Tvinges de ældre til at spise halal? Nu skal der facts på bordet

Er det muslimer, der bestemmer, hvilken form for mad, der serveres for de ældre i Aarhus Kommune, og har kommunens ældre i givet fald mulighed for at sige ”nej tak” til halalmad ?

 

Det vil den konservative byrådskandidat i Aarhus, Dan Ritto, nu have afklaret. Han sendte derfor i går aftes en række spørgsmål om emnet til rådmanden for Sundhed og Omsorg, Dorthe Laustsen (SF).

 

”Min henvendelse er foranlediget af den seneste tids debat omkring umærket halalkød i danske kølediske, skoler og daginstitutioner,” siger Dan Ritto til Den Korte Avis.

 

Er det slut med frikadeller og en saftig svinekotelet?

Dan Ritto også have belyst, om ældre, der er afhænge af at få mad fra kommunen, ikke mere kan få frikadeller eller en god saftig svinekotelet, men udelukkende er henvist til at spise kød, der efter krav fra muslimer er religiøst slagtet med bønner til Allah.

 

Har de ældre overhovedet mulighed for at sige nej tak til halal?

For at få alt dette og mere til belyst, sendte Dan Ritto i går aftes fire spørgsmål til den ansvarlige SF-rådmand på området og bad hende blandt andet om svar på, om de ældre bliver informeret om halalmad i deres kost, og om de i så fald har mulighed for at sige ”nej tak”.

 

Således vil Dan Ritto vide, om rådmanden kan oplyse, ”hvorvidt kommunen serverer halalslagtet kød i den mad, der udbringes til kommunens ældre, og om der i givet fald er mulighed for at fravælge dette?”

 

Og det samme spørgsmål stiller den konservative byrådskandidat ligeledes om forholdene på de kommunale plejehjem:

 

”Kan rådmanden oplyse, hvorvidt der serveres halal-slagtet til de ældre på Aarhus Kommunes plejehjem, og om der i givet fald er mulighed for at fravælge dette?”

 

Vil også vide, om der er forbud mod frikadeller

Udover at få oplyst omfanget af halalmad i ældreforsorgen og i den forbindelse de ældres mulighed for at fravælge, vil Dan Ritto også vide, om der findes et forbud mod at servere dansk mad:

Læs også
Antallet af hjemmerøverier begået af folk med fremmed baggrund eksploderer – mange ældre udsættes for modbydelige oplevelser

 

”Kan rådmanden oplyse, om der findes områder i ældreplejen eller på kommunale plejehjem under Aarhus Kommune, hvor der fravælges frikadeller eller anden form for svinekød i maden til de ældre?”

 

En politik for fremme af dansk mad

Ligeledes vil Dan Ritto i samme forbindelse have klarlagt, om Aarhus Kommune har en madpolitik, og hvad den i så fald går ud på:

 

”Kan rådmanden oplyse om, hvorvidt magistraten for Omsorg og Sundhed har indført en madpolitik, og hvorvidt denne omfatter emner som rituelt slagtet kød og fremme af dansk mad?

 

Finansierer islamiske organisationer af værste skuffe

Udover ønsket om at få oplyst omfanget af halalmad i ældreforsorgen i Aarhus og de ældres mulighed for at fravælge halal og i stedet få dansk mad, understreger Dan Ritto, at kommunen ved at indkøbe halalslagtet kød også er med til at finansiere ekstremisme:

 

”Med indkøb af halalslagtet kød til eksempelvis skoler og daginstitutioner, er kommunen med til at finansiere ekstreme islamiske organisationer af den værste skuffe. Organisationer som eksempelvis Muslim World League,” siger Dan Ritto til Den Korte Avis.

Læs også
Ældre i 70 kommuner vil få bedre mad for 425 millioner

 

Slagterierne betaler halal-licens til Muslim World League

Dan Rittos udsagn bunder i det faktum, at for at blive halal-godkendt skal et slagteri betale licens til den stærkt højreorienterede saudiarabiske ekstremistorganisation, Muslim World League.

 

Ifølge Landbrug & Fødevarer koster det 15.000 kroner for blot at blive halal- godkendt, hvorefter der løbende skal betales afgifter til organisationen alt efter, hvor meget halalkød, der slagtes. Reglerne gælder for de slagterier, der eksporterer til Saudi-Arabien. Hvilket vil sige langt over hovedparten.

 

Er imod religionsfrihed og vil have for dødstraf for homoseksuelle

Hvad angår Muslim World League er det, som Dan Ritto konstaterer, en islamisk ekstremistorganisation af værste skuffe.

 

Der er tale om en organisation, der arbejder for at indføre sharia over hele verden. Ifølge den anerkendte sikkerhedsekspert, Lorenzo Vidno fra Center for Security Studies (CSS) i Zürich, som Ekstrabladet citerer i en artikel den 5. august, er organisationen ”eksempelvis imod religionsfrihed, kvinders rettigheder og mener, at homoseksuelle skal slås ihjel.”

 

Det er den form for ekstreme og barbariske holdninger, landets kommuner og for eksempel Hvidovre Hospital er med til at finansiere og dermed udbrede for skatteborgerpenge, når de køber halalkød.

Læs også
Nyt koncept skaber madglæde hos de ældre
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…