Forbered kup-køb på vinhylden

________

Kup på
vinhylden
________

 

Mange af os er ofte tvivlende, når vi står over for de mange gode tilbud, som vinhandlere og andre formidlere af vin frister os med. Denne tvivl kan der rådes bod på, hvis man tager sig tid til at læse den nyudgivne bog ”Smag på vin” skrevet af livsnyderen og vineksperten Gunnar Steen Jakobsen, Bichel Vine i Højbjerg J.

 

På 240 sider fortæller han bl. a. om, hvordan vi bliver bedre til at købe vin – både i butikker og på restaurant. Han giver os et indblik i, hvordan vine manipuleres, og hvordan vi undgår at købe manipulerede vine. Men hovedfokus er sat på at gøre os til bedre vinsmagere og på at klæde os bedre på til at koble vin med mad. For 229,75 kr. får vi hjælp til at få det bedste ud af de flasker, vi henter på hylderne, og det er i sig selv et kup.

 

 

Le Domaine la Réméjeanne, 2011 Les Chèvrefeuilles, Côtes du Rhône, Frankrig – Kampagnepris 99,75 kr. Vinen, hvis stokke vokser i Rhônedalen med udsigt til Mont Ventoux, er stukket sammen af områdets klassiske druesorter Grenache, Mourvèdre, Syrah, Carignan og Marselan. Den er utrolig ren og fyldt med frisk frugt, hvilket hænger sammen med, at den udelukkende er udviklet på ståltanke uden kontakt med egetræ.

Importør: Bichel Vine, Hjortshøj. www.bichel.dk

 

Bodegas Señorio de Nevada, 2006 Syrah-Merlot, Vino de la Tierra Granada Sur-Oeste, Andalusien, Spanien – Normalpris 219 kr. – tilbudspris 125 kr. ved køb af 6 flasker. Søg, og du skal finde. Her står vi med en sydspansk vin, som rager højt op i terrænet. Den holder 14 pct. alkohol, men styrken til trods er den rund og blød, og hvis denne vin ikke blot er undtagelsen, der bekræfter reglen, så er der god grund til at fokusere meget mere på det spanske områdes vine.

Importør: D’Wine, Aalborg. www.d-wine.dk

 

Château Liversan, 2010 Cru Bourgeois, Haut-Medoc, Gironde, Frankrig – Tilbudspris 79,95 kr. Vinen hører til den type, hvor det ene glas nemt tager det næste, hvis man hører til dem, som stadig holder af Bordeaux-vinenes stringente smag af jordbund og syrerige stil. Druesammensætningen er 50 pct. Merlot, 49 pct. Cabernet Sauvignon og 1 pct. Cabernet Franc, og den store andel af Merlot er netop det, der gør den så nem og behagelig at drikke.

Importør: Philipson Wine, Kokkedal. www.philipsonwine.com

 

Læs også
Vin til ventetiden frem til jul

 

Vinicola L. A. Cetto, 2009 Nebbiolo Private Reserve, Valle de Guadalupe, Baja California, Mexico – Normalpris 139 kr. – tilbudspris 109 kr. ved køb af 6 flasker. Normalt er Mexico kendt for sin kaktussnaps Tequila, men her har vi et godt eksempel på spændende vin fra ”den nye verden”. Nebbiolo er hoveddruen i Piemonte, og dens mange fortræffeligheder kommer fint frem i denne udgave, som alle vininteresserede bør prøve.

Importør: Haller Vine, Middelfart. www.hallervine.dk og www.vinogvin.dk

 

Cantina Valpolicella Negrar, 2012 Lastone Rosso Veronese IGT, Negrar, Italien – Normalpris 79,95 kr. – tilbudspris for 3 flasker 150,00 kr. Vinen hører til i toppen af Valpolicella. Den modnet delvis i 5000 liters fade af slovensk egetræ delvis i små franske tønder på 220 liter. Bouquet’en er intens af moden frugt, mens smagen er kraftig og fyldig med en lang harmonisk eftersmag.

Importør: GobiVin, Valby. www.gobivin.dk

 

Powers Winery, 2010 Merlot, Columbia Valley, Washington State, USA – Normalpris 119 – tilbudspris 99 kr. ved køb af 6 flasker. Selvom Merlot-druen har taberstatus i Amerika, så laver vinbonden Bill Powers og sønnen Greg stadig grandiose vine på den udskældte drue. Det er denne udgave et blændende bevis på med sin rundhed, fylde og lange eftersmag. Absolut anbefalelsesværdig til en velstegt flæskesteg med brune kartofler og fed sovs.

Læs også
Vinhøsten skuffer i Europa men sætter rekord i landene syd for ækvator

Importør: Vinens Verden, Odense. www.wine.dk

 

Bodegas Ortega Fournier, 2010 Urban Ribera, Ribera del Duero DO, Burgos, Spanien – Normalpris 129,75 – tilbudspris 99,75 kr. Vinen er fremstillet på druen Tinta del Pais, der er det lokale navn for Tempranillo. Farven er kirsebær, mens det 14,5 pct. store alkoholindhold giver tyngde. En rigtig madvin, som passer fint til pastaretter og lufttørret spansk skinke med flutes.

Importør: Skjold Burne, Brøndby. www.skjold-burne.dk

 

Long Wines, 2012 Torcanto, Toro DO, Castile et Léon, Spanien – Tilbudspris 99,95 kr. Siden det første århundrede før Jesus fødsel har der været dyrket vin i Toro. Det var græske ”konsulenter”, der uddannede de derboende keltere i vinkunsten. Det har ikke været forgæves, og denne Tinto de Toro (Tempranillo) har alt, hvad hjertet begærer, når smagsløgene skal tilfredsstilles.

Importør: Theis Vine, København. www.theis-vine.dk

 

Domaine de Saumarez, 2011 S’Rouge, Coteaux du Languedoc AOC, Montpellier, Frankrig – Normalpris 89 kr. – tilbudspris 69 kr. I glasset har vi en vellavet og velstruktureret vin fra det store sydfranske vinområde, hvor producenterne laver stadig bedre kvalitet. Druesorterne, der anvendes, er Grenache Noir (60 pct.) og Syrah (40), og i denne udgave er det optimale nået.

Læs også
Vin til stormfuldt efterår

Importør: Jysk Vin – det gode glas, Randers. www.jyskvin.dk

 

 

Tasca d’Almerita, 2012 Regaleali Bianco DOC, Vallelunga, Pratameno, Sicilien, Italien – Normalpris 85 kr. – tilbudspris 68 kr. Tasca d’Almerita er en af de store sicilianske operatører med omkring 350 hektarer vinmarker rundt om på øen. Denne hvidvin er let og har en fremragende balance med sart syre. Duften i næsen er en blanding af æbler og bananer. Druesorterne er de lokale Inzolia (40 %), Catarratto (30 %) og Grecanico (30 %).

Importør: Ello Food, København SV. www.supermarco.dk

 

Bodegas Santa Ana, 2012 Malbec, Mendoza, Argentina – Normalpris 44,95 kr. – tilbudspris i SuperBrugsen 35 kr. Vinhuset har igennem 120 år systematisk arbejdet på at fremstille vin af høj kvalitet, og det er denne kupvin et flot eksempel på. Smag og duft er præget af svedsker og solbær, og i munden opleves rundhed og balance og en pæn lang eftersmag. Som ledsager til mad kan den anbefales til linsesuppe kogt på kalvehaler.

Importør: Coop, Albertslund. www.coop.dk.

 

Læs også
Lækre vine til Indian Summer

Angelo Rocca & Figli, 2008 Rosso Riserva, Brindisi DOC, Italien – Kampagnepris hos Spar og Kiwi 54,95 kr. Pris og kvalitet taget i betragtning er det et af ugens bedste tilbud. Negroamaro-druen, der er udbredt i Syditalien, giver vinen en dyb purpurrød indbydende farve. Den er fløjlsblød med lang eftersmag – en rigtig charmør. Sammen med svinemørbrad er den eminent.

Importør: Amka, Randers. www.amka.dk. Nærmeste forhandles oplyses på 86419600.

 

Bodegas Pinord, 2009 Clos de Torribas, Penedès DO, Vilafranca, Spanien – Normalpris 79 kr. – tilbudspris 69 kr. ved køb af 6 flasker. Vinen, der er fremstillet på 85 % Tempranillo og 15 % Cabernet Sauvignon, har ligget 10 måneder på træfade, før den tappes på flaske. Her modner den yderligere 6 måneder, før den sættes til salg. Køberen får en moden, rund rødvin i glasset og vil få den bedste nydelse af den sammen med mad – eksempelvis en gang Skipperlabskovs.

Importør: Vinslottet, Greve. www.vinslottet.nu

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…