Vild kørsel i indvandrerghettoen i Aarhus – overhalede inden om og kørte 120 km for næsen af politiet

Østjyllands Politi gennemførte fredag aften og nat en færdselsindsats i den vestlige del af Aarhus. Det er den del af byen, hvor Gellerup og andre store indvandrerghettoer ligger.

 

Her bliver der ofte kørt vildt og hensynsløst. Det er flere gange blevet afsløret af politiets fartkontroller. Det har Den Korte Avis skrevet om flere gange.

 

Og nu er det så sket igen. 

 

Politiet sigtede 28 trafikanter for i alt 38 forseelser efter en fartkontrol i området.

 

Der var flere meget grove forseelser.

 

Overhalede inden om

En bilist kørte meget aggressivt på den ydre Ringvej. Bilisten kørte meget tæt på forankørende i to tilfælde, overhalede højre om, og kørte herefter 120 km/t mod en tilladt maksimal hastighed på 70 km/t.

 

Uheldigvis for bilisten lå der en civil politibil bag ham og dokumenterede det hele på video.

 

Forseelserne betyder, at bilisten nu kan se frem til en periode uden kørekort og dermed en mistet ret til at køre bil.

 

Stak af

En anden billist blev målt til at køre med 101 km/t på Ringvejen. Da bilisten blev standset og konfronteret med sigtelsen, der ville medføre et klip i kørekortet, valgte føreren at stikke af til fods.

 

Føreren blev løbet op, og under anvendelse af den fornødne magt, blev vedkommende anholdt. En narkotest på stedet viste, at føreren også var påvirket af narko under sin kørsel.

 

Hensynsløs kørsel

En tredje billist blev målt til at køre med 100 km/t mod tilladt 70 km/t på Ringvejen. Bilisten anvendte begge vognbaner i sin kørselsretning under sin hurtige kørsel.

 

Da bilisten blev standset af politiet, blev det konstateret, at vedkommende ligeledes var påvirket af spiritus i en grad, der lå noget over den tilladte promillegrænse.

 

På Østjyske motorvej, ved Firkløveret, blev en billist målt til at køre med 196 km/t mod tilladt 110 km/t.

 

Foragt for danske myndigheder

Politikommissær Amrik Singh Chadha, fra Færdselssektionen hos Østjyllands Politi, finder resultatet af indsatsen for tankevækkende.

 

Der er stadigvæk en del trafikanter, der tror, at færdselsloven er vejledende. Det er den ikke, og så må man tage konsekvensen heraf. Politiet har stor fokus på området, og Østjyllands Politi vil også fremadrettet være til stede i et forsøg på at dæmme op for trafikkulturen.

 

Politiets indsatser har forbedret forholdene i området, men der er stadigvæk en del at arbejde med, hvorfor vi også fremadrettet vil sætte hårdt ind over for de trafikanter, der sætter andres menneskeliv på spil, skriver politiet. Og man må sige, at det er småt med forbedringerne.

 

I 2016 var antallet af af alvorlige trafikforseelser i forbindelse med fartkontroller 14, 21, 32 og 35. Nu er tallet så faldet til 28. Men det er fortsat meget højt og der er flere grove sager iblandt.

 

Der er jævnligt eksempler på, hvordan politiet bliver chikaneret eller direkte angrebet i indvandrertætte områder. Man kaster dog ikke sten og lignende mod en fartkontrol. Men mange bilister demonstrerer altså på anden vis deres totale foragt for danske myndigheder og love.

 

Det samlede resultat af fredagens fartkontrol

Nedenfor følger et udpluk af de sager som indsatsen genererede:

 

5 står til betinget frakendelse af kørekortet for grove hastighedsovertrædelser.

 

13 får klip i kørekortet for hastighedsovertrædelser

 

3 klip i kørekortet for ulovlige overhalinger

 

1 var narkopåvirket

 

1 var spirituspåvirket

 

1 var frakendt førerretten.

 

4 foretog ulovlige overhalinger – alle til klip i kørekortet.

 

Derudover 10 andre sager – herunder anvendelse af håndholdt mobiltelefon mv.

 

Kilde: Østjyllands Politi

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…