Skandalen om de somaliske kvinder udløser kraftige reaktioner – herunder krav om hjemsendelse

Modelfoto fra YouTube / Arkiv

TV2’s omtale af somaliske kvinder, der efter mange år i Danmark hverken kan dansk eller er i arbejde, har kastet en brand ind i den udlændingepolitiske debat

 

Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen ser sagen som et nyt argument for partiets krav om, at krigsflygtninge skal vende tilbage, så snart forholdene i dele af hjemlandet tillader det.

 

Dette krav var en mærkesag for Dansk Folkeparti i de store forhandlinger med regeringen omkring jul.

 

Krigsflygtninge skal ikke gro fast i Danmark, sådan som det i vidt omfang har været tilfældet, lød det.

 

Men statsminister Lars Løkke Rasmussen stoppede forhandlingerne, og så kom man ikke videre med debatten om hjemsendelser.

 

Martin Henriksen ser de somaliske kvinder fra TV2 som et eklatant eksempel på det problem, som Dansk Folkeparti bragte ind i forhandlingerne dengang. Han siger til Den Korte Avis:

 

”Det er frustrerende, at de andre partier bliver ved med at tale om integration. Det burde stå tindrende klart for enhver, at disse mennesker aldrig bliver til en del af det danske samfund, hvorfor vi skal have gang i flere hjemsendelser. Det er det, der er vejen frem.”

 

Lille-Somalia lever på danskernes regning

Foreløbig er Dansk Folkeparti alene om at koble skandalen om de somaliske kvinder sammen med kravet om hjemsendelse.

 

Det er ellers et oplagt tema i denne sag.

 

Man bliver ved med at tale om integration. Det har man jo også gjort gennem årene med denne gruppe af somaliske kvinder.

Læs også
Inger Støjberg vraget – både Venstre og Socialdemokratiet glider nu væk fra den stramme udlændingepolitik

 

Men de har konsekvent vendt det danske samfund ryggen og levet deres eget somaliske liv i parallelsamfundet. Og det har de i vidt omfang fået lov til.

 

Disse kvinder hører hjemme i Somalia, så snart forholdene tillader det. Man kan ikke kræve af danskerne, at de skal betale mere i skat og få færre velfærdsgoder, fordi migranter vil lave et lille-Somalia her i landet.

 

Socialdemokratiet

Andre partier har også været ude med skarpe reaktioner i forhold til de somaliske kvinder.

 

Socialdemokratiet vil give indvandrere på integrationsydelse eller kontanthjælp en 37 timers arbejdsuge. Den skal blandt andet indeholde sprogundervisning og en forberedende indsats til arbejdsmarkedet.

 

Partiets udlændingeordfører Mattias Tesfaye siger til TV2, at kvinderne fra Vollsmose skal trækkes i kontanthjælpen, hvis de ikke møder op til sprogundervisningen.

 

Læs også
De Radikale angriber Socialdemokratiets udlændingepolitik og sender Mette F. i krise

Venstre

Venstres udlændingeordfører Marcus Knuth er med på at stramme kravene og bruge økonomiske sanktioner.

 

Han gør opmærksom på, at regeringen allerede har indført den lavere integrationsydelse, der faktisk ser ud til at få flere ud på arbejdsmarkedet. Det er sket imod Socialdemokratiet.

 

Snart fremlægger regeringen sit udspil om ghettoer. Sagen om de somaliske kvinder har øget presset på den for at komme op med noget effektivt.

 

Vejen frem

De tre store partier bør gå sammen om at følge tre principper:

 

For det første: Asylansøgere skal ikke lukkes ind i Danmark, mens deres asylsag behandles. For så kommer de sjældent ud igen. Langt færre skal tildeles asyl her. Flygtninge skal først og fremmest hjælpes i deres nærområde.

 

Læs også
Udlændingespørgsmålet er nøglen til dansk politik – derfor står Morten Østergaard og fryser i kulden

For det andet: De, der bliver lukket ind, skal have beskedne offentlige ydelser, og de skal leve op til krav om at gøre nytte, mens de er her. Forsømmer de dette, skal de møde økonomiske sanktioner.

 

For det tredje: Krigsflygtninge skal sendes hjem, så snart dele af deres land er fredeligt nok til, at det kan lade sig gøre.

 

Vi kender alle argumenterne for, at der er problemer med at gennemføre disse principper. Men problemerne ved ikke at gennemføre dem er helt uacceptabelt store.

 

Det har de somaliske kvinder i Vollsmose givet os en påmindelse om.

 

https://denkorteavis.dk/2018/tv2-giver-danskerne-skylden-for-at-naesten-ingen-somaliske-kvinder-er-i-arbejde/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…