Dramatisk nat med 11 ny påsatte brande – ingen vil tale om gerningsmændene

I nat var der brande ikke mindre end 11 steder i Albertslund og Brøndby. i løbet af tre timer blev der sat ild til en skole, et kolonihavehus, containere og andet. Brandene var så omfattende, at Vestegnens Brandvæsen måtte i nat have hjælp fra Københavns Brandvæsen.

 

Antallet af påsatte brande i Albertslund stiger, og skaderne tager til i omfang. Natten til søndag blev brandvæsenet kaldt ud til hele seks ildspåsættelser i byen – blandt andet var en spejderhytte og flere skure sat i brand.

 

Samtidig ser den uheldige udvikling nu ud til at have bredt sig til de omkringliggende byer på Københavns Vestegn. Natten til i går måtte brandvæsenet således rykke ud til tre påsatte brande i Brøndby, og langfredag nat blev der påsat tre brande i Ishøj. 10 containere udbrændte.

 

Da flere af ildspåsættelserne lørdag nat fandt sted på samme tid, var Vestegnens brandvæsen en overgang nødt til at bede om assistance fra Københavns Brandvæsen (Albertslund Posten).

Beboere måtte evakueres

En af de seks påsatte brande i Albertslund natten til søndag fandt sted ved beboerkomplekset Troldnøddegården. Flere chokerede beboere måtte evakueres. På et tidspunkt var det ved at gå helt galt, da der gik ild i et gardin i en lejlighed, efter et vindue var blevet knust:

 

”Brandfolkene sagde til os, at var de kommet to minutter senere, ville ilden have fået fat i ejendommen”, fortalte vagtchef Jens Møller ved Københavns Vestegns Politi efterfølgende (Ekstra Bladet).

 

Det er første gang, at ildspåsættelserne har været så tæt på at medføre, at mennesker i området er kommet til skade. Hidtil har der kun været tale om materielle ødelæggelser.

Nyt signalement

De mange påsatte brande i Albertslund kommune startede ifølge politiet tilbage i september måned, og indtil nu har der været langt over 100. Skaderne er omfattende – alt fra containere til personbiler og skure er blevet ødelagt.

 

I midten af marts brændte ungdomsklubben Frihjulet ned til grunden, og godt en uge senere var der ild i en kælder i et andet klubhus (Vestbrand.dk). Mange borgere har i interviews med Den Korte Avis fortalt, at de føler sig utrygge, og kræver handling fra myndighedernes side.

 

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

Politiet mistænker en gruppe unge på 15-20 år for at stå bag. Foreløbigt er to personer varetægtsfængslet, og politiet efterlyser i forbindelse med lørdagens ildspåsættelser en ung mand af somalisk herkomst, der er cirka 170 centimeter høj og spinkel af bygning (TV2 Nyhederne).

 

Integrationsrådet inddraget

Da politiet kun vil oplyse, at der er tale om danske statsborgere, har Den Korte Avis tidligere prøvet at afdække, hvilken baggrund de mistænkte unge har. Det skyldes flere indicier:

 

Før det første er en gruppe ældre beboere i Nordmarkshave, som ligger i området, i september sidste år blevet groft chikaneret af en gruppe unge andengenerationsindvandrere, som solgte stoffer og råbte skældsord efter dem (Albertslund Posten).

 

For det andet prøver Københavns Vestegns Politi at komme i kontakt med forældre, som har svært ved at tale og forstå dansk (Ekstra Bladet).

 

Og for det tredje har det været diskuteret på et fællesmøde mellem Albertslund kommunalbestyrelse og Albertslunds integrationsråd, hvad rådet kunne gøre i forhold til gruppen af hårde unge og de mange påsatte brande (Møde 122).

 

Selvom det skal understreges, at der kun er tale om indicier, fortsætter Den Korte Avis med at prøve at få belyst, hvilken baggrund de mistænkte unge har, ligesom vi følger udviklingen i sagen om de mange ildspåsættelser i Albertslund generelt.

Læs også
Chok i Holland: Mange politifolk med indvandrerbaggrund er stærkt involveret i kriminel aktivitet
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…