Enhedslisten er totalt til grin

Så fik vi en finanslovsaftale – men ikke den, som alle såkaldt politiske eksperter havde regnet med (!). På trods af lang tids forhandlinger mellem Enhedslisten og regeringen, så endte det alligevel med et forlig med Venstre og Konservative. Det blev til gengæld klaret lynhurtigt, fordi de borgerlige forhandlere i modsætning til Enhedslistens ditto kan deres politiske håndværk, nemlig at smede mens jernet er varmt!

 

Ganske vist har Liberal Alliance fuldstændig ret i, at finanslovsaftalen ikke reparerer afgørende på at gøre verdens højeste skattetryk særligt meget mindre, men lidt har trods alt også ret. Minimale skattelettelser i en situation, hvor en rød regering skal foregive at styre landet med parlamentarisk støtte af gammelkommunisterne fra Enhedslisten, må da siges at være noget af en borgerlig præstation (!).

 

Enhedslisten fravalgt igen og igen

 

Enhedslisten bliver således igen og igen fravalgt af den regering, som de som støtteparti holder ved magten. Og igen og igen leverer samme Enhedsliste med en sødt smilende Johanne Schmidt Nielsen i spidsen en bombastisk kritik af den selv samme regering, som partiet støtter.

 

Den fører blå politik og tager fra de fattige og giver til de rige, lyder det fra støttepartiet. Og hvilke konsekvenser drager det ideologisk stålsatte socialistiske og politisk korrekte parti så af den situation? De fortsætter såmænd bare deres parlamentariske støtte til den regering, hvis politik de hader og foragter (!). Sådan kan politik også være.

 

Når Johanne Schmidt Nielsen i medierne bliver spurgt direkte, om de fortsat kan støtte en regering, der gang på gang indgår afgørende forlig med blå blok – ja, så sættes den snakkende automatpilot til, og hovedet lægges på skrå med det efterhånden legendariske charmerende smil skruet på. –

 

Og mon så ikke et heldigvis for Enhedslisten alt for  stort antal af overfladiske og dybest set politisk uinteresserede og i hvert fald naive vælgere – især københavnere – hopper på den populistiske betonsocialistiske limpind igen? Andet kan ikke være filosofien bag Enhedslistens parlamentariske ageren eller mangel på samme.

 

Totalt til grin

 

Kort og godt: Enhedslisten er totalt til grin! Regeringen fravælger gang på gang sit støtteparti til fordel for den borgerlige opposition. Det skal danskerne være glade for – og regeringen skal være glad for, at oppositionen ikke kynisk lægger armene over kors og henviser regeringen til at lave politik med sit parlamentariske støtteparti. Det gør de borgerlige naturligvis ikke for at hjælpe regeringen, men derimod for at hjælpe Danmark!

 

Absurd politisk situation

 

Læs også
Lars Løkke tegner et misvisende billede af, hvor meget vælgerne bakker hans forslag om en SV-regering op

Tilbage står en absurd politisk situation, hvor et støtteparti, der i den grad er sat i skammekrogen, står og galper løs, men uden at drage nogle politiske konsekvenser af det. – Aldrig i den nyere politiske historie har en mindretalsregering haft så frie tøjler til bare at blæse på sin parlamentariske livline uden politiske eller parlamentariske konsekvenser.

 

Dejligt trygt for regeringen, javel – men støttepartiet Enhedslisten er som sagt totalt til grin. Partiet har udstillet sig selv som en flok politiske ignoranter. Johanne Schmidt Nielsen har flere gange på det sidste sagt, at Enhedslisten ikke bare vil lægge sig ned og give sine 12 mandater til regeringen. Det er jo lige netop det, Enhedslisten gør! Hvor dumme tror disse virkelighedsfjerne socialister mon egentlig vi er?

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…