Chocktal: Syv gange så mange udlændinge får i år opholdstilladelse

Regeringens ophævelse af VKO’s pointsystem, der skulle sikre, at kun rimeligt velkvalificerede udlændinge kunne få varig opholdstilladelse i Danmark, er nu for alvor slået igennem.

 

Af et svar fra Justitsministeriet til Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, fremgår det, at der fra 1. januar og frem til den 15. november i år er blevet givet permanent opholdstilladelse til 4342 udlændinge.

 

Det er syv gange så mange som i 2011 under VKO, hvor der blev givet 578 permanente opholdstilladelser.

 

Halvdelen er fra Mellemøsten og Afghanistan

Godt halvdelen af alle disse opholdstilladelser er givet til indvandrere fra Mellemøsten og Afghanistan, medens den anden halvdel stammer fra Asien, Rusland, Tyskland plus en række andre lande.

 

Udlændingestyrelsen oplyser, at udviklingen primært hænger sammen med, at regeringen i juni 2012 lempede kravene til danskkundskaber i forbindelse med afskaffelsen af pointsystemet.

 

Ligeledes ophævede regeringen medborgerskabskravet, der handlede om deltagelse i foreningslivet, og som kunne give points i forhold til at få en permanent opholdstilladelse.

 

Som følge af pointsystemets afskaffelse har Udlændingestyrelsen i år indtil nu behandlet 9.300 sager om permanent opholdstilladelse. Der er her tale om en fordobling i forhold til 2012.

 

Voldsommere end forventet

Tallene kommer helt bag på Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

 

”Det var forventet, at der ville komme en stigning, men at den blev så voldsom kommer helt bag på mig,” siger Martin Henriksen til Den Korte Avis.

 

Han forudser nye og store integrationsproblemer.

 

”Formålet med pointsystemet var, at det skulle være med til at sikre, at de indvandrere, der fik ophold, også var indstillet på at leve op til nogle krav,” understreger Martin Henriksen og fortsætter:

 

”Det, vi kan se nu, er en stor stigning i antallet af permanente opholdstilladelser til udlændinge, der kommer fra lande, hvor de traditionelt har store problemer med at integrere sig i det danske samfund, og det vil give nye integrationsproblemer ud over dem, vi allerede nu slås med.”

 

Næste skridt: statsborgerskab

Martin Henriksen påpeger en uundgåelig udvikling, som er endnu et resultat af regeringen lempelser i udlændingepolitikken.

 

”De næste skridt er, at de kan blive danske statsborgere,” siger Martin Henriksen. Han håber, at Dansk Folkeparti efter et regeringsskifte kan få de øvrige borgerlige partier til at gå med til en stramning af udlændingepolitikken og allerhelst en genindførelse af pointsystemet.

Del på Facebook