Regeringen har nu uden held brugt mere end tre år på at finde en afløser for Udrejsecenter Kærshovedgård. Det eneste, der er sket, er, at stedet i stigende grad er ved at udvikle sig til en terror-krudttønde.
Den seneste indberetning fra centrets personale lyder på, at et højtstående medlem af al-Qaeda nu har fået bopæl på det berygtede udrejsecenter.
Det fremgår af en indberetning om mistanke om radikalisering, som B.T. er i besiddelse af.
Således skriver BT, at personalet på Kærshovedgård indberettede mistanken til Politiets Efterretningstjeneste og Midt- og Vestjyllands Politi i maj i år.
”Det er bekymrende, hvis en af vores beboere vitterlig er formand for al-Qaeda i Skandinavien,” står der i indberetningen, hvor der udtrykkes mistanke om, at han ”laver aktivistisk arbejde”.
Har advaret om udviklingen for døve ører
PET har gang på gang advaret om udviklingen på Kærshovedgård, hvor regeringen blandt andet samler udviste terrordømte på centret og blander dem med udviste kriminelle udlændinge af den hårde kaliber.
Som PET’s Center for Terrolranalyse (CTA) udtrykker det i sin seneste terrorvurdering, så kan det få ubehagelige konsekvenser:
”Det kan skærpe truslen, hvis personer, der påvirkes af militant islamistisk propaganda, samtidig er tilknyttet kriminelle miljøer med en høj grad af voldsparathed og adgang til våben.”
CTA tilføjer dog, at man dog ikke har kendskab til, at kriminelle har forsynet terrorister i Danmark med våben.
Frygter oprettelse af nye terrornetværk på Kærshovedgård
På grund af en udvikling, hvor regeringen fortsætter med at indlogere udviste terrordømt på Kærshovedgård, frygter PET nu, at centret er ved at udvikle sig til en regulær rede for udklækning af terrorister.
Således fremfører CTA blandt andet at:
”Det er sandsynligt, at nogle udviste terrordømte og personer med sympati for militant islamisme vil søge at etablere nye netværk eller styrke eksisterende netværk med ligesindede under ophold på Udrejsecenter Kærshovedgård,” hedder det.
I den forbindelse vurderer CTA, at ”… personer på udrejsecentret kan være særligt modtagelige over for radikalisering og påvirkning fra militant islamistiske dagsordner.”
Kontakten er ikke nødvendigvis drevet af en interesse for militant islamisme, men kan eksempelvis være motiveret af en fælles fortid eller sammenlignelige livssituationer, fremføres det.
Ifølge den seneste opgørelse huser Kærshovedgaard i øjeblikket fem udviste terrordømte.
De skal overholde én meldepligt i døgnet, hvilket de sjældent gør, og kan bevæge sig frit omkring i Danmark, som det passer dem og mødes med hvem, de vil.
Talebans magtovertagelse og IS-nederlag har styrket al-Qaeda
De vestlige allieredes besættelse af Afghanistan i kampen mod terror og Islamisk Stats opståen og succes på slagmagten har i mange år trængt al-Qaeda, men de tider er ved at være forbi.
Islamisk Stats nederlag på slagmarkerne og især Talebans magtovertagelse i Afghanistan kan atter bringe al-Qaeda frem i forreste linje.
Siden 1990, hvor Osama bin Laden og Talebanleder Mullah Omar indgik en troskabsed om gensidig støtte og respekt, en såkaldt bay’ah, har der eksisteret et tæt forhold mellem de to terrororganisationer.
Da den amerikanske præsident Donald J. Trump i februar 2020 indgik en fredsaftale med Taleban, var det fra amerikansk side en afgørende betingelse, at al-Qaeda aldrig ville få adgang til Afghanistan.
Men nu er al-Qaeda alligevel rykket ind i Afghanistan
Den aftale er allerede brudt.
Knap nok havde de allierede forladt landet, førend Osama bin Ladens afløser som al-Qaedas leder, Ayman al-Zawahiri, rykkede ind i et hus i Afghanistans hovedstad, Kabul.
Her overlevede han dog ikke ret længe
Da han lørdag morgen den 30. juli stod ude på sin altan, blev han ramt og dræbt af en amerikansk drone.
Og så skal der vel tages hævn. Ikke blot over USA, men i lighed med tidligere angreb formentlig også over USA’s allierede.
Kilder til denne artikel:
https://www.bbc.com/news/world-asia-58473574