Video: Sosu-assistent håner og tilsviner dement kvinde – “Er du skør, eller hvad er der galt med dig?”

TV 2 Nyhederne offentliggjorde søndag aften en video, som udløste voldsom vrede blandt politikere i Helsingør Kommune, på Christiansborg og blandt borgere.

 

Da plejehjemslederen fik kendskab til videoen tog hun straks til plejehjemmet og fyrede den 36-årige sosu-assisten. Han blev smidt ud på røv og albuer hed det.

 

Det var TV2, der havde fået fat i en video fra et plejehjem, hvor en mandlig social- og sundhedshjælper tilsviner en 83-årig kvindelig beboer. Kvinden, der er dement, bliver mødt med udsagn som:

 

»Er du skør, eller hvad fanden er der galt med dig?« og »Er du grim eller hvad? Hvad fanden er der galt med dig?«.

Sosu-assistenten filmer selv

Den 36-årige social-og sundhedshjælper står i kvindens køkken, mens han filmer hende. Hun lider af demens og kigger forvirret på ham. Han taler engelsk til hende, og det er svært at vide om det er en del af chikanen.

 

– Jeg prøver at hilse på dig, siger han.

 

– Nå. Okay, siger hun.

 

– Are you crazy, or what the fuck is wrong with you?, siger hjælperen.

 

Oversat til dansk betyder det:

 

– Er du skør, eller hvad fanden er der galt med dig?

 

Social- og sundhedshjælperen fortsætter med at tale engelsk til kvinden, der giver udtryk for, at hun ikke forstår, hvad han siger.

 

– Er du grim eller hvad? Hvad fanden er der galt med dig?, svarer han hende.

 

Videoen er optaget i maj i år af en social- og sundhedshjælper, som efterfølgende delte videoen med mindst en bekendt. “Jeg driller lige den gamle”, skrev han ifølge TV2.

Se videoen her:

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…