Imamen sagde, at muslimer skulle stemme på De Radikale eller Enhedslisten – og så fik De Radikale et kanonvalg i store ghettoer

Imamen sagde, at vi skulle stemme på De Radikale eller Enhedslisten – og så fik De Radikale et kanonvalg i landets ghettoer

 

Poul Erik Andersen

 

Langt op igennem 1960’erne var Bob Dylan’s ”With God on Our Side” et kæmpehit.

 

Hvilke højere magter De Radikale havde på deres side under den netop overståede valgkamp, skal være usagt, men under alle omstændigheder blev de hjulpet godt på vej med religiøs bistand.

 

”Imamen har stået og sagt, at man skal huske at komme ud og stemme dagen efter, og specifikt sagt, at vi kan stemme på De Radikale og Enhedslisten, for det er de to partier, der kan støtte op om os muslimer i Danmark,” siger medlem af en muslimsk koordinationsforening, Chadi Ali Kayed, til Jyllands-Posten

 

Og det gjorde de så. Muslimerne.

 

Ghettoerne gav jordskredsvalg til De Radikale

Resultatet af muslimske autoriteters opfordring til at stemme på De Radikale har været så effektiv, at partiet i ghettoområderne har sat danmarksrekord i stemmefremgang.

 

Hidtil har Socialdemokratiet og Enhedslisten været de absolut dominerende i ghettoerne, men det har De Radikale takket være bistand fra imamer med flere nu fået vendt op og ned på.

 

Stemmeafgivningen i tre af landets største ghettoer taler således sit eget tydelige sprog om en pludselig muslimsk begejstring for De Radikale.

 

I Gellerup ved Aarhus blev der på valgstedet Globus 1 i 2015 afgivet i alt 3.137 stemmer.

 

Det antal steg en anelse ved det netop overståede valg til i alt 3.330 afgivne stemmer, der fordelte sig således til de tre største partier:

 

Det Radikale Venstre: 34,2 procent af stemmerne. I 2015 fik De Radikale her 5,1 procent af stemmerne i Gellerup.

 

Enhedslisten: 22,3 procent af stemmerne. I 2015 fik Enhedslisten her 25,6 procent af stemmerne, og der er således her tale om en mindre tilbagegang.

 

Socialdemokratiet: 16,1 procent af stemmerne. I 2015 fik Socialdemokratiet her 30,5 procent af stemmerne, og blev således næsten halveret ved valget den 5. juni.

 

I Vollsmose ved Odense blev der på afstemningsstedet Camp U i 2015 afgivet i alt 3.702 stemmer.

 

Det antal steg det netop overståede valg til i alt 4.062 afgivne stemmer, der fordelte sig således:

 

Det Radikale Venstre: 33,6 procent af stemmerne. I 2015 fik De Radikale 3,9 procent af stemmerne i Vollsmose.

 

Socialdemokratiet: 24,9 procent af stemmerne. I 2015 fik Socialdemokratiet her 38 procent af stemmerne.

 

Enhedslisten: 16,1 procent af stemmerne. Det er et stort fald i forhold til 2015, hvor partiet fik 23,2 procent af de afgivne stemmer.

 

I Tingbjerg-Utterslevhuse Ved København blev der på afstemningsstedet Tingbjerg Skole afgivet i alt 1.414 stemmer ved valget i 2015.

 

Det antal steg en anelse ved det netop overståede valg til i alt 1.666 afgivne stemmer, der fordelte sig således:

 

Det Radikale Venstre: 26,2 procent. Ved valget i 2015 fik De Radikale her 3,8 procent af de afgivne stemmer.

 

Enhedslisten: 22,2 procent. Ved valget i 2015 fik Enhedslisten her 28,0 procent af de afgivne stemmer.

 

Socialdemokratiet: 20,7 procent. Ved valget i 2015 fik Socialdemokratiet her 35,1 procent af de afgivne stemmer.

 

Muslimske ledere og De Radikale havde sat alle sejl til

Det netop overståede valg har tilført noget helt nyt.

 

For første gang i Danmarks politiske historie har et politisk parti med succes allieret sig med en religiøs indvandrergruppe, som generelt tager afstand fra danske værdier.

 

Under sine ophold i Gellerup og Vollsmose er det lykkedes for Morten Østergaard at få fat i de toneangivende muslimer for at få dem til at anbefale at stemme på De Radikale.

 

Det fortæller Abdi Raqiib, der har været årets borger i Vollsmose. Han kan dårligt skjule sin begejstring for Morten Østergaard:

 

”Han er den første rigtige politiker, der har prøvet at få stemmer fra boligblokke som Vollsmose og Gellerup. Han har først og fremmest gjort sit arbejde for at få fat i de mennesker, som folk lytter til i de boligområder, siger Abdi Raqiib til Jyllands-Posten og fortsætter:

 

”Der har 100 procent sikkert været folk, der har anbefalet ham. Også på videoer, som man kan se forskellige steder på Facebook.”

 

Hos De Radikale i Odense lægger man da heller ikke skjul på, at man har haft en målrettet indsats i Vollsmose:

 

”Vi har satset meget på Vollsmose. Morten Østergaard har været derude ad flere gange, og vores kandidater har gået fra dør til dør,” fortæller De Radikales fynske formand, Kristina Siig, til fyens.dk.

 

Og Facebookgruppen ”Muslimer til stemmeboksen i 2019” med omkring 25.000 medlemmer fik den 4. juni en hilsen fra Morten Østergaard, Sofie Carsten Nielsen i anledning af eid.

 

”Først og fremmest vil vi sige eid Mubarak”, lød hilsenen fra det radikale trekløver.

 

Benægter målrettet indsats for at få muslimske vælgere

Ikke desto mindre benægter Sofie Carsten Nielsen, at De Radikale har arbejdet bevidst og målrettet for at kapre muslimske stemmer.

 

”Selvfølgelig vil vi rigtig gerne have stemmer, men egentlig har det mere handlet om at lytte til bekymringer, som borgere har, der, hvor problemerne er, i stedet for at tale om borgerne,” siger hun til Jyllands-Posten og fortsætter:

 

”Jeg er vildt overrasket over, at det er så massivt, at folk er gået til stemmeurnerne, og at vi har fået så meget. Men det vidner om et stort demokratisk engagement.”

 

Tilbage står, at Morten Østergaard må have givet toneangivne muslimer og imamer en række løfter til gengæld for stemmerne, som han i realiteten skal have Mette Frederiksen til at indfri, hvis hun skal basere sin regering på hans stemme.

 

Læs også:

https://jyllands-posten.dk/politik/ECE11430407/de-radikale-stoevsugede-stemmer-i-bydele-paa-ghettolisten/

 

https://www.fyens.dk/odense/Radikale-slaar-Socialdemokratiet-i-Vollsmose/artikel/3356360

 

https://www.dr.dk/nyheder/politik/folketingsvalg/markant-flere-stemte-i-nogle-af-landets-stoerste-ghettoer

 

https://www.statistikbanken.dk/10021 (Tabelkode: FOLK2)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…