‘Mange flygtninge er analfabeter og umulige at få i arbejde’ – svenske kommuner på fallittens rand

Et tilfælModelfoto frArkivfoto: Privat

I Sverige mærker mange kommuner nu de økonomiske konsekvenser af en ukontrollabel indvandring af flygtninge.

 

I alt 110 kommuner ventes i år at køre med underskud samtidig med, at gælden vokser på grund af udgifter til flygtninge, skriver Kristianstadsbladet.

 

Hässleholm Kommune i det nordlige Skåne er med sine lidt over 52.000 indbyggere en af de kommuner, der er hårdt ramt økonomisk som følge af de mange flygtninge.

 

Vi mangler 100 millioner kroner for blot at holde skindet på næsen

I den nordskånske kommune har man rundbarberet det sociale budget og sparet lidt over 30 millioner svenske kroner, men alligevel mangler kommunen 50 millioner svenske kroner på budgettet til næste år.

 

Det betyder skatteforhøjelser, som kommunen helst vil undgå.

 

”Vi ved, at der er modstand mod besparelser. Vi har brug for 100 millioner kroner fra staten for at komme skadefri igennem og holde skindet på næsen,” siger kommunens borgmester, Lars Johansson fra Moderaterna, til Kristiansandbladet.

 

”Jeg er faktisk bekymret for at hele systemet vil bryde sammen, for hvis vi skal hæve skatten med to eller tre eller kroner, stopper de økonomiske hjul,” siger Ulf Berggren, der er valgt ind i kommunalbestyrelsen for Sverigedemokraterna.

 

Mange er analfabeter og kender ikke sproget

I lighed med de danske kommuner får også de svenske statstilskud til etableringen af de flygtninge, migrationsmyndighederne sender ud til kommunerne.

 

I Sverige er tilskuddet begrænset til de første to år per flygtning og familiesammenførte, i Danmark er det tre år.

 

Men når de to år med statsstøtte er forbi, har Hässleholm Kommune skønsvis mellem 75 og 80 procent tilbage, som fortsat har behov for socialbistand.

 

En post, som kommunen skønner vil ligge på omkring 54 millioner kroner i år.

 

I øjeblikket har kommunen 400 flygtninge i introduktionsforløb, men af dem er cirka 100 analfabeter og omkring 200 har en meget lav uddannelse, fortæller Lars Johansson.

 

Racismekortet har ødelagt en nøgtern diskussion

Moderaternas borgmester lægger ikke fingrene imellem, når han ser på årsagerne til den desperate økonomiske situation, mange svenske nu befinder sig i takket være indvandringen.

 

”Uden sprog og uddannelse er det næsten umuligt at komme på arbejde. Det vi sagt i ti år. Denne diskussion burde have været startet meget tidligere,” siger Lars Johansson til Kristianstadsbladet og fortsætter:

 

”Ja, frygt for at diskutere spørgsmålet har været ødelæggende. Det er uheldigt, at vi ikke har været i stand til at diskutere nøgternt, uden at det racistiske kort kom ud.”

 

Den frygt for at diskutere indvandring er i dag en saga blot i Danmark.

 

Dansk Folkeparti lod sig i sin tid ikke kujonere på trods af daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussens (S) bemærkning fra Folketingets Talerstol: ”Stuerene – det bliver I aldrig.”

 

Og her kan du læse meget mere om problemerne i Hässleholm kommune:

http://www.kristianstadsbladet.se/hassleholm/satter-all-tilltro-till-staten-i-ekonomiskt-krislage/?fbclid=IwAR1_QSW3HyT5ge4GFG0bbHkWdoVhaO3qWoGeeWE_rdEcWbqQH4p2ckxLjNM

 

Oplysningerne om antal asylansøgere er baseret på følgende kilder:

https://tradingeconomics.com/germany/asylum-applications

 

https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik/Asyl.html

 

http://uim.dk/filer/indrejse-og-ophold/tal-pa-udlaendingeomradet/2019/tal-paa-udlaendingeomraadet-31-juli-2019.pdf

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…