Erdogans islamistiske styre i Tyrkiet prøver at udlægge det blodige angreb i Utrecht som et rent familiedrama

Var gerningsmanden til det blodige skyderi i den hollandske by Utrecht en islamisk terrorist? Eller var han en mand, som tog hævn i en familiestrid?

 

Præsident Erdogans islamistiske styre i Tyrkiet har været hurtigt til at forsøge at sælge den sidste version – altså familiestriden.

 

Det statslige tyrkiske nyhedsbureau Anadolu, der er fuldstændig kontrolleret af Erdogan-styret, slog i går fast som en kendsgerning, at gerningsmanden Gökmen Tanis havde skudt på en kvinde i en sporvogn på grund af et ”familieanliggende”.

 

Man henviser til slægtninge af Tanis som kilder til denne udlægning. Men man giver ingen oplysninger om disse såkaldte slægtninge. I det hele taget gives der ikke noget belæg for påstanden.

 

Måske har Erdogan-styret skyndt sig at servere denne version, fordi man ikke ønskede, at en tyrker skulle forbindes med terror.

 

De politisk korrekte

Politisk korrekte kræfter kan også have en interesse i at gøre det blodige drama til et rent familiedrama.

 

Europa har i de senere år været ramt af et utal af terrorangreb og terrorplaner. Mange hundrede uskyldige europæere er blevet dræbt af islamiske terrorister.

 

Det har man det ikke så godt med at tale om i politisk korrekte kredse, herunder Journalistisk Venstreparti.

 

Disse blodige ugerninger er da heller ikke blevet omtalt i danske medier i forbindelse med Utrecht. Derimod fik den fuldt tryk, da en racist skød på sagesløse muslimer i Christchurch i New Zealand.

 

Ofte forsøger politisk korrekte journalister at fremhæve, at en terrorist ”havde psykiske problemer”. Som om terrorhandlingen havde rent private motiver og slet ikke var forbundet med islamisk fanatisme.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Men når en gerningsmand hylder radikal islam, herunder Islamisk Stat, og råber ”Allahu Akbar!”, så er der en forbindelse til ekstremt islamisk tankegods – uanset hvad gerningsmanden kunne have af private problemer derudover.

 

Hvorfor skød han løs på folk i sporvognen?

I forbindelse med drabene i Utrecht er der reel usikkerhed om motivet.

 

Den officielle tyrkiske version er følgende: Gerningsmanden skød på et kvindeligt familiemedlem. Derefter søgte andre mennesker i sporvognen at komme kvinden til hjælp.

 

Det blev gerningsmanden ifølge denne version så aggressiv over, at han begyndte at skyde vildt på disse andre mennesker. Tre er døde, fem er sårede, heraf tre livsfarligt sårede.

 

Man skal ikke udelukke noget. Men man kan vel godt have en vis skepsis over for, at gerningsmanden skulle have myrdet løs på folk, bare fordi de ville give en hjælpende hånd. Med mindre der altså var tale om en terrorhandling med det formål at sprede så megen skræk og rædsel som muligt.

 

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

”Allahu akbar!”

Nogle vidner til drabene hævder omvendt, at Gökmen Tanis råbte ”Allahu akbar!” i forbindelse med skyderiet. Det hollandske politi siger, at de ikke kan bekræfte dette.

 

Det er en klassisk svævende vending, når myndigheder ikke vil lægge sig for fast på noget. Den kan betyde, at man anser påstanden for forkert. Men den kan også bare betyde, at man foreløbig ikke vil udtale sig om dette.

 

De hollandske myndigheders mest aktuelle vurdering af sagen kom vel frem, da indenrigsminister Rutger Jeuken i går aftes sagde, at sporene tydede på et terroristisk motiv, men at man ikke kunne udelukke andre motiver.

 

Formentlig terrorisme, men det er ikke sikkert.

 

Man har nu anholdt to personer udover Gökmen Tanis, men baggrunden for dette kendes ikke.

 

Terrorist for Islamisk Stat?

Læs også
Erdoğans hasarderede leg med Amerika

Gökmen Tanis har et langt kriminelt synderegister. Af det kan man aflæse, at han ikke havde nogen hæmninger over for at bruge vold mod andre mennesker.

 

Han har domme eller anklager for blandt andet mordforsøg, voldtægt og tyveri. Han har også skudt vildt i et boligområde.

 

Derimod er der ikke mange oplysninger om hans forhold til islamismen.

 

Den Korte Avis kunne dog i går referere den britiske TV-station BBC for en historie om, at Tanis ifølge en kilde havde været aktiv som terrorist for Islamisk Stat i Tjetjenien.

 

Normalt vil man regne med, at BBC foretager et rimeligt tjek af sine kilder. Men foreløbig er der altså ikke fremlagt nærmere dokumentation.

 

Erdogan og hans mediehåndlangere

Måske er Gökmen Tanis en af de talløse islamiske terrorister, der har skabt så mange menneskelige tragedier i Europa.

Læs også
Medier: Imam forbindes med terror på Sri Lanka – “Allah skabte dette land til muslimer”

 

Måske er han bare en voldelig og anløben type, der havde set sig gal på et familiemedlem.

 

Det er stadig åbent. Men én ting står fast:

 

Det er i hvert fald ikke Tyrkiets islamistiske præsident Erdogan og hans mediehåndlangere, man skal bruge som sandhedsvidner i denne sag.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…