Over en tredjedel af de corona-indlagte i november var af udenlandsk herkomst – selv om de udgør en langt mindre del af befolkningen

Modelfoto/arkiv, Nørrebro (privat)

I det indvandrertætte kvarter Nørrebro i Københavns med flere end 80.000 indbyggere spreder corona-smitten sig i en sådan grad, at der i tirsdags var 1.088 smittede per 100.000 indbyggere. Det skrev Berlingske onsdag.

 

Til sammenligning var det såkaldte incidenstal, altså antal smittede per 100.000 indbyggere, i går fredag på 293,9 i Aalborg Kommune med 117.000 indbyggere.

 

Ligeledes i går var incidentallet i den indvandretætte Ishøj Kommune helt oppe på 1087,5 i denne kommune, hvor lidt over en tredjedel af de 23.000 indbyggere er af ikke-vestlig herkomst.

 

Ishøj Kommune ligger således på førstepladsen blandt landets 98 kommuner med flest corona-smittede per 100.000 indbyggere.

 

På andenpladsen kommer Dragør med 14.500 indbyggere med 917,6 smittede per 100.000 indbyggere. Her i kommunen bor der 891 personer med udenlandsk herkomst.

 

Først på tredjepladsen dukker Københavns Kommune op med 870,6 smittede per 100.000 indbyggere. Her bor der små 640.000 indbyggere, og hvoraf de 109.000 er af udenlandsk herkomst.

 

Men det er udlændinge, der fyldet op på corona-afdelingerne

Folk af udenlandsk herkomst, vestlige såvel som ikke-vestlige, udgør 14 procent af den samlede befolkning i Danmark, men de er stærkt overrepræsenterede som de mest smittede i Danmark.

 

Alene i november måned var således lidt over en tredjedel eller i alt 36 procent af samtlige corona-indlagte på landets hospitaler personer af udenlandsk herkomst.

 

Det fremgår af et svar fra sundhedsminister Magnus Heunicke til Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, som havde bedt ministeren:

 

”Redegøre for antallet af indlagte med anden etnisk baggrund end dansk som følge af cotona-epedemien og i perioden fra marts 2020 og til nu.” (1. december – red.)

 

Desværre bad Liselott Blixt ikke specifikt om antallet af ikke-vestligt indlagte.

 

I hele denne periode, altså fra marts til 1. december, har i alt 5.052 personer været indlagt med corona, og dem udgør folk udenlandsk herkomst 1.329 personer, hvilket i gennemsnit svarer til 26 procent for hele perioden.

 

I hele perioden er deres antal steget fra 16 procent i marts til de i alt 36 procent i november.

 

I august måned var i øvrigt 57 procent af de indlagte af udenlandsk herkomst.

 

Markant forskel på højeste og laveste region med hensyn til indlagte

Hvis man skal tale om et delt Danmark, så er det for alvor kommet til udtryk her under corona-pandemien.

 

Det kan blandt andet aflæses i antallet af hospitalsindlagte med corona, hvor Region Hovedstaden har det højeste og Region Nordjylland det laveste indlæggelsestal.

 

I Region Hovedstaden med 1,9 millioner indbyggere var således fredag den 18. december i alt 297 indlagte, hvoraf de 37 var indlagt på intensiv.

 

I Region Nordjylland med 0,6 millioner indbyggere, altså en tredjedel i forhold til Region Hovedstaden, var der fredag den 18. december 22 indlagte, hvoraf de to var indlagt på intensiv.

 

Tilbage står, at Region Hovedstaden med tre gange så mange indbyggere i forhold til Region Nordjylland havde 13 gange så mange hospitalsindlagte med corona og 17 gange så mange indlagte på intensiv, som man havde i Region Nordjylland.

 

Det var den forkerte region, Mette Frederiksen lukkede ned

Onsdag den 4. november lukkede statsminister Mette Frederiksen uden noget lovgrundlag syv kommuner i Region Nordjylland ned og beordrede aflivning af samtlige mink i landet.

 

Begrundelsen var, at der var fundet en såkaldt cluster 5 mutation i minkfarme i Frederikshavn og Hjørring, og som skulle blokere for virkningen af en eventuel vaccine.

 

Samme dag meldte Lægemiddelstyrelsen imidlertid ud, at man ikke skønnede, at mutationen ville få betydning for virkningen af en eventuel medicin.

 

Det er ”ikke sandsynligt”, at mutationen vil have ”betydelig indvirkning på effekten af den første generation af vacciner”, står der i et notat fra Lægemiddelstyrelsen, som Dr Detektor har fået aktindsigt i.

 

Lægemiddelstyrelsen oplyser til DR Detektor, at regeringen først kontaktede Styrelsen, da det famøse pressemøde var i gang.

 

Altså falsk alarm med blandt andet store og uoverskuelige konsekvenser i form af millioner af døde mink, som myndighederne ikke aner, hvad de skal stille op med, og som nu udgør en veritabel forureningsbombe for grundvandet.

 

Havde Mette Frederiksen i stedet rettet kikkerten i retning af Region Hovedstaden og sammenlignet antallet af corona-indlagte her den 4. november med antallet af indlagte i Region Nordjylland, kunne vi måske have undgået den situation, vi har i dag.

 

Den 4. november var der i alt 81 corona-indlagte på hospitalerne i Region Hovedstaden. Det antal er nu steget til 297 indlagte fredag den 18. december.

 

Samme dag var der i alt 26 corona-indlagte på hospitalerne i Region Nordjylland. Det antal er siden faldet til 22 indlagte fredag den 18. december.

 

Så nu skal resten af landet lide under, at Mette Frederiksen har lukket øjnene og ladet stå til i Region Hovedstaden.

 

Her kan du finde tallene for indlæggelser i de to regioner:

https://www.regionh.dk/presse-og-nyt/pressemeddelelser-og-nyheder/Sider/Indlagte-med-COVID-19-i-Region-Hovedstaden.aspx

 

https://rn.dk/sundhed/patient-i-region-nordjylland/hospitaler/coronavirus/tal-for-covid-19

 

Her kan du læse mere om Lægemiddelstyrelsens vurdering:

https://www.dr.dk/nyheder/detektor/detektor-regeringen-besluttede-aflive-mink-uden-spoerge-central-myndighed?fbclid=IwAR0Bb7bGKFIpAFmxFVgPBIXmnRVj_Bgb-gzOH7hfblGe2e_Qc4JqolvMkT4

 

Og finder du svaret til Liselott Blixt:

https://www.ft.dk/samling/20201/almdel/suu/spm/353/svar/1730352/2309207.pdf

 

Her kan du se smittespredningen i forhold til indbyggertal i din kommune:

https://sundhedspolitisktidsskrift.dk/nyheder/3477-sa-mange-er-der-i-din-kommune-med-aktiv-covid-19-lige-nu.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…