Somalier dømt for voldtægt på åben gade, men slipper for udvisning – ”Hun ville selv,” hævdede han i retten

Arkivfoto/overvågningskamera

Somalieren sparkede hende i ryggen og voldtog hende.

 

Det blev skæbnesvangert for en 31-årig kvinde, da hun natten til den 31. maj i år tilfældige mødte en 17-årig somalier, som bad hende om en cigaret.

 

Det endte med en fuldbyrdet voldtægt, og i går onsdag den 5. august blev somalieren idømt tre og halvt års fængsel ved Retten i Glostrup.

 

Anklageren havde krævet udvisning, men somalieren, der er født og opvokset i Danmark, men er somalisk statsborger, nøjedes med at få en advarsel af retsformanden.

 

Den dømte, der nægter sig skyldig, ankede på stedet dommen til Østre Landsret, skriver Københavns Vestegns politi i en pressemeddelelse.

 

”Giver du en smøg?”

Det fatale møde fandt sted på Taastrupgaardsvej, hvor den 31-årige kvinde som nævnt natten til den 31. maj var på vej hjem.

 

Det startede uskyldigt med, at somalieren spurgte, om hun kunne undvære en cigaret.

 

Da han havde fået sin cigaret, tog kvinden sin mobiltelefon frem og begynde at ringe til sin kæreste, men somalieren slår den ud af hånden på hende, så den ryger ind i et krat, hvor hun herefter går ind for at hente den.

 

Somalieren følger efter sit offer ind i krattet og tvinger hende ned på knæ ved at hive hende i håret og tvinger hende til oralsex. Derefter sparker han hende i ryggen og udsætter hende for fuldbyrdet voldtægt.

 

”Jamen, hun ville selv”

Det var en lokalbetjent, som ud fra kvindens signalement mente at kunne genkende den 17-årige somalier.

 

En videoovervågning viste, at somalieren havde været i området på det pågældende tidspunkt, og blev anholdt.

 

I retten nægtede han først at have været i kontakt med den 31-årige kvinde, men da han blev præsenteret for DNA-beviser kom han på andre tanker og hævdede, at det hele havde været frivilligt.

 

Men den købte retten altså ikke.

 

Stor ros til lokalbetjenten

Fra anklager Søren Yde Halse er der stor ros til lokalbetjenten, der straks genkendte somaliere.

 

”Det er virkelig godt gået,” lyder det fra Søren Yde Halse, som i pressemeddelelsen understreger, hvor vigtigt det er at have politi med lokalkedskab:

 

”Når gerningsmanden så relativt hurtigt kunne pågribes, så skyldes det især dedikeret arbejde hos Lokalpolitiet, hvor det gode lokalkendskab endnu gang viste sin styrke,” siger anklager Søren Yde Halse, som udtrykker tilfredshed med dommen. Ikke mindst set i lyset af gerningsmanden unge alder.

 

Somaliere er stærkt overrepræsenterede som voldtægtsmænd

I forhold til deres antal er somaliere stærkt overrepræsenteret blandt voldtægtsdømte.

 

Ifølge Danmarks Statisk fortegnelse over voldtægtsdømte mænd i perioden 2014 – 2018 viser det sig, at ud af samtlige 306 voldtægtsdømte i den pågældende periode, var de 15 af etnisk somalisk oprindelse.

 

Det svarer til 4,9 procent af de dømte på trods af det faktum, at somaliske mænd i alderen 15 – 69 år helt aktuelt kun udgør 0,4 procent af den samlede mandlige befolkning i Danmark i den pågældende alder.

 

Denne artikel er baseret på følgende kilder:

https://politi.dk/koebenhavns-vestegns-politi/nyhedsliste/17aarig-idoemt-for-voldtaegt/2020/08/05

 

https://politi.dk/koebenhavns-vestegns-politi/nyhedsliste/17aarig-idoemt-for-voldtaegt/2020/08/05

 

https://www.statistikbanken.dk/10338 (Tabelkode: STRAFNA4)

 

https://www.statistikbanken.dk/10021 (Tabelkode: FOLK1C)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…