Kendt socialdemokrat går til Liberal Alliance

facebook

Karen West har været medlem af Socialdemokraterne i 26 år. I går aftes meddelte hun på Facebook, at hun har meldt sig ud af partiet og nu bliver medlem af Liberal Alliance. Årsagen er, at partiets værdipolitik passer bedre til hendes frihedsværdier.

 

Karen West er jordemoder og har i årtier kæmpet for kvinders ligestilling og frihed. Hun var medforfatter til den første udgave af ”Kvinde kend din krop”. Eftethånden gik hun mere ind i kampen for indvandrerkvinders ligestilling og frihed.

 

Den Korte Avis har bedt Karen West om en kommentar:

“At skifte parti efter så mange år er svært, og det har da også taget lang tid. Mine politiske mærkesager om frihed, frisind og rummelighed og især samarbejdet med og for etniske minoritetskvinder er de samme –  også i mit nye parti.”

 

“Der var engang, da Socialdemokratiet gav friheden til arbejderklassen, så de fik gode boliger og andre velfærdsgoder. Det er om noget Socialdemokratiets fortjeneste. Men i stedet for at bibeholde rammerne for disse frihedsgoder og være tilfreds med at have skabt mulighederne, så har især venstrefløjen, men også andre partier, haft alt for travlt med at tage friheden fra folk og –  forhåbentlig ufrivilligt –  været med til at stigmatisere det såkaldte “Underdanmark”.”

 

“Det har jeg skrevet meget om og protesteret imod, men lige meget hjalp det. Så derfor var det naturligt, at jeg søgte over mod et partis værdipolitik, som i den grad matcher respekten for individet, uanset om man tilhører den ene eller anden minoritet.”

 

“Ligeværdighed mellem mennesker gælder ikke kun de priviligerede. Det gælder også mellem eliten og alle minoriteterne. For mange politikere og elitære meningsdannere har været for “dygtige” til at skabe minoriteter og forsømt at inkludere og anerkende det enkelte individ.”

 

“Det er min faste overbevisning, at giver man folket frihed og ansvar befordrer det mere ligeværdighed og ligeværdighed befordrer ressourcer og troen på egen formåen, som så gavner det velfærdssamfund, jeg stadig vil værne om.”

 

“Jeg glæder mig så meget til at arbejde i LA og vil gøre mit til, at frihedsbegrebet forstås som rummelighed og anerkendelse i en globaliseret og mangfoldig verden.”

 

Mersiha Cokovic siger velkommen

En af dem der kender Karen West fra ligstillingsarbejdet er Mersiha Cokovic, som selv er medlem af LA. Den Korte Avis har også bedt hende om en kommentar:

 

Læs også
Politikere fra Liberal Alliance siger nej til burkaforbud – det er liberalisme, der går amok

“Jeg har personligt altid set Karen West og hendes engagement som stort forbillede og inspiration og i al den tid, hun har været i Socialdemokratiet, har jeg respekteret og hold af hende lige så meget som i dag, hvor vi står side om side.”

 

“Karen er mere end bare en partisoldat. Hun en fighter, som i årevis har kæmpet for dem, der ikke kan/tør selv tage kampen op.”

 

“Der er også sket en stor udvikling i dansk politik, som gør, at folk som Karen kommer i LA. Når man har kæmpet for personlig frihed og ligestilling hele sit liv, et det pinefuldt at se hvordan det ene bliver indskrænket, mens det andet bliver misbrugt.”

 

“Og om man vil det eller ej, så er Liberal Alliance Danmarks nye arbejderparti. Vi arbejder på, at folk som er i arbejde, ikke betaler skat, før de kan forsørge sig selv. At man beholder de første 7.800 af sine egne penge, ubeskattet, så det kan betale sig at være i arbejde.”
“Hvis folk  har læst de indlæg Karen West har skrevet og Liberal Alliances politik, vil man se, at det ikke drejer sig om en socialist, der over natten er blevet kapitalist, men om en frihedskæmper, der har fundet hjem.”

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…