Pirattaxaer er farlige – nu er det sket igen: 55-årig udsat for vold og røveri i pirattaxa

Værkmestergade

Som så mange gange før har Østjyllands Politi også denne uge modtaget anmeldelser om pirattaxaer fra den netop overståede weekend – men denne gang gik det voldsommere til, end politiet normalt hører om.

 

Ifølge anmeldelsen, som politiet modtog søndag aften kl. 21.06, havde en 55-årig mand natten til søndag ladet sig lokke af et billigt lift fra to unge mænd, som havde tilbudt at køre ham hjem fra Aarhus C mod betaling.

 

Kort tid efter turen var begyndt, stoppede bilen dog ved Værkmestergade, hvor den 55-årige blev beordret ud af bilen, inden han blev skubbet i jorden af den ene af de to ukendte mænd, som efterfølgende frarøvede ham nogle tusinde kroner.

 

De to gerningsmænd kørte efterfølgende fra stedet og efterlod den 55-årige mand.

 

Østjyllands Politi har set en lang række sager om svindel i pirattaxaer, men har også tidligere fået anmeldelser om tyverier, der udvikler sig til røverier.

 

Vi opfordrer – endnu en gang – til, at man aldrig lader sig friste af et lift hjem med pirattaxa, da det er forbundet med stor risiko for tyveri og røveri. Planlæg din hjemrejse på forhånd, tag det offentlige eller ring efter en ven eller et familiemedlem, hvis du er på nippet til at lade dig friste af en pirattaxa.

 

Og til pirattaxachaufførerne: I sidste uge fik en 37-årig mand ved Retten i Aarhus en bøde på 40.000 kroner for i et enkelt tilfælde at have kørt pirattaxa i Aarhus tilbage i februar 2022.Den slags er nemlig ulovligt, da det er en overtrædelse af taxaloven.

 

Østjyllands Politis patruljer holder løbende øje med pirattaxaer i nattelivet, og det kan altså blive en dyr fornøjelse, hvis vi tager dig i at være pirattaxachauffør. Vi efterforsker derudover løbende de sager, hvor en pirattaxatur er endt med tyveri, røveri eller lignende.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…