EU frygter, at der vil komme en million asylansøgere til Europa inden året er gået

Antallet af illegale migranter, der vil ind i EU nærmer sig katastrofetallet fra 2015 (Arkivfoto)

Det strømmer ind med illegale migranter til Europa.

 

Der er kommet 28 procent flere end i samme periode sidste år. Det fremgår af EU’s kontor for asylstatistik (EUAA).

 

Hvis den tendens holder, så er der udsigt til at der kommer over en million asylansøgere til EU, når 2023 er omme, lyder vurderingen ifølge The Times.

 

Mellem årets begyndelse og slutningen af juni blev der indgivet 519.000 ansøgninger fra migranter, som ønskede asyl i et medlems- eller samarbejdsland i EU.

 

De fleste af asylansøgerne i årets første seks måneder kommer fra Syrien og Afghanistan.

 

Efter afghanere og syrere kommer venezuelanere, tyrkere, colombianere, bangladeshere og pakistanere i EU’s asylstatistikker.

 

De europæiske asyltal toppede i 2015 og 2016, da borgerkrigen i Syrien tog en voldsom drejning og sendte over 1,2 millioner asylansøgere ind i Europa. I Danmark kunne man se nogle af den vandre i store flokke langs motorvejene.

 

Sidenhen fik først en aftale mellem Tyrkiet og EU delvist bugt med de høje asyltal. Tallene faldt igen, da coronapandemien tog sit greb om verden og kraftigt begrænsede den globale mobilitet, skriver ritzau.

 

Tal fra EU-statistikbanken Eurostat viser, at der i 2020 og 2021 var henholdsvis 417.000 og 537.000 asylansøgere i EU.

 

I 2022 – da mange EU-lande for alvor begyndte at løsne rejserestriktionerne – steg tallet til 881.220. I 2023 er det foreløbige tal altså allerede et godt stykke over halvdelen af det samlede antal for sidste år.

 

Samlet set har 41 procent af ansøgerne i de første seks måneder af 2023 fået enten flygtningestatus eller en anden form for beskyttelse, der har givet dem ret til at blive i EU.

 

omkring en tredjedel søger til tyskland og anden stor del prøver at komme over Kanalen til Storbritannien.

 

I weekenden kom der over 800 og den rekordhøje tilstrømning fortsætter.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…