Tyskland er ramt af endnu et brutalt kvindemord begået af en mand med ikke-vestlig baggrund

Liget af den 17-årige unge kvinde bæres ud (skærmprint YouTube)

Tyskland har gennem de senere år oplevet en stribe mord, som er begået af mænd med indvandrerbaggrund mod tyske, fortrinsvis unge kvinder.

 

Senest blev den 14-årige Susanna Feldman i juni i år voldtaget og myrdet af en iraker, der var blevet afvist som asylansøger, men ikke udvist.

 

I det hele taget er en række af disse kvindemord blevet begået af mænd, der kun befandt sig i Tyskland på grund af myndighedernes svigt.

 

Nogle af gerningsmændene havde slet ikke ret til at komme ind i Tyskland. Andre havde fået deres asylansøgning afvist, men var ikke blevet sendt ud af landet.

 

Gerningsmand med dobbelt statsborgerskab

Natten til lørdag blev en 17-årig tysk kvinde så myrdet af en 19-årig mand med kenyansk baggrund. Det skete i den lille by Sankt Augustin nordøst for Bonn. Manden omtales som Brian S.

 

Hans baggrund og hændelsesforløbet omkring mordet er foreløbig kun delvis oplyst.

 

Men det skulle ligge fast, at Brian S. kom til Tyskland som lille barn. Han var kenyansk statsborger, men fik også et tysk statsborgerskab.

 

Han havde altså dobbelt statsborgerskab – en mulighed, der både i Danmark og Tyskland har været stærkt omdiskuteret. I Danmark blev dobbelt statsborgerskab gennemført i 2015.

 

Dette dobbelte statsborgerskab vil formentlig gøre det sværere at udvise kenyaneren fra Tyskland, hvis han skulle blive kendt skyldig i mord på pigen.

 

Måske kunne han endda have været udvist tidligere. I hvert fald har han ifølge Bild været i konflikt med loven flere gange – første gang som 14-årig.

Læs også
Afrikaner holder kvinde i håret fra vindue på 10. sal, mens hun kæmper desperat for sit liv

 

Drabet

Brian S. var i det hele taget kendt af politiet. På et tidspunkt blev han efterforsket for seksuelt misbrug af et barn, men det vides foreløbig ikke, om der faldt nogen dom.

 

I hvert fald fik han lov at blive i Tyskland. Men han ydede ikke ligefrem noget konstruktivt bidrag til det tyske samfund. Op til pigens død var han både arbejdsløs og hjemløs. Han boede i et herberg for flygtninge og hjemløse.

 

Fredag aften mødte han den 17-årige Elma C. i en bar i Bonn. Hun tog med ham til hans værelse på herberget, hvilket må siges at være forfærdelig tåbeligt.

 

På hans værelse opstod der tilsyneladende et skænderi mellem de to, og det endte med, at han slog hende ihjel natten til lørdag. Noget tyder på, at det skete med de bare hænder.

 

Liget lå i to døgn

Politiet var på forhånd på udkig efter hende, fordi hendes forældre var bekymrede og have efterlyst hende. Hun havde fortalt, at hun ville besøge en veninde, men var aldrig kommet frem.

Læs også
Et land i chok: Alene i januar i år er fem kvinder blevet myrdet – fire af gerningsmændene var indvandrere

 

Efter mordet havde Brian S. skjult hendes tøj og håndtaske ved en nærliggende sø, hvor politiet fandt det.

 

Man kom på sporet af kenyaneren via de sociale medier. Da politiet slog en klo i ham, ledte han dem selv til værelset, hvor liget havde ligget i to døgn, uden at han havde foretaget sig noget.

 

Stor vagtsomhed blandt tyskerne

Endnu engang er tyskerne blevet rystede over et kvindemord, der synes at afspejle et meget alvorligt kultursammenstød. Med brug af en usædvanlig afstumpet og brutal vold. Og med en stor ligegyldighed over for offeret.

 

Der er ikke faldet dom over kenyaneren. Men tyskerne kender til de tidligere mordsager med ikke-vestlige indvandrere som gerningsmænd og tyske kvinder som ofre. Derfor er der stor vagtsomhed over for, om mønsteret gentager sig i denne sag.

 

Politikernes svigt

Under Angela Merkel er den ikke-vestlige indvandring til Tyskland kommet helt ud af kontrol. En af de frygteligste sider af denne udvikling er den stribe af kvinder, der har mistet livet.

 

De mødte mænd med et meget dominerende og aggressivt forhold til kvinder. De mødte hæmningsløs vold. Og de var så tillidsfulde og vel ofte naive, at de ikke indså faren i tide.

 

Men når det kom så vidt, hang det sammen med den udlændingepolitik, som politikerne havde gennemført.

 

Elma C. og de andre kvinder burde selv have været mere vagtsomme. Men de blev også svigtet af deres eget samfund.

 

 

https://www.bild.de/regional/koeln/news-inland/sankt-augustin-vermisste-17-jaehrige-tot-in-fluechtlingsheim-gefunden-58789850.bild.html

 

https://www.bild.de/bild-plus/regional/koeln/koeln-aktuell/sankt-augustin-die-polizei-akte-des-maedchen-killers-58806134.bild.html

 

https://denkorteavis.dk/2018/den-tyske-asylpolitik-har-kostet-en-stribe-unge-kvinder-livet/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…