I Malmø har 56,5 procent indvandrerbaggrund. Stockholm og Göteborg nærmer sig 50 procent

Getting your Trinity Audio player ready...

Den svenske befolknings sammensætning ændrer sig nu i rasende fart.

 

Svenskerne er ved at komme i mindretal i deres eget land.

 

Tallene fra Sveriges Statistik ( SBC) for 2022 viser, at omkring 35 procent af hele den svenske befolkningen nu har udenlandsk baggrund.

 

Og inden længe vil mennesker med udenlandsk baggrund været i flertal i ale de tre største byer.

 

 

Tobias Hübinette har været med til at stifte organisationen Expo, der har til formål at indsamle oplysninger om racisme og racistiske grupper.

 

Tobias Hübinette har også arbejdet på Uppsala Universitet og står nu som forsker ved Karlstad Universitet i omtalen på Wikimedia, samt været rådgiver for den socialdemokratiske regering.

 

Tallene sammenfattes af netmediet Friatider.se.

 

Ifølge tal fra Sveriges Statistik (SBC) havde 34,62 procent af Sveriges indbyggere ved årsskiftet højst udenlandsk baggrund en generation tilbage. Det drejer sig derfor om første- eller andengenerationsindvandrere med mindst én udenlandskfødt forælder.

 

I den tredjestørste by, Malmø, er indbyggere med udenlandsk baggrund allerede i overtal. Den 31. december 2022 var procentdelen oppe på 57,54 procent.

 

I Göteborg og Stockholm var det tilsvarende tal ved årsskiftet henholdsvis 47,96 og 45,43 procent.

 

Tallene er særligt interessante, når man ser på aldersfordelingen, skriver rights.no.

 

Andelen vil fortsætte med at stige i de kommende år givet den høje andel i aldersgrupperne under 24 år.

 

Mens der i Malmø i dag i alt over 57 procent med indvandrerbaggrund, så er tallene for aldersgrupperne 5-9 år og 10-14 år over 68 procent, altså mere end ti procent højere.

 

Det har selvfølgelig stor betydning for væksten i antallet af indbyggere med indvandrerbaggrund, at så mange er børn eller i den fødedygtige alder.

 

Finsk forsker: Svenskerne vil være i mindretal 

I foråret 2021 forudså den fiske forsker Kyösti Tarvainen, at svenskerne om bare 45 år vil være i mindretal i Sverige.

 

Tarvainen er docent emeritus i systemanalyse ved Aalto-universitetet i Helsinki, i en artikel i Folkbladet.

 

Pr. 31.12.2022 var hele 57,5 ​​procent af byens indbyggere immigranter, hvor enten den ene eller begge forældre er født i udlandet, viser tal fra SCB, denne gang præsenteret via Expo-stifter Tobias Hübinette i Fria Tider .

Malmø er Sveriges tredjestørste by, mens den næststørste by, Gøteborg, kan prale af en tilsvarende andel af indbyggere med en indvandrerbaggrund på 48 pct. Sveriges hovedstad, Stockholm, er tæt bagud med 45 pct. Blandt de tre største byer i vores naboland ligger gennemsnittet således for første gang over 50 pct.

a

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…