De skulle aldrig have haft adgang til Danmark, men fik lov at søge asyl – det fik uhyggelige konsekvenser

Arkivfoto af asylansøgere/Youtube

Et ældre ægtepar på 85 og 88 år lå og sov i deres villa i Hvidovre. Klokken var 1 natten til lørdag den 6. april sidste år.

 

Pludselig blev de vækket af tre mænd, der stod i deres soveværelse. De var formentlig kommet ind gennem et vindue, der stod på klem. Deres ærinde var at lave et hjemmerøveri.

 

Ægteparret blev truet med kniv. De forsøgte at sætte sig til modværge, men blev skubbet omkuld på gulvet. Den 85-årige kvinde brækkede hoften under det brutale overfald – hun døde sidste sommer. Manden fik forskellige skrammer.

 

Røverne flygtede med et armbåndsur, en pung og en medicinkasse. Et temmelig lille udbytte af en forbrydelse med store menneskelige omkostninger.

 

Lige inden dette røveri havde de forsøgt at begå indbrud i to andre villaer i området på bare en halv time, men de blev skræmt væk af beboerne. Det ene sted blev de filmet umaskerede af et overvågningskamera, hvilket bidrog til deres anholdelse senere.

 

Nu står de tre mænd tiltalt for hjemmerøveri ved retten i Glostrup.

 

De burde aldrig være lukket ind i Danmark

De tre er asylansøgere på 17, 18 og 21 år. Der er tvivl om deres identitet, aldre og nationalitet. Men de menes at være fra Algeriet og/eller Marokko.

 

De kan få en straf på mindst fem års fængsel. Senioranklager Rasmus Kim Petersen kræver dem derudover udvist for bestandig.

 

Men sagen er, at de aldrig burde være lukket ind i Danmark.

 

De påstår, at de er asylansøgere. Men hvis de kommer fra Marokko eller Algeriet, er det helt usandsynligt, at de er berettigede til asyl. Praktisk talt ingen fra disse lande får asyl i Danmark. Deres ansøgning vil normalt blive betragtet som ”åbenbart grundløs”.

 

Men hvis de kommer til Danmarks grænser, kan de alligevel komme ind i landet, mens deres sag undersøges. De kan nemlig ikke uden videre afvises, hvis Dansk Flygtningehjælp (eller politiet) sætter sig imod, og det skal man altså have undersøgt. Imens får de adgang til Danmark.

 

Det er ikke sådan, man passer på Danmark

Det burde de ikke kunne få.  Ja, de skulle aldrig have haft lov til at komme frem til Danmarks grænser. De er rejst igennem flere lande i Europa, hvor de er blevet registreret under andre navne. Deres asylansøgninger skulle have været behandlet i et af disse lande. Og så skulle de være blevet smidt hjem.

 

Men sådan gik det ikke i et Europa, hvor grænserne er hullede som en si. De kom til Danmark, hvor dørene stod åbne for dem. Det førte til, at et ældre ægtepar i Hvidovre blev udsat for et brutalt og meget chokerende overfald.

 

Det er altså ikke sådan, man passer på Danmark og danskerne.

 

Tyverier og overfald

De tre unge mænds opførsel, efter at de blev lukket ind i landet, har været en yderligere provokation mod det danske samfund.

 

De kom til Danmark i januar sidste år, hvor de to ældste har været anbragt i Center Sandholm, mens den yngste har været på Børnecenter Tønder.

 

Den sidstnævnte på 17 år har ikke ligget på den lade side i Tønder. Da politiet anholdt ham på hans værelse, fandt man tyvekoster såsom en bærbar pc, en iPad, en mobiltelefon og en pung. Han blev anholdt på stedet.

 

Også de to andre blev anholdt og varetægtsfængslet – anholdelserne fandt sted i april og maj sidste år.

 

Men også her skabte de problemer. To af dem flygtede fra varetægten.

 

Den 18-årige flygtede i august sidste år fra den lukkede institution Bakkegården i Nykøbing S. Her overfaldt han en pædagog, slog hende med knytnæver, tog hendes nøgler og låste sig ud. Han blev dog anholdt efter en times tid.

 

Den 17-årige flygtede fra institutionen Egely i juni, og han nåede at komme til Spanien – men her blev han anholdt.

 

Alle tre tiltalte sidder nu i regulære fængsler.

 

Nej til asylansøgere fra sikre lande

Dette er historien om tre nordafrikanere (formentlig), der drog til Danmark med onde hensigter. Men det er også historien om et europæisk og dansk asylsystem, der ikke sikrer det danske samfund den fornødne beskyttelse.

 

Systemet er alt for nemt at udnytte til kriminalitet og en indvandring, som befolkningerne ikke har bedt om.

 

Svaret burde være at sætte en stopper for at komme til Danmark fra sikre lande og søge asyl her. Hvis folk er kommet til et sikkert land, skal de ikke videre til Danmark.

 

Svaret burde desuden være, at der indføres en langt mere effektiv kontrol både ved EU’s ydre grænser og ved grænserne mellem medlemslandene.

 

Den dag kommer forhåbentlig, hvor asylbehandlingen til de europæiske lande kan foregå uden for Europas grænser.

 

Helt uholdbart

Det er fuldstændig uacceptabelt, at folk som de tre unge mænd fra Nordafrika kan rejse gennem Europa og ind i Danmark og så udnytte asylsystemet til at begå forbrydelser her.

 

Ganske almindelige mennesker bliver ofre for dette fejlslagne system. Som for eksempel det ægtepar i Hvidovre, der trygt lagde sig til at sove om aftenen og så blev flået brutalt ud af søvnen af afstumpede gerningsmænd.

 

Asylsystemet er helt uholdbart.

 

 

Hjemmerøveriet i Hvidovre har været omtalt på eb.dk og sn.dk. – se links:

 

https://ekstrabladet.dk/112/unge-asylsoegere-tiltalt-for-hjemmeroeveri-85-aarig-kvinde-braekkede-hoften/7954759?fbclid=IwAR3V2qqbjsmONAhHzD5RnVRyeJA6YHTxXymK5_2PXNHYGYJKAdUMu_5a6ts

 

https://sn.dk/Vestegnen/Unge-faengslet-for-groft-hjemmeroeveri/artikel/838334

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…