Indian sommer på vinhylden

________

Kup på
vinhylden
________

 

Det er både sæson for vildt og svampe og en kombination af begge. Og skulle tilberedning af vildt forekomme som en stor mundfuld, så er der råd at hente i ikke mindre end to nyudgivne kogebøger om emnet: ”Vildt” fra forlaget Lindhardt og for både nybegyndere og garvede.

 

Det er der også rundt omkring på vinhylderne, og mange af de kup, der kan gøres her, passer netop godt til vildtretter.

 

Azienda Agricola ”Le Ragose”, 2009 Ripasso Valpolicella Classico DOC, Negrar, Italien – Normalpris 149,95 kr. – tilbudspris 89,95 kr. ved køb af 6 flasker hos SuperBest- købmændene. Vingården er ”verdensmester” i at lave Amaroner, og det er smittet positivt af på denne Ripasso-vin, der er lavet ved at hælde Valpolicella på de fade, hvor man har gæret Amarone og ladet drueresterne ligge. Meget flot vin til dyrekølle.

Importør: Vinikassevis, Valby. www.gobivin.dk

 

Bodega Catena Zapata, 2011 Catena Malbec, Mendoza, Argentina – Kampagnepris 99,95 kr. ved køb af 12 flasker. Catena Zapata-familien har på fjerde generation dyrket vin siden 1902 i Andesbjergenes højder og været pionerer i fremstillingen og forfiningen af Malbec-druen. Det er en af de velsmagende vine, som man bør unde sig selv at smage mindst én gang i livet, men gerne flere. Prøv den til fasan.

Importør: Philipson Wine, Kokkedal. www.philipsonwine.com

 

Azienda Agricola Bosio, 2008 Boschi Dei Signori, Barolo DOCG, Langhe, Piemonte, Italien – Normalpris 259,95 kr. – tilbudspris 129,95 kr. Her har vi Barolo, der sprudler helt vildt af Nebbiolo-druen. Nebbiolo betyder tåge på italiensk, hvilket relaterer til, at bjergskråningerne i Piemonte hver morgen er dækket af tåge, som tilfører vinstokkene en livgivende fugt. Et fremragende køb.

Importør: Theis Vine, København. www.theis-vine.dk

 

Precept Winery Walla Walla, 2010 Waterbrook Merlot, Columbia Valley, Washington, USA – Normalpris 149 kr. – introtilbud 129 kr. resten af 2013.

Læs også
Vin til ventetiden frem til jul

Vinproducenten Walla Walla er en af Nordamerikas største med adskillige vingårde rundt om i verden og har her lavet en dejlig silkeblød vin, som parrer duft og smag af søde sorte kirsebær og mørk chokolade i en højere enhed. En lang eftersmag munder ud i en svag note af vanille fra egetræsfadet.

Importør: Vinens Verden, Odense S. www.wine.dk

 

 

Journeys End Winery, 2009 The Pastor’s Blend, Stellenbosch, Syd Afrika – Normalpris 99 kr. – tilbudspris 89 kr. ved køb af 6 flasker. Vinen er stukket sammen af Merlot, Cabernet Sauvignon og Shiraz druer og er produceret til ære for og økonomiske hjælp til den lokale præst i Sir Lowry’s Pass Village, som gør et stort socialt arbejde i området ved foden af Hottentot-bjergene ved False Bay. Vinen kan anbefales til strudskød.

Importør: Vinslottet, Greve. www.vinslottet.nu

 

Bodega Montes, 2011 Limited Selection, Valle de Colchagua D.O., Chile – Normalpris 99,75 kr. – tilbudspris 75 kr. ved køb af 12 flasker. Vinen er en velsmagende blanding af 70 pct. Cabernet Sauvignon og 30 pct. Carménère druer, og kyperen bag er Aurelio Montes – førende vinmager i Chile. Carménère-druen forsvandt i Europa sammen med vinlusens hærgen i slutningen af 18-tallet. Den blev genfundet nærmest vildtvoksende i Sydamerika i slutningen af det 20. århundrede og betragtes i dag som Chiles nationaldrue.

Importør: Bichel Vine, Højbjerg J. www.bichel.dk

Læs også
Vinhøsten skuffer i Europa men sætter rekord i landene syd for ækvator

 

Quinta do Pégo, 2008 Port Late Bottled Vintage, Duorodalen, Oporto, Portugal – Kampagnepris 129,95 kr. hos Løvbjerg, Spar og udvalgte SuperBest butikker. Når maven er forsynet med et stykke velhængt dyrekølle, er tiden inde til at tilfredsstille den søde tand. Her er den ufiltrerede LBV fra det AMKA-ejede portvinshus et godt bud. Der er flot koncentration af duft og smag af frugt, bær, rosin og mandel i den rubinrøde vin. Sammen med en gammeldags citronfromage er den eminent.

Importør: AMKA, Randers. www.amka.dk

 

Bodegas Rasgón, 2012 Tempranillo, Vino de la Tierra de Castilla, La Mancha, Spanien – Normalpris 74,75 kr. – tilbudspris 40 kr. ved køb af 6 flasker. Vinen hører til i den lettere genre, men er fin til hverdagsbrug. Den dufter af brombær, og i munden er den let og elegant med en blød finish i eftersmagen. Den parres godt med pasta og en iskold Gazpasho-suppe med rejer.

Importør: Jysk Vin – det gode glas, Randers. www.jyskvin.dk

 

 

Læs også
Vin til stormfuldt efterår

Castellani, 2009 Teseo Super Toscaner IGT, Santa Luccia, Toscana, Italien – Normalpris 79,75 kr. – tilbudspris 59,75 kr. ved køb af 6 flasker. Huset Castellani råder over en håndfuld vinslotte fordelt over Toscana i områderne Maremma og Chianti. Vinen, som har en smuk granatrød farve, består af en blanding af 90 pct. Sangiovese og 10 pct. Cabernet Sauvignon. Der er duft af røde kirsebær, og smagen er medium fyldig, hvilket gør den velegnet til lette kødretter, bl. a. kanin.

Importør: Skjold Burne Vinhandel, Brøndby. www.skjold-burne.dk

 

Villa Doral, 2012 Pinot Grigio Veneto IGP, Vittorio Veneto, Italien – Kampagnepris 55 kr. Hvidvinen er lavet på druesorten, der i Frankrig har navnet Pinot Gris, og i Tyskland kaldes Grauburgunder. Kældermesteren hedder Loris Tonon, der også er kendt for sine boblende prosecco’er. Denne her er tør og velegnet til alt inden for skaldyr, men eksempelvis også ferskvandskrebs, som er meget aktuelle netop nu.

Importør: Carlo Merolli, Holte. www.carlomerolli.dk

 

Diemersdal Wine Estate, 2012 Matys Cabernet Sauvignon-Merlot, Western Cape, Sydafrika – Normalpris 80 kr. – tilbudspris 65 kr. ved køb af 6 flasker. Vinen er et godt eksempel på de førsteklasses vine, som dyrkes i Durbanville Wine Valley, der er et af Sydafrikas ældste vinområder. Megen frugtkoncentration blandet med den kraftig ristet træsmag giver en god ledsager til ragout-retter.

Importør: Haller Vine, Middelfart. www.hallervine.dk og www.vinogvin.dk

 

Læs også
Lækre vine til Indian Summer

Thomas Hardy and Sons, 2010 Nottage Hill, South Eastern Australia, Reynella, Australien – Normalpris 64,95 kr. – tilbudspris 39 kr. i SuperBrugsen. I 160 år har firmaet domineret i den australske vinindustri, og det er en flot, tør rødvin med fuld styrke, der kommer i glasset. Den dufter stærkt af solbær og blå blommer, og i munden opleves rundhed og en lang, lang eftersmag. Velegnet til en god krebinet eller karbonade med stuvet spidskål.

Importør: Coop, Albertslund. www.coop.dk

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…