret.

 

På den måde yder firmaet Pant i Alt et lån mod indlevering af kundens ejendele.

 

Efter endt løbetid, typisk 1-2 måneder, kan man så købe sine ejendele tilbage til en på forhånd aftalt pris, som er lidt højere, end den firmaet betalte for ejendelen.

 

Køber man derimod ikke sin ejendel tilbage indenfor tidsrammen, så er det Pant i Alt, der har fri råderet over genstanden og som derfor kan sælge den videre.

 

Firmaet skriver i en pressemeddelelse, at de efter tre måneder oplever stor interesse fra folk i alle samfundslag og derfor planlægger at udvide med afdelinger i en række større byer i landet i nærmeste fremtid.

 

”Folk kommer til os med både billige og dyre ting – alt lige fra malerier, smykker, møbler til knallerter, palleløftere, traktorer og campingvogne. Næsten alt har vores interesse, når det repræsenterer en værdi,” fortæller Martin Mouridsen, der er direktør for Pant i Alt.

 

Ikke en pantelåner
Han understreger, at selvom Pant i Alt udbetaler penge til folk, er virksomheden ikke en pantelånervirksomhed og låner heller ikke penge ud.

 

”Kunden sælger sine ting til os og vi udbetaler et beløb baseret på vores vurdering af salgsværdien. Herefter kan kunden købe tingene tilbage efter en aftalt tidsperiode. Fordi der er sikkerhed for det beløb, som vi udbetaler til kunderne er der tale om et konkurrencedygtigt produkt, sammenlignet med eksempelvis kortfristede forbrugslån,” forklarer Martin Mouridsen og fortsætter

 

”Har man et godt forhold til sin bank, er der ingen grund til at kontakte os. Men hvis man omvendt vil undgå de helt høje renter og risici – og eksempelvis har et maleri eller andre effekter med en vis værdi, er vi et godt alternativ til hurtig likviditet.”

 

Læs også
En realistisk energiaftale, der sikrer forsyningssikkerheden – er det for meget at bede om?

Kendt fænomen
Helt tilbage fra år 1688 kunne borgere, der manglede kontanter, gå til Det Kongelige Assistenshus, der drev en offentlig pantelånervirksomhed.

 

Konceptet var enkelt: Havde du noget af værdi, kunne du pantsætte det – og så købe det tilbage igen efter en aftalt periode. En god løsning for dem, der ikke havde andre muligheder for at skaffe sig likviditet.

 

Ordningen stoppede i 1974, og siden da har der her været drevet noget, der minder om pantelånervirksomhed i Danmark.

 

Pantelåneren er et kendt fænomen i USA og alene i Sverige findes omkring 60 pantlånervirksomheder.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…