Brunello til superpriser

_______

De Gode
Dråber
_______

 

 

Vindruen Sangiovese er Italiens mest udbredte og populære. Den betegnes ofte som en sofistikeret dame og er rygraden i Støvlelandets vinproduktion. Uden at forklejne andre vinområder som Emilio-Romagna og Marche, så kommer druen bedst til sin ret i Toscana, hvor den når sin ypperste kvalitet i vine som Chianti Classico Riserva og Brunello di Montalcino.

 

Druen har moderat farve, duft og smag af mørke bær med noter af kirsebær og moreller, ligesom den har en markant frugtsyre og garvesyre. Det giver vine, som ikke egner sig til at blive drukket alene, men som får englene til at synge, når de serveres sammen med mad.

 

 

Fyldig og afrundet

Vinene Brunello di Montalcino, som denne artikel koncentrerer sig om, kommer fra området omkring byen Montalcino i den sydlige og lunere del af Toscana. Her kaldes den dominerende drue-klon for Sangiovese Grosso, og den giver fyldige og afrundede vine med en særegen varme og kompleks karakter.

 

Men tilbage til Brunello så har Philipson Wine i Kokkedal i forbindelse med sin 26 års fødselsdag for nylig overtaget agenturet og dermed taget topvinhuset Val di Suga op i sit sortiment, og nu tilbydes Brunello’er til priser, som efter importørens udsagn ligger 50-63 % lavere end tidligere set i Danmark.

 

 


I superligaen

Bag produktionen af disse superflotte vine står koncernen Tenimenti Angelini, som tilhører en af Italiens store og berømte vinfamilier, Angelini, der ejer en perlerække af vingårde i Toscana, Marche og Friuli. Basen er den 120 hektar store vingård Val di Suga, som blev købt i 1994, og hvor 55 hektarer er beplantet med Sangiovese Grosso. Den betegnes som familiens kronjuvel og hører til i superligaen blandt Brunello-producenterne. Således råder familien tæt på vinslottet ud over selve Val di Suga-marken, der bl. a. omfatter den berømte Vigna del Lago-parcel, også San Polo-marken og Vigna Spuntali, og meget bedre bliver det ikke, mener eksperterne.

 

Vine med omhu

Rettidig omhu og respekt for traditioner resulterer i bløde og afrundede vine med kompleksitet og fylde, egenskaber som kommer fra en blanding af modning i traditionelle store 5000 liters slovenske egetræsfade og små franske 220 liters egetræstønder – de såkaldte barriquer.

Læs også
Vin til ventetiden frem til jul

 

Den samlede Brunello-produktion hos Val di Suga ligger på 130.000 flasker.

 

Af dem importerer Philipson Wine vinen 2007 Terre del Palio 5 ***** af mulige 6 ******, som er en hyldest til det etruskiske stenalderfolk, der levede i og omkring Sienna. Den koster 109,95 kr. ved køb af 12 flasker. Til 139,95 kr. fås i årgang 2007 og 2008 Val di Suga Montalcino, DOCG, begge 6 ******, og Riserva-udgaven af 2007 Val di Suga, DOCG, til 169,95 kr. får ligeledes topkarakteren 6 ******.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…