Hun havde dansk kæreste: blev pisket, mishandlet og næsten kvalt til døde

Anklageskriftet lyder på vold af særlig farlig, rå og brutal karakter samt frihedsberøvelse mod en 17-årig palæstinensisk pige, og de tiltalte er pigen forældre samt hendes moster og onkel.

 

De nægter sig alle fire skyldige.

 

”Det er en meget grov sag. Pigen får klippet håret af, bliver pisket gentagne gange med et bælte og kvalt så voldsomt, at hun var ved at dø af det,” siger senioranklager Martin von Bülow til Ritzau.

 

”Dræb bare min datter”

Både den 17-årige piges forældre samt moster og onkel er af palæstinensisk oprindelse, men har alle fået dansk statsborgerskab.

 

Mishandlingen fandt sted den 4. marts i år. Den 17-årige havde fået en dansk kæreste, og det skulle straffes. Hendes forældre fik den dag lokket hende på familiebesøg hos hendes onkel og moster i en villa på Løvtoften i Høje Taastrup.

 

Da de ankom, afleverede faderen hende ifølge anklageskriftet med beskeden:

 

”Dræb bare min datter,” hvorefter pigens forældre begge forlod lejligheden.”

 

Blev klædt nøgen og mishandlet i tre timer

I stedet for at dræbe hende, rev onklen alt tøjet af hende og gennemtævede hende med en læderlivrem med dobbelt bæltespæde af metal.

 

På et tidspunkt havde han også taget så kraftige kvælergreb på hende med læderremmen, at hun har været på nippet til at dø af kvælning.

 

Læs også
Tre mellemøstlige mænd sigtet for at kaste dansk kvinde ud fra 1. sal – voldskultur i Kolding

Pigens moder vendte senere tilbage til lejligheden og deltog i torturen ved at klippe hendes hår af i enkelte totter ad gangen.

 

Til sidst lykkedes det for den 14-årige at flygte nøgen gennem et åbentstående vindue og søge tilflugt hos nogle naboer. (Ekstrabladet)

 

Blev anholdt og varetægtsfængslet dagen efter

Københavns Vestegns Politi modtog anmeldelsen fra den mishandlede 17-årige dagen efter og reagerede promte.

 

”En 17-årig pige anmelder sent i går aftes, at hun har været udsat for trusler, mishandling og vold fra sin families side. Derfor tager vi ud og anholder dem,” sagde efterforskningsleder Charlotte Skovby den 6. marts til Ritzau.

 

Samme aften, som anmeldelsen blev indgivet, blev både pigens forældre og hendes onkel og moster varetægtsfængslet. Som senioranklager Martin von Bülow dengang udtrykte det:

 

”Hun har været udsat for en særdeles grov og ydmygende forbrydelse, og det tager vi meget alvorligt.”

Læs også
Iraker er anklaget for grov svindel med asyl og førtidspension – den har kostet danske skatteydere knap 1 million kroner

 

Jamen, vi har skam ikke gjort noget

I retten i Glostrup i går var både pigens far og onkel de rene uskyldigheder og kendte intet til nogen mishandling.

 

Tværtimod var det pigen, der havde været totalt ustyrlig.

 

Faderen forklarede, at han ikke anede, at pigen havde en kæreste. Han vidste, at hun havde en dansk ven, som hun røg hash sammen med, og at hun pjækkede fra skole, og derfor havde han givet hende stuearrest i to dage.

 

Ifølge onklens forklaring var han, altså onklen, den pågældende dag den 4. marts kørt ud for at lede efter hende, fordi hun skulle være stukket af. Mærkerne på hendes krop kendte han ikke noget til, og påstod, at pigen selv havde klippet håret af sig ude på badeværelset.

 

I dag afhøres den 17-årige pige og hendes kæreste. Hvis forældrene samt onklen og mosteren bliver fundet skyldige, kan de risikere op til fire års fængsel.

 

Læs også
En afghansk flygtning maltrakterede en anden afghaner, der ikke ville gifte sig med hans søster – han blev afsløret, da konen blev sur på ham

Havde dansk ven og blev smidt i Præstø havn, hvor hun druknede

Det er meget få sager med såkaldt æresvold i familien, der kommer til offentlighedens kendskab. Som regel sker det først, når volden har resulteret i drab.

 

Det gælder blandt andet sagen fra Præstø, hvor den 14-årige dansk-iranske pige, Sonay Asraf Mohammad, i 2002 fundet druknet i Præstø Havn med en læsion i baghovedet.

 

Obduktionen viste, at pigen var bevidstløs, men i live, da hun blev smidt i havnen.

 

Pigen var blevet dræbt af sin far, fordi hun var blevet for dansk og omgikkes i lighed med sine veninder danske drenge. Da Soany var 12, forsøgte begge forældre at kvæle hende med elledning, efter at de havde fundet et foto af en dansk dreng i hendes taske.

 

Faderen blev idømt 14 års fængsel og udvisning af Danmark for bestandig.

 

Blev stukket ihjel på grund af sin danske levevis

Læs også
En stor skare pårørende til en tyrkisk mand optrådte så truende på hospitalet, at fortvivlede sygeplejersker græd

I visse muslimske miljøer er det i sig selv æreskrænkende for manden, hvis et af hans børn, som i Præstø-sagen, eller hans kone går hen og bliver lidt for danske.

 

Det måtte den 25-årige syriske kvinde, Amina Hussain, sande. I 1996 blev hun stukket ihjel af sin irakiske mand for øjnene af passagererne i en bus.

 

Hun var tidligere flygtet fra ægtemanden på grund af vold og i retten erklærede den irakiske mand, at årsagen til volden og drabet skyldtes, at hans kone efter hans smag havde tilegnet sig en dansk levevis, hvilket han var imod.

 

Han blev idømt ti års fængsel og udvisning for bestandig.

 

Slagelse banegård den 23. september 2005

Sidst registrerede æresdrab i Danmark fandt sted uden for Slagelse banegård fredag den 23. september.

 

Her blev nygifte 19-årige Ghazala Khan, dansk-pakistaner, brutalt likvideret af sin bror. Hun havde giftet sig mod familiens ønske, og hendes far havde bestilt drabet.

Læs også
De hjalp terroristen Omar El-Hussein med våben – Statsadvokaten vil ikke anke byrettens frifindelse for medvirken til terror

 

Ligeledes forsøgte broderen at dræbe hendes ægtemand, Emal Khan, men han overlevede hårdt såret attentatforsøget og lever i dag under politibeskyttelse på en hemmelig adresse. Politiet frygter, at nogen fra familiens klan i Pakistan vil dukke op og gøre arbejdet færdigt.

 

I alt ni blev dømt for drabet. Faderen, som havde bestilt drabet, fik fængsel på livstid, medens broderen fik en dom på 16 års fængsel.

 

”Dræb bare min datter”, sagde den palæstinensiske far, da han den 4. marts i år afleverede sin 17-årige datter til hendes onkel og gik sin vej.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…