Sådan er det siden gået den lille hund, der lignede en bunke affald

Før og efter (Société protectrice des animaux de Québec)

I torsdags bragte Den Korte Avis historien om den lille hund, der blev fundet i så filtret og møgbeskidt tilstand, at den lignede en bunke affald. Den er blevet læst over 100.000 gange!

 

I det hele taget har hunden vakt opmærksomhed. Beretningen om den er gået verden rundt, blandt andet via Facebook. Flere læsere har skrevet og spurgt, hvordan det sidenhed gik hunden.

 

Vi kan nu bringe flere oplysninger om hunden og fortælle, hvordan det gik den, efter at den var blevet befriet for sin enorme ”overfrakke” af hår og skidt. Beretningen er givet af det internat, hvor man modtog hunden. Det drives af Foreningen til Dyrenes Beskyttelse i Quebec, Canada.

 

Måtte bruge en gips-sav til at klippe den

Hunden blev fundet i sin elendige tilstand af en tilfældig forbipasserende, der så ringede til internatet. Den pågældende bad internatet om at hente den og føjede til, at man skulle forberede sig på en overraskelse. Det var så sandt, som det var sagt.

 

Ingen vidste, hvorfor hunden var havnet i sin forfærdelige tilstand, og hvad den havde gennemlevet.

 

På internatet gav man den mad og drikke og gik så straks i gang med at klippe og vaske den. Det var noget af en opgave, Man måtte bruge snedker-knive, sakse og en sav til gips for at gøre kål på den enorme filtrede pels.

 

Det var en større byrde, man fjernede fra den lille hund. Da den kom ind på internatet, vejede den8 kg, men da man var færdig med den, var vægten reduceret til 5 kg.

 

Man gav den øgenavnet Rasta. Den blev vurderet til at være cirka 10 år gammel.

 

Pludselig blev Rasta en mediestjerne

Internatets personale tvivlede stærkt på, at nogen ville gøre krav på den. Men man var forpligtet til at beholde den i tre dage. Da den havde brug for behandling, stillede en dyrlæge sig velvilligt til rådighed.

 

Læs også
Video: Hunden risikerer sit eget liv for at redde sine hvalpe ud i live

Og så pludselig tog sagen en forbløffende vending!

 

Nogen havde hørt historien, og da Rasta vendte tilbage fra dyreklinikken var den pludselig blevet en mediestjerne. I første omgang på lokalt plan, men siden spredte beretningen om den lille hunds fantastiske forvandling sig som en steppebrand ud over både Quebecs og Canadas grænser.

 

Glad og livlig, men vil ikke ud af huset

Derefter havde internatet intet problem med at få den anbragt hos en venlig familie – til trods for, at den krævede pleje og havde en forholdsvis høj alder.

 

Som den lille video, der er lavet af internatet, viser, er Rasta blevet en glad og livlig hund. (se den nederst i artiklen) Den nye ejer siger dog, at den er bange for at forlade huset. Tilsyneladende har den fået mere end nok af at færdes på gaden.

 

Derfor taler historien til mange

Rasta er blot én ud af talløse hunde, der har mødt en hård skæbne. Men den har skabt så stor opmærksomhed, fordi kontrasten mellem, hvad den var, og hvad den blev, var så ekstrem.

 

Læs også
Dansk virksomhed er med til at afhjælpe plastikforurening i verdenshavene

Den er et vidnesbyrd om, at der under en elendig skabning med et frastødende ydre kan gemme sig et væsen, som blomstrer, hvis det får muligheden.

 

Moralen i historien om Rasta er kort sagt: Man skal ikke skue hunden på hårene.

 

 

 

 

 

 

Læs også
Dyrenes beskyttelse: Efterlad aldrig din hund i en varm bil

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Tysk politik ramt af ny ballade: En hund fik adgang til at deltage i afgørende afstemning

 

 

 

 

 

Billeder og video: Société protectrice des animaux de Québec

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…