Min kæreste er skredet – hænger jeg så på hele gælden?

Advokat Søren Vasegaard Andreasen, Jensen Advokatfirma, besvarer spørgsmål om lov og ret. Har du et spørgsmål, du ønsker besvaret, kan du sende det til [email protected] Udvalgte spørgsmål vil i anonymiseret form blive besvaret her i avisen.

 

 

Skal huset på tvangsauktion?

 

 

Spørgsmål:

 

Min kæreste og jeg har købt hus sammen. Altså skrevet under sammen også. Nu er vi gået fra hinanden. Han er væk og svarer ikke på sms eller opkald.

 

Kan det passe jeg skal betale alt lånet af?

 

Huset kommer måske på tvangsauktion, og gælden bliver delt. Men hvad sker der, når banken ikke kan få fat på ham, er det så mig, der står med begge dele af gælden?

 

Svar:

 

I har købt huset sammen, så I er fælles om alle udgifter og forpligtelser. I hæfter solidarisk for gælden overfor bank og realkredit, hvilket betyder at banken frit kan vælge, om de vil kræve betaling hos dig eller din kæreste.

 

Hvis din kæreste ikke betaler, kan banken altså kræve, at du betaler det hele. Du kan dog så bagefter løbende kræve, at din kæreste betaler sin andel til dig.

 

Læs også
Skattemoral og den fortsatte skandale om SKAT

Hvis du ikke er i stand til at betale regningerne på huset alene, vil jeg anbefale dig, at du og din kæreste hurtigst muligt får en aftale i stand om at sælge huset selv.

 

En tvangsauktion vil være en meget dyr affære, og huset må forventes solgt til langt under, hvad I har betalt for det. I vil derfor begge komme til at stå med en stor gæld efterfølgende, som kan blive svær at betale af, og som I også fremover vil hæfte for sammen.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…