Anders Baagland bliver nu straffet for at afsløre østeuropæiske tyve i sin butik

“Det kan ikke være meningen, at ofrene skal beskytte de kriminelle”

 

Det var en dag sidst i marts. To polakker kom ind i den Expertbutik med elektronikudstyr, der ligger i Holbæk. Manden begyndte at spørge om en masse og gjorde alt for at distraherede ekspedienten. Imens sneg kvinden sig ind i baglokalet.

 

Da de var væk opdagede personalet, at det var et stort antal mobiltelefoner også. Filmen fra overvågningskameraet afslørede, at dem havde kvinden stjålet. På filmen ser man hende skovle igennem kunne de se kvinden systematisk skovle mobiltelefoner ned i sin store nederdel.

Foto fra overvågningskameraet med sløret ansigt

 

Anders Baagland kunne ikke komme igennem til politiet. Han kunne komme til at vente fem dage, og det nægtede han. Derfor tog han efter et par dagen sagen i egen hånd og offentliggjorde filmen med de to tyveknægte på facebook.

 

Men det må han ikke. Materiale fra overvågningsvideoer, der viser kriminelle handlinger må ikke offentliggøres. Det skal afleveres til politiet.

 

“Vi tog tyvene med fingrene i kagedåden. Det kan fandme ikke være meningen, at ofrene skal beskytte de kriminelle” sagde Anders Baagland dengang.

 

Den lokale TV-station TV2ØST lavede flere indslag om sagen. De offentliggjorde videoen men med slørede ansigter.

 

Mandag aften kom tyvene tilbage til butikken. Efter en del tumult blev begge anholdt. (TV2 ØST)

 

Men dermed var sagen ikke slut. Datatilsynet gik i gang med at overveje, hvordan de skulle reagere. Nu var det offeret, Anders Baagland, som var den kriminelle, der skulle straffes.

I går faldt dommen. Anders Baagland modtog en bøde på 5000 kroner.

Læs også
To litauiske mænd troede, de bare kunne køre over den danske grænse i deres BMW – men de kendte ikke de danske toldere

Selv er han hovedrystende: Jeg synes, det er usmageligt, at jeg ender som synderen i den her sag. Begår man kriminalitet, så skal man hænges ud. Derfor opfordrer jeg på det kraftigste politikerne til at se på loven”. (BT)

Han betaler bøden. Men han fortryder ikke et sekund, at han offentliggjorde optagelserne. Han vil ikke afvise, at han vil gøre det igen.

Her kan man se videooptagelsen på et indslag fra TV2 ØST:

http://www.tv2east.dk/artikler/se-tyvene-komme-tilbage-til-expert

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…