Dansk fodboldkamp endte i mellemøstligt slagsmål: Tunesisk spiller spyttede på modstander, der havde kaldt hans mor en luder

Arkivfoto fra kamp mellem Hobro og Lyngby

Stedet er Lyngby Stadion. Men det minder mest af alt om Mellemøsten.

 

Hobro og Lyngby er i et dramatisk opgør om, hvem der skal rykke ned fra Superligaen.

 

Opgøret ender i voldsomt tumult.

 

André Riel fra Lyngby er på vej mod Hobros mål. Edgar Babayan fra Hobro nedlægger ham med en hård tackling.

 

Så kommer Rezan Corlu fra Lyngby stormende og skubber til Babayan.

 

Det ender i rent kao.

 

Under tumulten spytter Imed Louatis fra Hobro Rezan Corlu i ansigtet.

 

Årsagen skulle blandt andet være, at Rezan Corlu havde omtalt Imed Louatis’ familie meget nedsættende, herunder Louatis’ mor, som Rezan kaldte en luder.

 

Hele denne beskrivelse får uvilkårligt én til at tænke på Mellemøsten med voldskultur, æresbegreber og mangel på fredelig dialog.

 

Det er hans kultur

Fodboldens Disciplinærinstans har netop idømt Imed Loauti to spilledages karantæne for at spytte Lyngbys Rezan Corlu i hovedet. Det meddeler man i en pressemeddelelse omtalt i B.T.

 

Imed Louatis kommer fra Tunesien. Rezan Corlu har tyrkiske rødder.

 

Imed Louatis forklarede efter kampen, at Corlu havde provokeret ham og svinet hans familie til.

 

I kendelsen fra Fodboldens Disciplinærinstans kan man ifølge avisen læse Hobros redegørelse for, hvad Rezan Corlu skulle have sagt:

 

‘At Rezan Corlu blandt andet omtaler Imed Louatis familie meget nedsættende, herunder Imed Louatis mor, som Rezan Corlu kalder en luder, hvorefter Imed Louati svarer igen ved at spytte en enkelt gang mod Rezan Corlu.’

 

Og ikke nok med, at man nu skal opleve den form for opførsel på en dansk fodboldbane.

 

Det bliver tilsyneladende også forsvaret og forklaret af Imed Louatis’ danske klub i Hobro.

 

Man får det indtryk, at klubben nærmest mener, at han er i sin gode ret, for sådan er det i hans hjemland Tunesien, når en anden kalder ens mor for luder. Ifølge B.T. fremgår klubbens forklaring således af pressemeddelelsen:

 

‘At i den kultur hvor Imed Louati kommer fra (Tunesien), er det at omtale en moder som luder den værste krænkelse man kan udsætte nogen for.’

 

‘At Rezan Corlu selvsagt er vidende om dette, og udnytter dette faktum for at ramme Imed Louati følelsesmæssigt.’

 

Senere onsdag tog Rezan Corlu til genmæle og benægtede, at han havde kaldt Imed Louatis mor for luder: “Jeg har ikke sagt noget som helst om hans mor. Hobro lyver,” siger Rezan Corlu ifølge B.T.

 

“Jeg er, som de selv siger, opvokset i en muslimsk familie med samme værdier og kunne aldrig finde på at sige de ord. Jeg burde om nogen vide, at man ikke siger den slags,” siger Rezan Corlu og tilføjer:

 

“Der er flere spillere, som skubber til mig, og jeg tysser på dem. Louati kommer hen til mig, og jeg siger: ‘Keep talking, say what you want’, og så spytter han mig,” siger Corlu.

 

Det her er Danmark og ikke Mellemøten

Det er uacceptabelt at forklare og forsvare den form for opførsel med henvisning til kulturen i spillerens hjemland. Hvad enten det er at bruge skældsord som ludder eller at spytte – eller at lyve om hvad der er sagt eller ikke sagt.

 

Vi er i Danmark og her accepterer vi ikke den form for ‘kultur’. Heller ikke på en fodboldbane.

Opdateret 29.7 kl 16.30 …

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…