Video fra Bergamo ryster Italien: Her bliver de døde kørt væk af lange rækker af militære køretøjer

I Bergamo kan du kun høre ambulancernes sirener.

 

Bergamo er den måske hårdest ramte by i det hårdt ramte Norditalien.

 

Det værste udbrud af koronavirus i det nordlige Italien sker nærmest i hemmelighed langt væk fra tv-kameraer. Det skriver nzz.ch

 

Mange journalisterne tør ikke rejse til området og rapporterer, hvad der sker, af frygt for selv at blive smittet, skriver avisen.

 

De prøver på bedste vil at gengive den frygtelige virkelighed i byen – men på afstand.

 

Situationen i Norditalien er nu så alvorlig, at militæret må flytte de døde med militærkøretøjer.

 

I går kom der optagelser af en nærmest endeløs række af militære køretøjer, som venter på at transporterer omkring 60 døde.

 

Bedemændene er syge, og krematoriet er overbelastet.

 

Nær kirkegården i den norditalienske by Bergamo udspillede der sig i aftes scener, der mest af alt minder om en krigs- eller katastrofefilm. Det skriver TV2.

 

Eva Ravnbøll, der er TV2s korrespondent i Rom, oplyser her til morgen, at der i det seneste døg i Italien har været 475 døde som følge af corona.

 

Eva Ravnbøll skriver på twitter:

 

“Billedet af lastbilerne er blevet delt af rigtig mange af dem, jeg kender i Italien. Det er et chokbillede – især hernede.

 

Italienere har normalt meget rituelle begravelser, hvor alle er med. En begravelse er en en stor begivenhed i de små samfund, og det er nu blevet taget fra dem.

 

De har ikke længere mulighed for at dele sorgen og sige ordentligt farvel til deres mødre, fædre, søstre, brødre og børn – eller dem de kender fra byen.

 

Hele Italien føler med dem, for der er ikke nogen hernede, der ikke kender nogen der er døde.”

Videoen kan ses her:

 

https://video.corriere.it/bergamo/bergamo-l-esercito-porta-bare-fuori-regione-forno-crematorio-non-basta/d4683960-696a-11ea-913c-55c2df06d574

 

Aviserne har side efter side efter side med dødsannoncer:

a

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…