Sensommerens vinkup

________

Kup på
vinhylden
________

 

Oven på den formidable solskinssommer, hvor hidtil uset store mængder hvidvin og rosévin har virket som buffere mod de tunge hedebølger, har vi igen mere normale tilstande, hvor et godt glas rødvin gør underværker.

 

Men da det danske vejr er uberegneligt i sensommeren, er der god grund til at gardere sig og fylde depoterne op med de hvide og rosafarvede tørstslukkere. Vinhandlerne er leveringsdygtige i alt, og den omhyggelige vinkøber kan gøre gode sensommerkup på vinhylderne.

 

 

Plaisir de Merle, 2010 Petit Plaisir, Western Cape, Simondium, Sydafrika – tilbudspris 89,95 kr. En velsmagende og godt komponeret blanding af Shiraz- og Cabernet Sauvignon-druer, som dufter behageligt af hindbær og krydderier i glasset. Vinen er drikkeklar, men nogle af de få kanter vil være slebet af, hvis den får lov til at ligge 2-3 år fra nu.

Importør: AMKA, Randers. www.amka.dk. På tlf. 86 41 96 00 oplyses om nærmeste forhandler.

 

Maison Rivière, 2010 Menuts, AOC Bordeaux, Frankrig – normalpris 99 kr. – tilbudspris 85 kr. Pierre Rivière er slotsejer og vinkøbmand (négocient) i det berømte Saint-Emilion-område sydøst for Bordeaux, og det bærer vinen synlige tegn på, idet den består af 85 % Merlot, som er egnens hoveddrue, og 15 % Cabernet Sauvignon- druer. I munden er den silkeblød med en lækker lang eftersmag.

Importør: Haller Vine, Middelfart. www.hallervine.dk og www.vinogvin.dk

 

Poderi del Cavaliere, 2012 Barbera, Piemonte DOC, Italien – normalpris 75 kr. – tilbudspris 59,75 kr. ved køb af 12 flasker. Vinen er let og frugtfyldt som følge af, at den ikke har været i forbindelse med træ, men udelukkende er ”vokset op” på ståltank. Det er en glad ledsager til det enkle italienske køkken, hvor tomater, hvidløg og alt godt fra krydderi-haven er hovedingredienser. Prøv den til pizza med ansjoser eller pasta med kødsovs.

Importør: Bichel Vine, Hjortshøj. www.bichel.dk

 

Læs også
Vin til ventetiden frem til jul

 

Castello di Meleto, 2007 Fiore IGT, Gaiole Chianti, Toscana, Italien – normalpris 279 kr. – tilbudspris 179 kr. ved køb af 6 flasker. En ægte ”Supertoscaner”, som ikke overholder Chianti-områdets strikse regler for Classico-betegnelsen, men hvor producenten blander nogle udefrakommende druer sammen med den lokale Sangiovese-drue for at opnå det optimale resultat i glasset. Vinen her er et godt eksempel på, at det kan betale sig at overtræde gamle dyder. Super-super!

Importør: Vinens Verden, Odense SØ. www.wine.dk

 

Grazia, 2008 Brunello di Montalcino DOCG, Montalcino, Toscana, Italien – normalpris 289 kr. – tilbudspris149 kr. ved køb af 6 flasker. Vinen er fremstillet på 100 pct. Sangiovese druer af søstrene Elisabetta og Giulia Rubegni, som får hjælp af moderen Maria Grazia, der har givet navn til vingården. De tre damer foretager en streng selektering af druerne, og det betyder vin med elegance, kompleksitet og et langt liv. Lækkert-lækkert.

Importør: Jysk Vin, Randers. www.jyskvin.dk

 

Azienda Contarini Vini e Spumanti, Collinobili Prosecco DOC, Treviso, Veneto, Italien – Tilbudspris 69,95 kr. hos alle SuperBest-købmænd. Denne perlende hvide skumvin er udviklet efter de metoder, som en af verdens første skoler for vinavl og ønologi opfandt i 1877. Den er halvtør med en udpræget duft og smag af Gråsten-æbler, og de lette perlebobler gør den til en vinder som velkomstdrink – hentet direkte fra køleskabet.

Læs også
Vinhøsten skuffer i Europa men sætter rekord i landene syd for ækvator

Importør: Vinikassevis, Valby. www.gobivin.dk

 

 

Villa Doral, 2012 Prosecco DOC Frizzante, Vittorio Veneto, Treviso, Veneto, Italien – Tilbudspris 55 kr. Udover den let perlende skumvin er Treviso også ophavsområde for den lækre dessert Tiramisu. Vingårdens Prosecco er ud over at være fremstillet på økologiske druer tør, mild og læskende. Den kan drikkes i tide og utide, men også til fiskeretter lige fra grillet laks til sofistikerede fiske- og skaldyrssupper. Et særdeles fordelagtigt køb, og så kan flasken med patentprop i øvrigt genbruges!

Importør: Carlo Merolli, Holte. www.carlomerolli.dk

 

Château Pesquié, 2012 Terrasses, Ventoux AVC, Rhône, Frankrig – Kampagnepris 59,95 kr. Slottet er i stald hos Philipson Wine, der fejrer sit 26. jubilæum med landsdækkende prestigesmagninger 9.-13. september. Det er en lækker og sprød rosévin, der er lavet på druer fra vinstokke, som er vokset på markerne langs der stejle skråninger på Tour de France-rytternes mareridt, Det skaldede Bjerg – Mont Ventoux. Får vi en god Indian Sommer, så er denne vin at byde som tørstslukker.

Importør: Philipson Wine, Kokkedal. www.philipsonwine.com

 

Læs også
Vin til stormfuldt efterår

Bodegas Monte La Reina, 2012 Torcanto, Toro Do, Castilla y Leon, Spanien – Normalpris 99,95 kr. – tilbudspris 59,95 kr. En flot og fyrig vin fremstillet på den spanske nationaldrue, Tempranillo, som her har det lokale navn Tinta de Toro, i en 100 pct. udgave. Den har en let ristet duft plus et strejf af pebermynte i næsen, og den længe varende smag i munden er fuld af krydret frugtsmag. En dejlig ledsager til sprængt kalvespidsbryst og stuvet spidskål.

Importør: Theis Vine, København. www.theis-vine.dk

 

 

Cantina Valpantena, 2010 AP Vino Rosso, Verona, Italien – Normalpris 64,95 kr. – tilbudspris i Kvickly 39 kr. Denne rødvin lever med sit høje rest-sukkerindhold og en alkoholprocent på 13,5 % op til mange forbrugeres krav til en god dagligvin: Nem at sætte til mad og drikkelig uden besvær. Kort sagt et godt produkt fra et italiensk kooperativ, der ved, hvordan den skal skæres, når man vil nå det danske marked og få succes.

Importør: Coop, Albertslund. www.coop.dk

 

Fiorino, 2011Toscana Rosso IGT, Toscana, Italien – Normalpris 129,75 – tilbudspris 64,75 kr. ved køb af 6 flasker. Da producenten har leget lidt mere med vinen, end den strikse Chianti-lovgivning tillader, står der IGT – Indicazione Geografica Tipica – på

Læs også
Lækre vine til Indian Summer

etiketten. Druen er Sangiovese, så i realiteten er der tale om en mini-Supertoscaner, som ingen får skam af at servere for sine gæster.

Importør: Skjold Burne, Brøndby. www.skjold-burne.dk

 MGM Mondo del Vino, 2011 Il Padrino Rosso IGT, Sicilien, Italien – Normalpris 59 kr. – tilbudspris 50 kr. ved køb af 12 flasker. Vinen er lavet på den lokale druesort Nero d’Avola tilsat Sangiovese og Merlot og kommer fra Marsala-området omkring Trapani. Det er en bredt anvendelig, velsmagende vin, som står sig fremragende sammen med det smag- og velkrydrede danske køkken.

Importør: Vinslottet, Greve. www.vinslottet.nu

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…