Det store spise- og drikkegilde

________

Kup på
vinhylden
________

 

I denne uge mæsker tusindvis af glade gourmander og gourmet’er sig med vin og mad på Copenhagen Cooking 2013, hvor Nordic Food Festival sætter fokus på det nye nordiske køkken, men med afstikkere til syden, hvor ikke mindst madskulturen fra landene omkring Middelhavet sætter sine fodaftryk.

 

Meget symptomatisk er det, da også, at det er det italienske Supermarco i Københavns Sydhavn, der er hovedsponsor for det omfattende arrangement. Men samtidig hermed sørger danske vinhandlere og vinkøbmænd for, at der er gode tilbud og kup på deres hylder, så ingen bliver snydt.

 

 

Azienda Vinicola Falesco, 2011 Falconieri, Umbrien IGT, Montecchio, Italien – normalpris 139,95 kr. – tilbudspris ved køb af 6 flasker 69,95 kr. i SuperBest købmandskæden. Det er to af Italiens vigtigste vinpersonligheder, Riccardo og Renzo Cotarella, som står bag denne topvin. Den er blandet af 40 % Merlot, 30 % Cabernet Sauvignon og 30 % Montepulciano rødvinsdruer, og sammen giver de en blød, men stadig kraftig oplevelse. Den skal drikkes sammen med kraftige kødretter.

Importør: Vinikassevis, Valby. www.gobivin.dk

 

Bodegas Resalte de Peñafiel, 2004 Peña Roble Reserva, Ribera del Duero DO, Valladolid, Spanien – normalpris 299 kr. – tilbudspris ved 6 flasker 249 kr. Den dybrøde vin er fremstillet på 100 % Tempranillo druer, og selvom den har nogle år på bagen, så har den stadig mange foran sig. Den smager forrygende godt og sætter enhver festmiddag i et særligt relief.

Importør: Haller Vine, Middelfart. www.hallervine.dk

 

Quinta do Pégo, 2010 Cerro do Santo Reserva, Duoro DOP, Portugal – Tilbudspris 99,95 kr. Efter en heftig indsats til fremme af kvalitet og moderne smag fra en kreds af unge vinfolk i portvinsområdet Duoro i det nordlige Portugal følger de traditionsrige portvinshuse nu med på vognen med produktion af fremragende dagligvine. Denne moderne Reserva-vin bør alle vinnydere smage – ikke mindst på grund af en lang, blød finish.

Importør: AMKA, Randers. www.amka.dk  På tlf. 86 41 96 00 oplyses nærmeste forhandler.

 

Læs også
Vin til ventetiden frem til jul

Quinta do Vallado, 2011 Vallado, Douro D.O.C, Peso da Régua, Portugal – kampagnepris 79,95 kr. ved køb af 12 flasker. Endnu en flot portugiser fra portvinsdynastiet Ferreira, hvis marker er centralt placeret i Douro-dalen. Vinen er stukket sammen af de røde druesorter Tinta Barroca, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional og Sousão af Francisco Olazabal, der er 6. generation efter Dona Antónia Adelaide Ferreira.

Importør: Philipson Wine, Kokkedal. www.philipsonwine.

 

 

Viticoltore Fattoria di Sorbaiano, 2012 Rosato di Toscana IGT, Montecatini, Val de Cecina, Italien – sommerpris 75 kr. Som titlen antyder, er der tale om en rosévin fremstillet af ejeren, Grazia Picciolini, på 80 % Sangiovese, 10 % Montepulciano og 10 % Malvasia druer. Farven er rubinrød i glasset, og vinen udstråler en intens duft af bjergblomster. Det er en klassisk ledsager til stort set alle retter, men den skal serveres køligt.

Importør: Carlo Merolli, Holte. www.carlomerolli.dk

 

Batasiolo, 2009 Barolo DOCG, La Morra, Piemonte, Italien – normalpris 265,75 kr. – tilbudspris 129,25 kr. ved køb af 6 flasker. Det er et supergodt tilbud for en vin i denne klasse. Ligesom sin forgænger fra årgang 2008 er der både saft og kraft i denne granatrøde vin. Næsen er præget af mokka, chokolade og brombær, mens smagen smyger sig blødt omkring smagsløgene. En værdig ledsager til en velhængt dyreryg, men husk at hælde den på karaffel.

Læs også
Vinhøsten skuffer i Europa men sætter rekord i landene syd for ækvator

Importør: Skjold Burne, Brøndby. www.skjold-burne.dk

 

Brancaia, 2011 TRE, Rosso Toscana IGT, Maremma og Radda in Chianti, Italien – Normalpris 199,95 – tilbudspris 129,95 kr. Navnet ”Tre” står for de 3 druesorter, som indgår i denne rødvin: Sangiovese, Merlot og Cabernet Sauvignon plus, at druerne kommer fra firmaets 3 vingårde i Toscana. I glasset er vinen let tilgængelig, og den passer fint til en gang luksus-pasta med marineret lammekrone.

Importør: Theis Vine, København. www.theis-vine.dk

 

Domaine la Réméjeanne, 2011 Les Chèvrefeuilles Côtes du Rhône, Cadignac, Sabran, Frankrig – Kampagnepris 99,95 kr. En spændende økologisk vin, hvor der ikke er anvendt svovl ved vinificeringen. Slotsejeren hedder Rémy Klein, og han har brugt ikke færre end fem druesorter til vinen: Grenache, Mourvèdre, Syrah, Carignan og Marselan. Disse er vokset på stokke med udsigt til det barske bjerg, Mont Ventoux. En rigtig lækkerbisken.

Importør: Bichel Vine, Højbjerg. www.bichel.dk

 

 

Læs også
Vin til stormfuldt efterår

Longwines, 2012 Las Cuadras, Costers del Segre, Catalonien, Spanien – Normalpris 109 kr. – tilbudspris 79 kr. ved køb af 6 flasker. Vinområdet ligger i Pyrenæerne i regionen Lleida, og vinen består af 45 % Chardonnay, 40 % Sauvignon Blanc og 15 % Muscat, altså en hvidvin med megen aromatisk smag. Der er en god syre, og den gør sig godt sammen med en symfoni af blåbær og hindbær.

Importør: Vinens Verden, Odense S. www.wine.dk

 

Viña Concha Y Toro, 2011 Casillero des Diablo Reserva Chardonnay, Santiago, Chile – normalpris 64,95 – tilbudspris 39 kr. i Kvickly. En frisk hvidvin med duft og smag af fersken og papaya og en note af vanille og ristede hasselnødder. Passer fint til kogte skaldyr og fisketimbale eller pasta med en bechamelsovs, men kan naturligvis også drikkes solo på terrassen eller altanen.

Importør: Coop, Albertslund. www.coop.dk

 

Badia Corti, 2011 Orvieto Classico Abboccato DOP, Umbrien, Italien – Normalpris 59 kr. – tilbudspris 50 kr. ved køb af 12 flasker. En forfriskende hvidvin, der er fremstillet på Trebbiano og Malvasia Bianca. Abboccato betyder, at vinen har en naturlig sødme, hvilket gør den meget velegnet som ledsager til f. eks. pillerejer fra Nordsøen eller ovnstegte hvidløgsmarinerede jomfruhummere.

Importør: Vinslottet, Greve. www.vinslottet.nu

 

Læs også
Lækre vine til Indian Summer

Tenuta Giustini, 2011 Vecchio Sogno, Salento IGT, Apulien, Italien – Normalpris 89 kr. – tilbudspris 74,95 kr. Druen er den blå syditalienske Negroamaro, som giver en intens rød farve og en kraftfuld smag af stenfrugter. Bag vinen står Maria Grazia Longo, som er fjerde generation på den 15 hektar store vingård. Den er perfekt til en hakkedreng med bløde løg og selvfølgelig også til pizza.

Importør: Jysk Vin – det gode glas, Randers. www.jyskvin.dk

 

 

Uden for nummer kan nævnes, at SuperBest, Kiwi, Spar, SuperBrugsen og Kvickly i uge 36 har den chilenske rødvin 2012 Santa Rita 120 Cabernet Sauvignon på tilbud til 129 kr. for 3 flasker. Importør er Amka i Randers.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…