PET advarer: Kærshovedgård kan blive en rede for udklækning af terrorister – i øjeblikket bor der fem terrordømte på centret

De er udlændinge og har fået en terrordom.

 

De skulle have været udvist, men kan alligevel færdes frit omkring i hele Danmark, som det passer dem med Udrejsecenter Kærshovedgård som base.

 

Udrejsecentret, der også huser udviste kriminelle udlændinge, er især berygtet for den kriminalitet, der udgår fra centret samt for den utryghed, beboerne skaber blandt centrets naboer.

 

Men det er ikke kun naboerne, der er utrygge og betænkelige ved naboerne, som de helst så fjernet.

 

Også hos landets efterretningstjeneste, PET, er der rynkede bryn.

 

Frygter oprettelse af terrornetværk på Kærshovedgård

I sin seneste terroranalyse fra marts i år, beskæftiger PET’s Center for Terroranalyse (CTA) sig indgående med forholdene på Kærshovedgård.

 

”Det er sandsynligt, at nogle udviste terrordømte og personer med sympati for militant islamisme vil søge at etablere nye netværk eller styrke eksisterende netværk med ligesindede under ophold på Udrejsecenter Kærshovedgård,” hedder det blandt andet i terroranalysen.

 

Således vurderer CTA, at ”… personer på udrejsecentret kan være særligt modtagelige over for radikalisering og påvirkning fra militant islamistiske dagsordner.”

 

Kontakten er ikke nødvendigvis drevet af en interesse for militant islamisme, men kan eksempelvis være motiveret af en fælles fortid eller sammenlignelige livssituationer, fremføres det.

 

Ifølge den seneste opgørelse huser Kærshovedgaard i øjeblikket fem udviste terrordømte, der som nævnt kan bevæge sig frit omkring i Danmark og mødes med hvem, de vil.

 

Antallet af terrordømte på Kærshovedgård vil stige

Hos CTA forudser analytikerne, at antallet af udviste terrordømte på Kærshovedgård vil stige i fremtiden.

 

Det anføres således i analysen, at hver tredje af de radikaliserede, der i øjeblikket afsoner en straf i danske fængsler, også er blevet dømt til udvisning, men hvor udvisning ikke er muligt for et betragteligt antal

 

”Disse personer vil i udgangspunktet blive indkvarteret på Udrejsecenter Kærshovedgård, der bl.a. huser udviste kriminelle. Der er aktuelt et væsentligt antal løsladte terrordømte og andre muligt radikaliserede løsladte med opholds- eller meldepligt på Udrejsecenter Kærshovedgård,” anføres det.

 

Og det antal vil stige i yderligere i de kommende år, vurderer CTA.

 

Politibetjente bliver specialuddannet

For at kunne spotte og lokalisere radikale elementer og tegn på begyndende terrorvirksomhed, har politiet på Kærshovedgård siden sidste år modtaget specialundervisning af PET.

 

Det oplyser udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) i et svar til Venstres udlændinge- og integrationsordfører, Mads Fuglede.

 

Således oplyser Kaare Dybvad Bek, at:

 

”Uddannelsen omhandler tendenser i det aktuelle trusselsbillede, herunder truslen fra militant islamisme, samt indgående viden om og tegn på radikalisering, bl.a. hvornår personer er sårbare over for radikalisering, og hvordan der kan arbejdes forebyggende hermed.”

 

Formålet er, som Kaare Dybvad Bek udtrykker det:

 

”… at sikre, at personalet på Udrejsecenter Kærshovedgård og i de relevante tilknyttede myndigheder kan identificere og reagere på tegn på radikalisering og voldelig ekstremisme samt videreformidle bekymringsindberetninger til relevante myndigheder.”

 

Regeringens reaktion: Staten vil købe jeres huse

Inden valget lovede nuværende statsminister Mette Frederiksen (S), at regeringen vil finde en løsning på problemet med Kærshovedgård.

 

Det var Mette Frederiksen nødt til, efter at hun havde afskrevet den øde ø Lindholm, som VLAK-regeringen under Lars Løkke Rasmussen (V) havde udpeget som afløser for det berygtede udrejsecenter i det midtjyske.

 

Efter et mislykket forsøg på at oprette et center på Lolland, har Mette Frederiksen og hendes regering kastet håndklædet i ringen.

 

Så medens myndighederne med ansvaret for landets sikkerhed i stigende grad får grå hår i hovedet på grund af Kærshovedgård, er regeringens eneste løsning på problemet et tilbud til udrejsecentret naboer:

 

”Staten vil købe jeres ejendomme.”

 

Og det skal da nok hjælpe på den islamiske terrortrussel, som PET forudser i stigende grad vil udgå fra Kærshovedgård.

Kilder til denne artikel:

https://www.pet.dk/Nyheder/2022/~/media/VTD2022/VTD20226Kpdf.ashx

https://www.ft.dk/samling/20211/almdel/uui/spm/437/svar/1890978/2588103.pdf

https://denkorteavis.dk/2022/de-er-omgivet-af-udenlandske-voldtaegtsmaend-og-terrorister-men-kaershovedgaards-naboer-faar-foerst-naeste-aar-en-maerkelig-loesning/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…